Jouw klant heeft tijdens het ontwerpproces al vaak een zeker beeld van het uiteindelijke resultaat in het hoofd. Hoewel een meedenkende klant van de ene kant prettig om mee te werken is, kunnen zijn of haar ideeën ook onrealistisch zijn, of simpelweg technisch niet mogelijk. Hoe kun je de verwachtingen van de klant nou het beste sturen, terwijl je iedereen op de hoogte houdt van de vorderingen gedurende het project?

Laat je 3D ontwerp online aan de klant zien

Of je nu een enorm kantorencomplex of een offshore boorplatform ontwerpt: jouw klant wil op de hoogte gesteld worden. Wanneer je de klant vanaf het begin bij je project betrekt, resulteert dit niet alleen in blije gezichten, maar verminder je tegelijkertijd ook het risico op misverstanden. Jij kunt precies uitleggen hoe ver het werk gevorderd is en wat de gevolgen van een zekere keuze in het 3D ontwerp zullen zijn. Maar hoe doe je dit, zonder constant naar de klant toe te moeten reizen?

Een online 3D ontwerp van een vliegtuig in Xuver
Bekijk ons Youtubekanaal voor meer videomateriaal

Gebruik Xuver om iedereen zonder moeite op de hoogte te stellen

Met Xuver laat je jouw 3D ontwerp online zien vanuit je eigen kantoor, huis of van onder een palmboom op de Bahama’s (mits je daar op dat moment bent, natuurlijk). Hetzelfde geldt voor de klant: elke plek met een internetverbinding volstaat. Met Xuver wordt jouw 3D ontwerp online beschikbaar gemaakt als een virtuele wereld. Jouw klant kan hierin rondlopen met een 3D-figuur, de avatar. Het enige wat jij hoeft te doen is de browser link naar je klant sturen. Vervolgens ontmoeten jullie elkaar in het model voor een virtuele bezichtiging. 

Laat alternatieven zien voor specifieke vragen in je online 3D ontwerp

Tijdens deze virtuele bezichtiging kun je in het model rondlopen alsof het al gebouwd is. In het begin van het ontwerpproces kun je Xuver gebruiken om de klant een ontwerp met alleen de omtrek van het gebouw te laten zien, terwijl je ze later in het project het volledig gedetailleerde ontwerp voorlegt. Op deze manier kun je de klant goed laten zien wat de gevolgen zijn van verschillende ontwerpkeuzes en geef je ze alternatieven voor eventuele specifieke vraagstukken. 

Voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van huidige Xuver gebruikers:

  • De klant wil een groot, open kantoor en staat erop dat een dragende muur in het complex weggehaald wordt. Dit is echter geen optie omdat dit de structurele veiligheid in gevaar brengt. Met de layer functie in Xuver kun je de klant verschillende alternatieven voorleggen, zoals een pilaar of een balk die het gewicht van het plafond opvangen. 
  • Je ontwerpt een aanbouw voor een huis, maar de klant is nog in dubio over hoe groot die precies moet worden en twijfelt tussen twee verschillende afmetingen. Om de gevolgen van beide opties te laten zien kun je deze als lagen in je model toevoegen en ze vervolgens aan je klant in Xuver voorleggen. Op deze manier maak je gemakkelijker een keuze. 

Reis minder, communiceer efficiënter!

Omdat je de klant nu in de browser uitnodigt, is er minder reden om daadwerkelijk naar elkaar toe te reizen. Volgens architecten en 3D designers die momenteel gebruikmaken van Xuver komt dit neer op ongeveer de helft minder reistijd. Met Xuver communiceer je dus efficiënter, terwijl je minder naar je klant toe hoeft te reizen.

Begin vandaag nog!

Xuver kan uit de voeten met bronbestanden uit SketchUp, Revit, ArchiCAD en IFC. Het enige wat jij zelf hoeft te doen is je inschrijven en na een paar snelle stappen kun je al beginnen met het aansturen van de verwachtingen van jouw klant!