Loop door een 3D ontwerp met onze BIM viewer. Het is niet altijd even eenvoudig om een technische bouwtekening op een heldere manier over te brengen op de klant. Bij Xuver begrijpen we dat probleem, en zien wij de kracht en het potentieel van 3D visualisatie op dit vlak. Met hulp van onze extensieve technische kennis en rijke ervaring op dit gebied ontwikkelden wij onlangs onze eigen BIM viewer, een unieke tool voor het bekijken van driedimensionale BIM modellen.

Een unieke, gebruiksvriendelijke BIM viewer.

Het grote onderscheidende aspect van onze BIM viewer is de gebruiksvriendelijkheid. Dat komt allereerst doordat de viewer -anders dan de gangbare viewers in de branche- niet pas werkt na het downloaden van zware software of plugins, maar direct vanuit de browser draait. Daarnaast is het een multi-user tool, dat wil zeggen dat meerdere gebruikers in een model aanwezig kunnen zijn. Deze gebruikers hebben allemaal een eigen avatar, die door het gebouw heen kan lopen en het 3d BIM model op eigen tempo kan verkennen.

De vele mogelijkheden van de Xuver BIM viewer.

Maar het echte potentieel van deze revolutionare BIM viewer komt pas naar voren wanneer de vele mogelijkheden nader onder de loep genomen worden. Zoals gezegd kan de avatar door het model lopen, maar daar houdt het niet op. Het is tevens mogelijk om de microfoon aan te zetten en live te spreken om eventuele onduidelijkheden toe te lichten aan de klant. Ook kan er een laserpointer ingeschakeld worden, die gericht kan worden op bepaalde elementen in het ontwerp. Dit is nuttig om bepaalde elementen of punten van aandacht aan te wijzen.

Een toegankelijke BIM viewer met een veelvoud aan functies.

Onze BIM viewer die in de browser zelf werkt is uniek in zijn soort en er zijn voor het gebruiksgemak een aantal BIM features overgenomen. Zo zijn er de layers en doorsnedes. De layers die in de BIM bron zijn toegevoegd, kunnen geselecteerd worden waardoor onderdelen zichtbaar of onzichtbaar worden. Het gebouw kan ook doorgesneden worden, dit bevordert ook de verduidelijking van het ontwerp. Tot slot spreekt het voor zich dat een ontwerp ook vanuit verschillende camerastandpunten en hoeken bekeken kan worden. Dit alles zorgt voor een uiterst complete kijkbeleving waarin uw ontwerp altijd centraal blijft staan.

Nieuwsgierig geworden naar onze BIM viewer diensten?

Bij Xuver zijn we altijd bezig met de nieuwste technieken op het gebied van driedimensionale visualisering en horen we graag van u. Neem dan ook vooral contact op met ons ambitieuze team, dan kunnen we u verder inlichten omtrent de vele mogelijkheden van onze BIM viewer.