Archicad is een 3D tekenprogramma dat door veel architecten gebruikt wordt. Ook voor dit programma heeft Xuver een Archicad plugin ontwikkeld. Lees in dit artikel wat u met deze handige plugin kunt.

Wat is de Archicad plugin van Xuver precies?

Archicad is een geweldig programma voor architecten om 3D ontwerpen te tekenen. Onze speciaal ontwikkelde Archicad plugin is dan ook een aanvulling op dit programma. Met behulp van deze plugin brengt u namelijk uw Archicad ontwerpen tot leven in onze unieke web based viewer. De plugin werkt gewoon vanuit Archicad zelf. Het enige wat u zelf moet doen is hem gratis op onze website downloaden en de installatiestappen volgen.

Hoe werkt de Archicad plugin?

Na installatie van de Archicad plugin, zult u zien dat deze weergegeven wordt in Archicad zelf. Nu kunt u uw ontwerp opslaan in een speciaal daarvoor ontwikkeld Xuver (.xr) bestand. Sla het bestand op in de map van uw keuze. Nadat u inlogt op het Xuver Backend Platform is het een kwestie van het bestand hier uploaden. Even later is het bestand al te bekijken in onze web based viewer, gewoon vanuit uw eigen browser.

Waarom de web based viewer van Xuver?

Bij Xuver zijn we gespecialiseerd in in-browser oplossingen en visualisaties. Na jarenlang ontwikkelen mogen wij bij Xuver dan ook met trots onze web based viewer presenteren. Deze viewer brengt uw modellen echt tot leven. Voorheen was dit alleen mogelijk na downloaden van zware software. Deze viewer werkt gewoon vanuit de browser, waardoor het ontzettend eenvoudig is om het 3d model te bekijken. Dit kan alleen of met anderen gedaan worden. Loop met uw opdrachtgever door het digitale gebouw heen en communiceer in real-time met elkaar. Zo worden alle aspecten rondom het ontwerp meteen duidelijk voor alle partijen. Deze uitermate gebruiksvriendelijke viewer kan bovendien door iedereen direct gebruikt worden. Er is geen speciale training nodig.

Nieuwsgierig geworden naar de Archicad plugin?

De Archicad plugin van Xuver is een handige tool om uw Archicad schets direct naar de Xuver viewer te converteren. Wellicht wilt u meer weten over het gebruik hiervan, de kosten of andere diensten van Xuver. Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen via e-mail of telefoon. Wij lichten u graag in omtrent de mogelijkheden van de Archicad plugin en de viewer van Xuver.