Zoekt u naar een manier om uw 3D modellen online weer te geven? In de 3D tekenbranche zijn veel verschillende bestandsformaten gangbaar. Omdat we onze online viewer voor een zo groot mogelijke doelgroep beschikbaar willen stellen, willen we ook zoveel mogelijk 3D modellen kunnen visualiseren. Lees er alles over in dit artikel.

Online viewer voor 3D modellen

maar wat is onze online viewer nou eigenlijk? Bij Xuver zijn we gespecialiseerd in 3D visualisatie. We merkten dat er een grote behoefte was aan een simpele, online oplossing waarmee 3D modellen via de browser gevisualiseerd kunnen worden. Daar hebben wij achter de schermen hard aan gewerkt. Onze online viewer is momenteel een feit en daar zijn wij best trots op. Wij zorgen ervoor dat uw 3D bestand binnen enkele momenten omgezet kan worden, waarna u letterlijk door de browser kan lopen en uw 3D modellen effectief omgezet zijn in een ware driedimensionale wereld.

De voordelen van onze online viewer

Onze online viewer is eigenlijk de eerste in zijn soort. Voorheen was het lange tijd onmogelijk om 3D modellen effectief en interactief weer te geven in de browser, met behoud van goede resolutie en met toevoeging van interactieve functies. Precies dat heeft Xuver gerealiseerd. Met onze online viewer kan iedereen meteen overweg en kunnen 3D modellen simpelweg via de browser bekeken worden. Beter nog: u kunt letterlijk door de digitale versie van het gebouw heen lopen. Hierdoor ontstaat een enorme mate van interactiviteit en er gaat een schatkist aan mogelijkheden open.

Handige, interactieve functies

Om al uw 3D modellen zo goed mogelijk weer te geven, hebben wij een flink aantal interactieve functies in de online viewer toegevoegd. Zo is onze viewer een multi-user viewer. Dit betekent dat u samen met anderen door het model kunt lopen. Leid iedereen rond terwijl u het model bespreekt. Dat kan door middel van onze ingebouwde spraakmodule. Verder is het mogelijk om objecten en details in het model aan te wijzen. Hiervoor voegden we een handige laser pointer toe. Door middel van dit handige hulpmiddel kunt u alle objecten die wat aandacht verdienen aanwijzen. Verder licht je objecten gemakkelijk uit. Verwijder lagen in het model, om ze later weer toe te voegen. Zo wordt alles snel duidelijk en kan iedere betrokken partij snel begrijpen waar u naartoe wilt.

3D modellen voor iedereen verhelderd

En dat is meteen een van de grootste uitgangspunten van deze viewer. Iedereen kan, vanaf zijn of haar eigen locatie, het model bekijken en alle ins en outs in het model snel vinden. Op deze manier krijgen ook de partijen die niet zo heel veel parate technische kennis hebben, snel een accurate visualisatie van het gehele project krijgen. Alle relevante details worden op gemakkelijke wijze verhelderd. Hierdoor krijgt iedereen snel een goed beeld van het project en de vorderingen. Voor u als professional heeft deze online viewer nog een enorm voordeel. Namelijk: om uw klant op de hoogte te stellen hoeft u niet eens meer uw plek te verlaten. Integendeel: iedereen logt gewoon in vanaf de eigen locatie en in de eigen browser. Zo hoeft u niet eens uw kantoor te verlaten om de klant op effectieve wijze op de hoogte te stellen. Bespaar tijd, en dus ook geld!

Converteer 3D modellen razendsnel

Een ander enorm voordeel voor deze online viewer is de mogelijkheid om modellen razendsnel te converteren. Onder anderen Revit, Sketchup, ArchiCad en IFC kunnen wij verwerken. Hier heeft Xuver iets op bedacht. Namelijk onze converters en plugins. Speciaal voor deze veelgebruikte programma’s hebben wij deze gratis te downloaden plugins en converters ontwikkeld. Wij kunnen uw 3D modellen razendsnel converteren naar een Xuver (.xr) bestand. Vervolgens kan ons Backend System dit bestand omzetten naar een prachtige 3D visualisatie. Uw 3D modellen komen op deze manier razendsnel tot leven. Binnen enkele ogenblikken is het al mogelijk om uw 3D modellen in de online viewer te bekijken. Wilt u meer weten over het converteren? Check dan even onze FAQ.

Voor wie is de online viewer?

Maar voor wie is deze online viewer eigenlijk gecreëerd? Omdat Xuver gespecialiseerd is in innovatieve visualisatietoepassingen, is het voor ons een prachtige missie geweest om de eerste volledig online viewer te ontwikkelen. Het resultaat is een enorm veelzijdige tool die voor zowel professional, hobbyist, alsmede klanten en opdrachtgevers toegankelijk en overzichtelijk te gebruiken is. Deze online viewer kent enorm veel toepassingen en evenzoveel doelgroepen. Hieronder hebben we er een paar voor u uitgelicht. Deze lijst is echter nog bij lange na niet compleet. Mocht uw beroepsgroep er dus niet tussen staan, neem dan contact op met ons. Wij kunnen u zeker adviseren!

1. De (online) architect

Een voor de hand liggende doelgroep voor deze online viewer is natuurlijk die van de architecten. Deze groep professionals is gebaat bij een manier om 3D modellen eenvoudig aan de klant of opdrachtgever te laten zien. Dat kan met deze 3D viewer. Onze Archicad plugin zorgt ervoor dat een grote beroepsgroep voorzien kan worden en hun 3D modellen snel en effectief geconverteerd kunnen worden. Vervolgens kan de klant – die niet altijd de grootste technische kennis bezit- snel op de hoogte gebracht worden.

2. De moderne makelaar

In een competitieve markt waarin targets behaald moeten worden en vastgoed vaak al verkocht wordt voordat het daadwerkelijk gebouwd wordt, biedt onze viewer uitkomst. Middels onze viewer kunt u als moderne makelaar bezichtigingen inplannen op afstand. Stuur potentiële kopers simpelweg de beveiligde HTML-link, waarna iedereen vanaf de eigen locatie en vanuit de eigen browser toegang heeft. U loopt letterlijk met geïnteresseerden door het gebouw, terwijl u alles uitlegt! Dichter bij een ‘echte’ bezichtiging komt het niet!

3. Interieurontwerpers, binnenhuisarchitecten en hobbytekenaars

Maar ook veel anderen maken graag gebruik van 3D modellen. Ook voor deze, zeer diverse doelgroepen is de online viewer van Xuver geschikt. Bent u een interieurontwerper, binnenhuisarchitect, tuinarchitect of misschien wel iemand die het gewoon leuk vindt om 3D modellen te maken en die graag op een goede manier gevisualiseerd ziet? Ook dan kunt u gebruik maken van onze viewer!

4. Asset- of facility managers

Een beroepsgroep gericht op efficiëntie: in het facility management gaat veel geld om. Logisch dus dat er gezocht wordt naar manieren om dit proces soepeler te laten verlopen. De moderne facility manager kan middels de online viewer zijn OMS en PMS naadloos in elkaar over laten lopen en alle actuele informatie opvragen. Loop door de digitale versie van uw gebouw en klik simpelweg op de assets. En uiteraard: dit kan ook gewoon vanaf iedere locatie ter wereld. Effectief asset management met een paar muisklikken.

Meer weten over 3D modellen laten visualiseren door Xuver?

Zoals gezegd is de hierboven genoemde lijst van doelgroepen voor de online viewer verre van compleet. Bent u een professional die ook 3D modellen tekent en denkt u dat u deze bijzondere online viewer ook goed kunt gebruiken? Neem dan vooral snel contact met ons op. Wij denken altijd mee en zijn altijd op zoek naar nieuwe toepassingen, waarmee wij nog beter uw 3D modellen kunnen visualiseren in deze online viewer. Wij horen graag van u wat we kunnen betekenen!