Jouw klant is vaak een leek die weinig tot geen ervaring heeft in het interpreteren van een technische 3D-tekening. Hoe leg je je ontwerp op een zo efficiënt mogelijke wijze aan de klant voor, zodat zelfs diegenen met weinig ruimtelijk inzicht het snel kunnen begrijpen?

Een alternatief voor 3D impressies

Een manier om je ontwerp aan de klant uit te leggen is door er een render van te maken. Echter is dit vaak een tijdrovend proces. Ook vraagt het gebrek aan technische kennis van de klant om 3D impressies, hetgeen ook nog eens het financiële kostenplaatje opdrijft. En terwijl 3D impressies zeker hun waarde hebben, zijn er soms situaties waarin ze toch nét niet toereikend zijn. Bijvoorbeeld wanneer je snel feedback op je 3D ontwerp wil, of verschillende opties in hetzelfde ontwerp wilt laten zien. In dat geval kun je ervoor kiezen om andere middelen in te zetten.

Logistieke vraagstukken

En dan zijn er ook nog eens de logistieke vraagstukken die bij ieder project om de hoek komen kijken. Een kleine situatieschets: Je mag binnenkort beginnen met het ontwerpen van een nieuw huis voor een jong stel. Een mooie uitdaging en zowel jij als de klant zijn bereid om tijd en moeite te steken en betrokken te blijven bij het proces. Helaas is het wel lastig een gaatje te vinden in overvolle agenda’s en een vergadering te planning om de toekomstige huiseigenaren op de hoogte te brengen. Dit kost allemaal aardig wat tijd en vertraagt het maken van belangrijke beslissingen.

Loop met de klant door een 3D ontwerp van een huis
Meer videomateriaal op ons Youtubekanaal

De oplossing: interactieve visualisatie

‘s Werelds eerste in-browser visualisatietool kan de oplossing bieden voor dit logistieke vraagstuk. Met Xuver leg je jouw 3D ontwerp uit terwijl je er samen met de klant doorheen loopt. En dat schept mogelijkheden. Het stel waarvoor je een nieuw huis ontwerpt is totaal niet bekend met technische tekeningen. Hoe bereik je dan toch overeenstemming over je ontwerp? Met Xuver loop je samen door het model met een gemakkelijk te besturen 3D-figuur, de avatar. Deze avatar zorgt ervoor dat jouw klanten een realistisch beeld kunnen vormen van de afmetingen van hun toekomstige woning. Door de avatar krijgt men bovendien een goed beeld van de schaal van het ontwerp.

[ut_button color=”orange” target=”_self” link=”https://app.xuver.com/trial” size=”small” shape=”round” title=”Start uw Free Trial” ]Start uw Free Trial [/ut_button]

Neem snel beslissingen

Omdat iedereen vanaf zijn of haar eigen locatie inlogt in Xuver, hoef je ook veel minder op en neer te reizen, wat veel tijdsbesparing oplevert. Om precies te zijn reizen de architecten die Xuver gebruiken ongeveer de helft minder en worden beslissingen sneller genomen. Je legt gemakkelijk en snel verschillende opties voor aan de klant: wel of geen open keuken? Of wat voor stijl dak past het beste? Met Xuver laat je de klant zien wat er mogelijk is, waarna jullie samen een beslissing nemen. Daarna kun je weer door met modelleren, zonder vertraging in het proces.

Laat de klant de toekomstige woning ervaren

Xuver is een geweldig platform voor de klant die over weinig ruimtelijk inzicht beschikt. Door gebruik te maken van deze visualisatietool schep je duidelijkheid en kunnen uw klanten écht begrijpen en ervaren hoe het project eruit gaat zien. Laat zien wat er gebouwd gaat worden en loop samen door het model. Buiten het feit dat Xuver ervoor zorgt dat alles duidelijk wordt, krijg je gegarandeerd enthousiaste reacties. Met Xuver komt een 3D ontwerp daadwerkelijk tot leven en wordt een toekomstig droomhuis bijna tastbaar!

Begin vandaag nog!

Nodig vandaag nog je eerste klanten uit in Xuver. Xuver werkt met SketchUp, Revit, ArchiCAD en IFC-bestanden als bron. Wil je eerst meer weten over Xuver? Bekijk onze website of klik op onderstaande knop om je gratis trial van twee weken te starten.