Xuver heeft een innovatieve 3D file viewer ontwikkeld die een grote groep professionals van een prachtige tool kan voorzien. Een van de vele functionaliteiten is die van een Autocad viewer online. Deze cad viewer online is een uniek hulpmiddel in de ontwerp- en architectenbranche.

Een innovatieve 3D file viewer

De Autocad viewer online is een uniek hulpmiddel. Online is bij ons ook écht online. Wij zijn jarenlang bezig geweest om deze unieke en veelzijdige cad viewer online te realiseren. Voorheen was het vaak niet direct mogelijk om een 3D Cad model vanaf de eigen locatie te bekijken met de klant, opdrachtgever of andere geïnteresseerde partijen. Voorheen moest iedereen dezelfde zware en/of dure software bezitten, of moest u lange tijd reizen om uw klant op de hoogte te brengen van het bouwproces. Maar dat is met deze cad viewer online nu verleden tijd.

Voor wie is deze 3D file viewer bedoeld?

Maar voor wie is deze 3D file viewer nou eigenlijk bedoeld? Die vraag krijgen we bij Xuver vaak. En omdat het een uniek en nieuw product betreft, is dat natuurlijk begrijpelijk. Deze 3D file viewer is een veelzijdige cad viewer online en kan gebruikt worden voor een enorm brede doelgroep, zowel professionals als hobbyisten kunnen met deze autocad viewer online uit de voeten. Hieronder zullen we een aantal van deze groepen aan u uitlichten.

Een cad viewer online voor de moderne architect

Allereerst is daar -misschien wel- de meest voor de hand liggende doelgroep voor deze opzienbarende 3D file viewer die vanuit de browser gebruikt kan worden. De moderne architect werkt met een verscheidenheid aan Cad-programma’s, zoals ArchiCad, Sketchup, Revit en het daarbij horende bestandsformaat IFC. Door deze hoge specialisatie aan software is er behoefte aan een eenvoudige manier om architectonische ontwerpen aan de betrokken partijen te laten zien. Met onze Cad viewer online kan dat. U stuurt uw klant of opdrachtgever simpelweg een beveiligde HTML-link en deze kan vervolgens zelf door het model lopen.

Een online viewer voor een Asset manager

Maar daar houdt het niet bij op. Want deze 3D file viewer kan ook gebruikt worden voor modern asset management. In deze branche gaat veel geld om, en is het zaak dat men snel weet wat de status van de verschillende assets is. Met onze online viewer kan de actuele status van alle assets bekeken worden, waarna snel geschakeld kan worden om beslissingen te maken die geldbesparend kunnen zien. Ook als u onze online 3D viewer als asset management-tool gaat inzetten, kunt u ten allen tijde en vanaf iedere locatie in het interactieve 3D model. Loop door het model alsof u er echt in staat.

3D asset management als nooit tevoren

Ook dit kan alleen of met anderen, denk bijvoorbeeld aan leveranciers of collega’s. Zo krijgt iedereen snel een compleet beeld van alle assets. Integreer uw OMS (Onderhoud Management Systeem) en PMS (Prestatie Management Systeem) naadloos in de viewer. Vervolgens loopt u door het model en klikt u simpelweg op de verschillende assets in het 3D model. Zo kunt u meteen de status aflezen en komt u direct uit bij tekeningen en data over uw assets. Welke zijn aan vervanging toe? Welke kunnen nog even mee of moeten nieuw besteld worden? U ziet het in een oogopslag. Waar u zich ook bevindt.

Een voorbeeld van asset management in de online viewer van Xuver

Een online bezichtiging voor de slimme makelaar

Een andere toepassing voor de veelzijdige online 3D viewer is voor de online makelaar. Deze tak van sport wil graag een 3D file viewer waarmee geïnteresseerden op een snelle en effectieve manier een ontwerp kunnen bekijken. Ook hier kan men met een persoonlijke avatar door een ontwerp lopen en vervolgens het ontwerp van alle hoeken bekijken als zijnde een echte bezichtiging. Door de viewer te gebruiken verkoopt u sneller, effectiever en efficiënter uw vastgoed, zonder uw eigen plek te verlaten.

Een 3D file viewer met snelle convert

Uiteraard is een dergelijke tool niet compleet zonder dat er een passende oplossing is gevonden voor de grote verscheidenheid aan bestandsformaten die in de 3D-branche gangbaar zijn. Om dit mogelijk te maken, hebben we een groot aantal converters en plugins gecreëerd. Deze zijn gratis te downloaden via onze website. Met deze software kunt u uw gebruikte bestandsformaat snel en effectief omzetten in een Xuver (.xr) bestand, waarna dit via het Xuver Backend System in enkele momenten omgezet kan worden in een prachtig 3D, interactief 3D model. Dit model kan vervolgens bekeken worden via de browser.

Een cad viewer online voor 3D- én 2D bestanden

Op deze manier kan deze cad viewer online een veelvoud aan verschillende bestandsformaten aan. Zo kunnen we (onder anderen) Revit, Sketchup, Pcon, Archicad en IFC moeiteloos omzetten. Staat uw gebruikte programma of bestandsformaat er niet bij? Dan betekent dat niet dat we daar niets mee kunnen. We zijn bezig met het ontwikkelen van nieuwe converters en plugins. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Ook als u uw tekeningen in 2D maakt, dan kunnen wij u van dienst zijn. Als extra dienst maakt Xuver er dan eerst een 3D-bestand van, dat vervolgens naar de 3D file viewer geconverteerd kan worden. Wij willen zoveel mogelijk verschillende doelgroepen en bestandsformaten kunnen verwerken, zodat zoveel mogelijk mensen deze veelzijdige Autocad viewer online kunnen gebruiken.

Overige doelgroepen voor de 3D file viewer

Want deze online 3D file viewer -de eerste in zijn soort- is een handige tool met enorm veel potentiële toepassingen. In dit artikel hebben wij er al een aantal genoemd, maar het houdt niet op bij de asset manager, de architect of de makelaar. Deze viewer kan ook gebruikt worden in de off-shore business, of in de e-learning sector. Zelfs voor de retail zijn er toepassingen te bedenken. Denk aan een digitale webshop waar de klant daadwerkelijk rond kan lopen, bijna als in een ‘echte’ winkel! De statische website voorbij! Uiteraard zijn wij ook altijd op zoek naar potentiële nieuwe samenwerkingen en toepassingen. Mocht u na het lezen van dit artikel een eigen idee hebben voor onze 3D file viewer, neem dan vooral contact met ons op. Bij Xuver zijn wij altijd bezig met het innoveren van onze visualisatietechniek en op zoek naar nieuwe toepassingen voor de autocad viewer online.

Interactieve functies van de 3D file viewer

Een ander punt van aandacht in de viewer is de hoge mate van interactiviteit die geboden wordt. Terwijl u -alleen of met anderen- door het gebouw loopt- is het mogelijk om over het model te praten door de ingebouwde spraakmodule. Deze mogelijkheid kan gecombineerd worden met het aanwijzen van verschillende details met de laserpointer, of het uitlichten van objecten die extra aandacht behoeven. En dan is er nog de mogelijkheid om lagen in het model toe te voegen en die vervolgens ook weer te verwijderen. Zo worden alle modellen op een snelle en effectieve wijze duidelijk voor alle betrokken partijen, zelfs diegenen die over beduidend minder technische kennis beschikken.

Een 3D file viewer voor iedereen

En laat dat nou juist een van de doelstellingen zijn van het creëren van deze unieke 3D file viewer. Voor de architect of ontwerper een bekend probleem: niet iedere klant of opdrachtgever bezit eenzelfde technische kennis. Voorheen was het soms lastig om de essentie van een model over te brengen. Ook moest u hier vaak voor reizen om de klant ter plekke te laten zien wat de bedoeling is. Dit is allemaal verleden tijd. Stuur uw klant een beveiligde HTML-link en deze kan meteen in de 3D file viewer, waarna het ontwerp uitvoerig besproken en bekeken kan worden. Bespaar tijd en (reis)kosten en loop door deze unieke 3D file viewer, samen met uw klant of opdrachtgever. Waar ook ter wereld.

3D visualisatie door Xuver

Bij Xuver visualiseren wij wat u creëert. Deze filosofie leidde ons uiteindelijk tot het realiseren van de allereerste 3D file viewer die via de browser werkt. Deze veelzijdige en handige tool mag nu aan de wereld getoond worden. Wilt u meer informatie omtrent de mogelijkheden van deze 3D file viewer? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijke demonstratie. Ons gedreven team laat u graag zien wat er allemaal mogelijk is met deze veelzijdige tool.