Als u regelmatig met het programma Sketchup werkt, bent u vast bekend met het volgende dilemma. Om uw Sketchup modellen aan anderen te laten zien, dienen zij ook over de software te beschikken. Ook is Sketchup een vrij gespecialiseerd programma dat wel wat technische knowhow vereist. Niet iedere betrokken partij heeft dat.

Sketchup modellen in 3D vanuit de browser

Hoe handig zou het dan zijn als al uw Sketchup modellen op weergaloze wijze vanuit de eigen browser kon bekijken? Dat is precies wat Xuver te bieden heeft. Onze online viewer maakt al uw schetsen binnen een mum van tijd visueel. Het enige wat u hoeft te doen is onze gratis Sketchup plugin te downloaden. Na installatie werkt deze plugin vanuit het programma waarmee u al uw schetsen maakt. Open Sketchup en selecteer het Sketchup model dat u om wilt zetten. Vervolgens gaat de plugin voor u aan het werk en wordt uw bestand omgezet in een .xr (Xuver)- bestand. Met dit bestand kunt u vervolgens via ons Backend System een interactief, online 3D model creëren. Binnen enkele momenten is dit 3D model al te bekijken vanuit de eigen browser.

Uw Sketchup modellen in real-time bespreken

Het grote voordeel van deze viewer is dat iedere betrokken partij het model snel en doeltreffend kan bekijken vanuit de eigen locatie. Anderen uitnodigen is zo eenvoudig als het delen van een link. Hierdoor kan men vanuit de eigen browser door het model lopen. Breng vervolgens alle anderen gemakkelijk op de hoogte door alle aspecten van het model via de ingebouwde spraakmodule te bespreken. Ook kunt u objecten uitlichten en aanwijzen met de laser pointer en lagen verwijderen en weer toevoegen. Zo worden alle ins en outs van een model snel duidelijk en wordt iedereen gauw op de hoogte gebracht.

Sketchup modellen bekijken vanaf de eigen locatie

Onze online viewer is zo ontworpen, dat iedereen die betrokken is bij een project op gemakkelijke wijze de 3D versie van de Sketchup modellen kan bekijken. De viewer is zo ontworpen dat er geen extra training nodig is om de viewer te gebruiken. Letterlijk iedereen kan er meteen mee overweg. Deze handige tool gaat u veel tijd besparen. Hoe dan? U hoeft niet langer bij uw cliënten langs om het model te laten zien maar loopt simpelweg met ze door het model om het te laten zien. Zo bespaart u kostbare tijd en levert u niets in op het gebied van communicatie naar de klant toe. Integendeel zelfs: de klant zal deze extra vorm van service zeker waarderen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe u uw Sketchup modellen gemakkelijk over kunt zetten in onze online viewer. Dan horen wij graag van u. Ons team staat u graag te woord en geeft u een persoonlijke demonstratie naar behoefte. Of registreer uzelf voor de free trial en ontdek het zelf!