december 29, 2018 Paul Geraedts

Een online viewer voor uw BIM bestand

BIM (Bouw Informatie Model) is een veelgebruikte term in de bouw- en ontwerpwereld. BIM-bestanden zijn er in allerlei verschillende vormen. Wat die vormen precies ook inhouden, een ding hebben ze allemaal gemeen: om uw ontwerpen te laten zien is het een vereiste om de benodigde (zware) software te installeren. Met de Xuver online viewer is dat nu verleden tijd. Leer alles over deze handige tool.

Start uw Free Trial

Van BIM naar interactief 3D model

Maar hoe werkt die viewer van Xuver nou eigenlijk? Onze viewer werkt volledig vanuit uw eigen browser, hetgeen op zichzelf al enorm veel interactieve mogelijkheden met zich meebrengt. Het is nu ontzettend gemakkelijk om uw ontwerp te delen door simpelweg de link van het model naar anderen te sturen. Zo kan iedereen vanuit de eigen browser en dus vanaf de eigen locatie het ontwerp gemakkelijk bekijken. Ook is onze viewer ontzettend gebruiksvriendelijk. Er is geen speciale training voor nodig om gebruik te maken van deze nuttige tool. Zo kunnen alle geïnteresseerde partijen gemakkelijk en snel zien hoe een model eruit komt te zien.

Loop door de 3D versie van uw BIM schets

Met onze viewer kunt u letterlijk door de 3D versie van het BIM model lopen. Met een gepersonaliseerde avatar kan iedere aanwezige in het model. Dichter bij een ‘echte’ bezichtiging komt u niet. Maar dat is nog niet alles, want u kunt bijvoorbeeld ook objecten aanwijzen met de speciaal voor dit doel aanwezige laser pointer. Ook is het mogelijk om objecten uit te lichten. En zoals u waarschijnlijk wel weet, bestaan BIM-schetsen uit verschillende lagen. Deze lagen kunnen in het model naar behoefte verwijderd en ook weer toegevoegd worden. En daarnaast voegden we nog een spraakmodule toe, waarmee het model met alle andere betrokkenen in real-time besproken kan worden. Dat alles maakt deze viewer ongekend interactief. Het wordt zo ontzettend mogelijk om iedere betrokken partij snel en doeltreffend op de hoogte te stellen. Ook diegenen die niet de grootste technische kennis bezitten.

Van BIM naar 3D model in een mum van tijd

Ook kan binnen een mum van tijd uw BIM model omgezet worden naar een prachtig interactief 3D model. Dit kan door middel van onze speciaal ontwikkelde plugins en converters. Voor een groot aantal bestandsformaten hebben wij al een oplossing bedacht, in de toekomst gaan daar ongetwijfeld nog een flink aantal bijkomen. Zo kunnen wij o.a. Sketchup, Archicad, IFC en Autodesk Revit bestanden moeiteloos converteren. Staat uw ontwerp er niet bij? Informeer dan even bij ons team naar de mogelijkheden. Wie weet kunnen wij toch een passende oplossing bedenken.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over deze interessante techniek waarmee wij BIM bestanden moeiteloos in een interactief 3D model over kunnen zetten? Dan horen wij graag van u. Ons ambitieuze team is altijd klaar om u een persoonlijke demonstratie te geven. Of meld u hieronder aan voor de gratis trial van twee weken.

Start uw Free Trial

Tagged: , , , ,

CONTACT

Heeft u vragen? Wilt u een offerte aanvragen of meer uitleg?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.