Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en ontwikkelingen.

Xuver Nieuws

Lees meer Xuver nieuws

‘Het gebruiksgemak van Xuver gaf voor ons de doorslag’

VMV cad-Adviseurs is een bedrijf dat zichzelf gespecialiseerd heeft in het aanbieden van trainingen en software in de BIM-wereld. Zij richten zich vooral op de architectuurbranche in Nederland en België. Sinds kort biedt VMV cad-Adviseurs ook Xuver aan als softwareapplicatie. Algemeen directeur Suzanne Smits legt in een interview uit waarom Xuver zo’n goede match is voor haar bedrijf. 

Even in het kort Suzanne, wat doet VMV cad-Adviseurs precies?
“Wij zijn de officiële resellers van zowel ADOMI als SketchUp. ADOMI is een vrij specifiek programma dat veelgebruikt wordt in de Benelux, en dan vooral in Nederland. Zodoende bedienen we vooral een binnenlandse markt. Naast het leveren van software en het verzorgen van trainingen bieden wij ook applicaties aan voor deze twee programma’s. Dit zijn applicaties waarin wij zelf een toevoeging voor ons assortiment en de producten die wij leveren zien.”

Wat gaf voor jullie de doorslag om Xuver aan te gaan bieden?
Zoals gezegd is het voor ons belangrijk om iets aan te bieden waar onze klant -vooral architecten- wat aan heeft. ADOMI werkt met het IFC-bestandsformaat, SketchUp heeft haar eigen .skp-formaat. In het verleden hebben we wel eens soortgelijke applicaties aangeboden die voor één van deze formaten gebruikt konden worden, maar Xuver kan zowel .skp als .ifc bestanden aan. En dat is handig voor ons, dit zorgt er immers voor dat we op onze website één programma aan zowel ADOMI- als Sketchupgebruikers aan kunnen bieden. Je zou dus kunnen zeggen dat het gebruiksgemak van Xuver de doorslag gaf. 

‘Iedereen kan binnen een mum van tijd met Xuver aan de slag’

Suzanne Smits – Algemeen directeur VMV cad-Adviseurs

En waar zit hem dat gebruiksgemak dan volgens jou precies?
“Naast het feit dat beide bestandsformaten gebruikt kunnen worden, is Xuver gemakkelijk te begrijpen, voor iedereen die het gebruikt. We hebben in het verleden een aantal plugins aangeboden waar we uiteindelijk ook weer snel afscheid van namen, omdat je daar bijna hooggeleerd voor moest zijn om ze te gebruiken. En dat hier juist niet het geval. Iedereen, leek of professional, kan binnen een mum van tijd met Xuver aan de slag. Je hoeft geen moeilijke stappen te doorlopen om een model te bekijken.” 

En hoe vertaalt zich dit volgens u naar jullie doelgroep, de architect en zijn klant?
Ik denk dat Xuver er in ieder geval voor zorgt dat je communicatie als architect verbreed wordt. Soms wil je de klant -laten we zeggen de toekomstige bewoner- snel iets laten zien in je ontwerp. Maar de leek kan heel slecht tekeningen lezen, dus dan wordt het lastig communiceren. Met Xuver ziet de klant iets echt voor zich, en dat verduidelijkt enorm. Neem daarnaast nog de veelzijdigheid, en dan bedoel ik het snel converteren van zowel IFC- als SketchUpbestanden, en je hebt een tool waarmee je heel makkelijk en snel 3D-modellen uit kunt wisselen.”

‘Xuver zorgt ervoor dat de communicatie tussen architect en klant verbreed wordt’

Hoe belangrijk is dat, om zowel voor SketchUp als voor IFC een aparte converter te hebben?
“Buiten het genoemde gemaksaspect, is het ook een kwestie van zo dicht mogelijk bij het origineel blijven. Veel architecten en 3D-ontwerpers hebben wel mogelijkheden om hun bestandsformaat te converteren, meestal naar het veelgebruikte SketchUp (.skp) formaat. Maar dat moet je eigenlijk niet willen, zeker niet als je het daarna wilt gaan visualiseren, in dit geval in Xuver dus . Als je een bestand om gaat zetten, verlies je altijd informatie. Dus je wilt zo min mogelijk stappen nemen om van 3D-schets naar -in dit geval- Xuvermodel te gaan. Het aanbieden van verschillende converters is daarom essentieel om de kwaliteit van het bronbestand te behouden.”

Een SketchUp model gevisualiseerd in Xuver
Bekijk ons Youtubekanaal voor meer video’s

Tot slot: wat was verder van belang om een beslissing tot samenwerking aan te gaan?
“Wat wij fijn vinden is dat de support door Xuver overgenomen kan worden, waardoor de klant ook bij Xuver terechtkan voor technische ondersteuning. Maar voor ons was vooral de IFC en SKP compatibiliteit van doorslaggevend belang, waardoor we Xuver nu aan al onze klanten kunnen aanbieden. De toekomst zal uitwijzen hoe dit gaat, maar ik denk zelf dat professionals in de branche Xuver snel herkennen als een welkome en gemakkelijke toevoeging in hun communicatie naar de klant toe. 

Read this interview in English
‘The user-friendliness of Xuver was a decisive factor for us’

Start uw Gratis Trial

XUVER gaat samenwerking aan met VMV CAD- Adviseurs

Officiële reseller van SketchUp en ADOMI voegt Xuver toe aan assortiment

VMV cad-Adviseurs is een bedrijf dat al sinds 1987 actief is op het gebied van virtueel bouwen. Zij zijn onder andere de leveranciers van ADOMI en SketchUp Pro, waarin zij ook trainingen aanbieden. Daarnaast is VMV cad-Adviseurs altijd op zoek naar nieuwe, innovatieve plugins waarmee zij haar klanten nog beter kan bedienen. En sinds kort zijn zij de eerste Xuver GOLD Partner. 

Start uw Free Trial

Een toevoeging aan het productportfolio

Het Delftse bedrijf draait vanaf de begindagen van het virtueel bouwen mee en heeft al heel wat plug-ins, applicaties en software zien komen en gaan. In haar aanbod maken zij een duidelijke selectie van wat het meest waardevol is voor haar klantenbestand. Algemeen directeur Suzanne Smits legt kort uit waarom zij voor Xuver kozen. “Wij bieden alleen applicaties aan waarin wij zelf een toevoeging zien. Xuver heeft als grote voordeel dat het zeer gemakkelijk te gebruiken is, iedereen kan er binnen een mum van tijd mee aan de slag.” 

Eén programma voor gebruikers van ADOMI en SketchUp

Een ander punt was de veelzijdigheid van Xuver, zo vertelt Smits. “Terwijl SketchUp een van de meest gebruikte 3D ontwerpprogramma’s ter wereld is, concentreert de markt voor ADOMI zich vooral op de Benelux, met een grote nadruk op Nederland. Xuver kan, met behulp van bijbehorende plugins, zowel het SketchUp bestandsformaat (.skp) als dat van ADOMI (.ifc) binnen enkele momenten converteren naar een online te bekijken 3D-visualisatie. En dat is handig voor ons, dit zorgt er immers voor dat we één programma aan zowel ADOMI- als SketchUp gebruikers aan kunnen bieden.” 

Gebruiksvriendelijkheid en snelheid

Een ander belangrijk punt voor VMV cad-Adviseurs is de gebruiksvriendelijkheid en snelheid waarmee iedereen, zowel leek als professional, Xuver direct kan gebruiken. Xuver is zo ontworpen dat er geen moeilijke stappen ondernomen te hoeven worden om een model te bekijken. Smits: “Ik denk dat Xuver er in ieder geval voor zorgt dat je communicatie als architect verbreed wordt. Met Xuver ziet de klant iets echt voor zich, en dat verduidelijkt enorm.” 

Kennis maken met Xuver vanuit de eigen, vertrouwde omgeving

Ook voor Xuver biedt deze samenwerking mooie kansen. Sales manager Laurens Kok legt het als volgt uit: “VMV CAD-Adviseurs is een gevestigde naam met een mooi klantenbestand en een uitstekende reputatie. Klanten hebben al jaren een goede samenwerking met VMV CAD-Adviseurs. Doordat VMV CAD-Adviseurs nu Xuver aanbiedt kunnen Xuver aanschaffen via een bedrijf dat zij goed kennen. Zo krijgen wij een mooie kans om onszelf te presenteren in een voor de klant eigen en vertrouwde omgeving.”

Een SketchUp model in Xuver
Bekijk ons Youtubekanaal voor meer video’s

Start uw Free Trial

Werk met interactieve visualisatie van Xuver voor klanten van over de hele wereld

We leven in een wereld die zich steeds meer online afspeelt. Ook voor architecten en 3D ontwerpers biedt dit interessante mogelijkheden. Het is makkelijker dan ooit om wereldwijd nieuwe klanten te werven middels de juiste online tools. Met Xuver kun jij al jouw ontwerpen online beschikbaar maken als interactieve visualisatie in de browser waar je samen met de klant doorheen kunt lopen. 

Interactieve visualisatie en communicatie in één

Dus jouw klant bevindt zich aan de andere kant van de wereld en wil graag een update omtrent de voortgang van het 3D ontwerpproces? Dat kan eenvoudig met Xuver: maak jouw ontwerpen online beschikbaar en stuur de browser link naar je klant. Door op de link te klikken komt je klant in het model terecht, waarna er samen doorheen gelopen kan worden met een eigen 3D figuur, de avatar. Tijdens deze interactieve visualisatie kan de ingebouwde spraakmodule gebruikt worden om uw klant alle details van het model bij te brengen. 

Start uw Gratis Trial

Een interactief portfolio dat door jouw klant wordt gewaardeerd

Door voor Xuver te kiezen, kies jij voor een online platform waarmee je de klant van alle informatie voorziet die hij of zij nodig heeft. Maar Xuver is niet alleen nuttig om met klanten van over de hele wereld te communiceren: dit online platform kan ook gebruikt als een interactieve portfoliotool waarmee je gegarandeerd nieuwe klanten aantrekt. Een bezoeker van jouw website die geïnteresseerd is in jouw vroegere projecten kan deze nu daadwerkelijk beleven. 

Start uw Gratis Trial

Interactieve functies

Buiten de genoemde spraakmodule heeft Xuver nog een flink aantal interactieve functies te bieden. Met deze mogelijkheden zorg jij ervoor dat klanten en andere geïnteresseerde partijen altijd een duidelijk en helder beeld van jouw ontwerpen krijgen, waar zij zich ter wereld ook bevinden. Een aantal van deze functies zijn:

 • de laserpointer; waarmee iets dat extra aandacht vereist, aangewezen kan worden
 • Objecten uitlichten; klik objecten in het model aan en deze lichten op, waardoor ze beter onder de aandacht gebracht worden
 • Lagen verbergen en weer laten zien; hierdoor komen aspecten aan het oppervlak die normaal gesproken verborgen zijn
 • Deze functie kan ook gebruikt worden om verschillende scenario’s te laten zien. Twee ramen van verschillende afmetingen? Of weet de klant niet zeker of er een bar of een open keuken moet komen? Probeer het uit en vraag je klanten wat zij het mooist vinden! 
 • Dwarsdoorsneden; Laat jouw ontwerp vanuit iedere mogelijke hoek zien, ongehinderd door in de weg zittende muren of plafonds
Xuver’s interactieve visualisatie heeft veel verschillende functies
Abbonneer je op ons Youtubekanaal voor meer videomateriaal

Neem vandaag al wereldwijd klanten aan! 

Als internationaal architect kom je ongetwijfeld in aanraking met nieuwe en interessante uitdagingen. Door gebruik te maken van Xuver heb je het juiste platform in handen waarmee je zowel je lokale als je internationale klanten op een snelle en efficiënte manier op de hoogte houdt van het modelleerproces. Maar hoe begin je? Dat is eenvoudig. Schrijf je hieronder in voor de gratis trial van twee weken en nodig vandaag nog je eerste (internationale) klant uit. Xuver kan overweg met de volgende bronbestanden: SketchUp, Revit, ArchiCAD en IFC. 

Start uw Gratis Trial

Een geïnformeerde klant is een tevreden klant: Hou met 3D visualisatie iedereen betrokken

Om jouw klanten goed op de hoogte te houden van je voortgang in het modelleerproces is een efficiënte werkwijze een must. Vaak dien je veel tijd (en dus: geld) te investeren om iedereen goed op de hoogte te houden en is het nodig om gebruik te maken van 3D visualisatie. Zo zorg je ervoor dat jouw klant een beeld krijgt van de voortgang van het project. Het nadeel daarvan is dat dit vaak veel tijd kost. Kan het ook op een andere manier?

Jazeker, dat is mogelijk.

Met Xuver bespaar je  zowel geld als tijd, terwijl jouw klanten goed op de hoogte gehouden worden. Xuver is ‘s werelds eerste in-browser visualisatie platform waarmee je jouw modellen in een handomdraai omzet in een interactieve 3D-ervaring. Bovendien werkt alles volledig in de browser, wat betekent dat iedereen simpelweg vanaf de eigen locatie inlogt en jij veel minder hoeft te reizen. Zo bespaar je kostbare tijd en reiskosten, terwijl je hoge communicatiestandaard gewaarborgd blijft. 

Loop door een 3D visualisatie van jouw ontwerp, samen met de klant
Voor meer video’s, bekijk ons YouTube-kanaal

Start uw Gratis Trial

Een nieuwe aanpak in 3D visualisatie

Xuver zorgt voor een nieuwe, frisse aanpak op het gebied van 3D visualisatie. Door jouw klanten uit te nodigen in je ontwerp, krijgt de klant snel een goed beeld bij de toekomstige woning. Met name voor de klant die geen ervaring heeft met technische 3D tekeningen is dit een uitkomst om een ontwerp in hun hoofd te visualiseren. Inderdaad: een 3D visualisatie alsof het al gebouwd is. 

Start uw Gratis Trial

Wat zijn nog meer voordelen van Xuver?

 • Xuver kan gebruikt worden in elke fase van het modelleerproces. Van een model in de beginfase dat de hoofdlijnen laat zien, tot een volledig gedetailleerde en gemeubileerde versie van een toekomstige woning, luxe jacht of vakantiehuis. 
 • Iedereen kan het ontwerp ontdekken met een eigen 3D figuur, de avatar. Deze avatar zorgt ervoor dat men een goed gevoel voor afmetingen krijgt. Door de avatar door de verschillende ruimtes te navigeren, wordt het gehele model beter te begrijpen en krijgt men zo een compleet beeld dat in de buurt komt van een ‘echte’ bezichtiging. 
 • Interactiviteit is uitermate belangrijk om een goed beeld te schetsen van het 3D-ontwerp. In Xuver zijn een aantal functies opgenomen waarmee iedereen gemakkelijk op de hoogte gebracht kan worden. Zo is er -onder anderen- een spraakmodule waarmee je live kunt communiceren en een laser pointer waarmee onderdelen in het ontwerp aangewezen kunnen worden. 
 • Iedereen kan meteen uit de voeten met Xuver. Na een snelle convert van jouw 3D ontwerp in een Xuver (.xr)-bestand, is het tijd om klanten uit te nodigen. Xuver kan uit de voeten met bronbestanden van SketchUp, Revit, ArchiCAD of IFC en de viewer is zo ontworpen dat iedere klant hem zonder extra training kan gebruiken. 

Begin vandaag nog!

Na een snelle aanmelding kun jij vandaag nog je eerste klanten uitnodigen in jouw 3D model. Organiseer een 3D-bezichtiging en neem je klant mee op een rondleiding door hun toekomstige huis, droomjacht of over de binnenplaats van het appartementencomplex waar zij in de nabije toekomst zullen intrekken. Met Xuver creëer je een 3D ervaring die iedereen bij zal blijven. Immers: een geïnformeerde klant is een tevreden klant!

Start uw Gratis Trial

Zet je 3D ontwerp online en stuur zo de verwachtingen van de klant

Jouw klant heeft tijdens het ontwerpproces al vaak een zeker beeld van het uiteindelijke resultaat in het hoofd. Hoewel een meedenkende klant van de ene kant prettig om mee te werken is, kunnen zijn of haar ideeën ook onrealistisch zijn, of simpelweg technisch niet mogelijk. Hoe kun je de verwachtingen van de klant nou het beste sturen, terwijl je iedereen op de hoogte houdt van de vorderingen gedurende het project?

Start uw Gratis Trial

Laat je 3D ontwerp online aan de klant zien

Of je nu een enorm kantorencomplex of een offshore boorplatform ontwerpt: jouw klant wil op de hoogte gesteld worden. Wanneer je de klant vanaf het begin bij je project betrekt, resulteert dit niet alleen in blije gezichten, maar verminder je tegelijkertijd ook het risico op misverstanden. Jij kunt precies uitleggen hoe ver het werk gevorderd is en wat de gevolgen van een zekere keuze in het 3D ontwerp zullen zijn. Maar hoe doe je dit, zonder constant naar de klant toe te moeten reizen?

Een online 3D ontwerp van een vliegtuig in Xuver
Bekijk ons Youtubekanaal voor meer videomateriaal

Gebruik Xuver om iedereen zonder moeite op de hoogte te stellen

Met Xuver laat je jouw 3D ontwerp online zien vanuit je eigen kantoor, huis of van onder een palmboom op de Bahama’s (mits je daar op dat moment bent, natuurlijk). Hetzelfde geldt voor de klant: elke plek met een internetverbinding volstaat. Met Xuver wordt jouw 3D ontwerp online beschikbaar gemaakt als een virtuele wereld. Jouw klant kan hierin rondlopen met een 3D-figuur, de avatar. Het enige wat jij hoeft te doen is de browser link naar je klant sturen. Vervolgens ontmoeten jullie elkaar in het model voor een virtuele bezichtiging. 

Laat alternatieven zien voor specifieke vragen in je online 3D ontwerp

Tijdens deze virtuele bezichtiging kun je in het model rondlopen alsof het al gebouwd is. In het begin van het ontwerpproces kun je Xuver gebruiken om de klant een ontwerp met alleen de omtrek van het gebouw te laten zien, terwijl je ze later in het project het volledig gedetailleerde ontwerp voorlegt. Op deze manier kun je de klant goed laten zien wat de gevolgen zijn van verschillende ontwerpkeuzes en geef je ze alternatieven voor eventuele specifieke vraagstukken. 

Start uw Gratis Trial

Voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van huidige Xuver gebruikers:

 • De klant wil een groot, open kantoor en staat erop dat een dragende muur in het complex weggehaald wordt. Dit is echter geen optie omdat dit de structurele veiligheid in gevaar brengt. Met de layer functie in Xuver kun je de klant verschillende alternatieven voorleggen, zoals een pilaar of een balk die het gewicht van het plafond opvangen. 
 • Je ontwerpt een aanbouw voor een huis, maar de klant is nog in dubio over hoe groot die precies moet worden en twijfelt tussen twee verschillende afmetingen. Om de gevolgen van beide opties te laten zien kun je deze als lagen in je model toevoegen en ze vervolgens aan je klant in Xuver voorleggen. Op deze manier maak je gemakkelijker een keuze. 

Reis minder, communiceer efficiënter!

Omdat je de klant nu in de browser uitnodigt, is er minder reden om daadwerkelijk naar elkaar toe te reizen. Volgens architecten en 3D designers die momenteel gebruikmaken van Xuver komt dit neer op ongeveer de helft minder reistijd. Met Xuver communiceer je dus efficiënter, terwijl je minder naar je klant toe hoeft te reizen.

Begin vandaag nog!

Xuver kan uit de voeten met bronbestanden uit SketchUp, Revit, ArchiCAD en IFC. Het enige wat jij zelf hoeft te doen is je inschrijven en na een paar snelle stappen kun je al beginnen met het aansturen van de verwachtingen van jouw klant! 

Start uw Gratis Trial

Hoe vervul je de verwachtingen van de klant met Xuver

Je 3D ontwerp aan de klant laten zien vergt vaak wat planning op voorhand. Artist impressies moeten gemaakt worden, en bovendien moeten er afspraken gepland worden omdat uw klant niet over de juiste software beschikt om je modellen te bekijken. Maar soms wil de klant het ontwerp snel zien. Hoe ga je als ontwerper met deze directe verwachtingen om?

Start uw Free Trial

Jouw 3D ontwerp snel en effectief laten zien

In een tijd waarin alles binnen enkele muisklikken online beschikbaar is, is het niet meer dan logisch dat deze verwachting zich ook binnen de architectuur manifesteert. Voor de architect brengt dit nieuwe uitdagingen met zich mee. Want hoe ga je in deze vraag voorzien en jouw ontwerpen snel en effectief naar de klant terugkoppelen?

Laat uw 3D ontwerp aan de klant zien
Voor meer videomateriaal, bekijk ons Youtubekanaal

Manage instant satisfaction met Xuver

Zou het niet geweldig zijn om je 3D modellen te laten zien, simpelweg door een link te sturen aan je klanten? Na ontvangst kan iedereen door het ontwerp kan lopen in de eigen webbrowser. Dat is Xuver: ‘s werelds eerste multi-user viewer die in de browser werkt. Met Xuver ben je er zeker van dat je ontwerp ontvangen wordt zoals jij het bedoeld hebt. Na uitnodiging kan de klant gemakkelijk in het model rondlopen met een eigen, gemakkelijk te besturen 3D figuur, de avatar. De avatar zorgt ervoor dat men een duidelijk beeld van de afmetingen van jouw model krijgt.

Start uw Free Trial

Een communicatie- en visualisatietool

Xuver is gebouwd als een hulpmiddel om jouw ontwerpen snel en doeltreffend aan de klant te laten zien. Met Xuver bied je de klant een hulpmiddel waarmee jouw 3D ontwerp tot leven komt. Wil de klant het ontwerp graag meteen zien? Met Xuver kan dat gemakkelijk! Met de ingebouwde spraakmodule communiceer je met iedereen in het model. Ook is er een laserpointer waarmee datgene aangewezen kan worden, dat op dat moment extra aandacht nodig heeft. Door iets aan te wijzen, weet de klant meteen waar je het over hebt, waardoor de communicatie helder en doeltreffend verloopt.

Voordelen voor de architect

Met de ingebouwde spraakmodule communiceer je met iedereen in het model. Ook is er een laserpointer waarmee datgene aangewezen kan worden, dat op dat moment extra aandacht nodig heeft. Deze toegevoegde opties zorgen ervoor dat communicatie in de in-browser visualisatie snel en effectief verloopt.

Door Xuver te gebruiken krijgen al jouw klanten snel en effectief een helder beeld van je 3D ontwerp, waardoor men zich er al een voorstelling van kan maken voordat er zelfs maar een schop in de grond gezet is. Maar wat zijn de voordelen voor jou, de architect? Allereerst nemen je reistijden met ongeveer de helft af, omdat je nu online -dus vanuit je eigen kantoor of huis- met de klant vergadert.

Start uw Free Trial

En dat brengt meer voordelen met zich mee. Online vergaderingen worden gemakkelijker gepland, er hoeft immers niet gewacht te worden op een geplande meeting op locatie. Met Xuver kun je de klant ook verschillende scenario’s (en de gevolgen voor het gehele ontwerp) aan de klant voorleggen. Hoe ziet een ander ontwerp dak eruit, of een groter of kleiner raam? Door het in Xuver te laten zien, zorg je ervoor dat iedereen die betrokken is bij het bouwproces snel het ontwerp in 3D voor zich ziet, alsof  het al gebouwd is. Zelfs voor de klanten met weinig tot geen technisch inzicht wordt jouw ontwerp zo begrijpelijk.

Maak je 3D ontwerp online beschikbaar

De moderne klant heeft hoge verwachtingen op het gebied van communicatie en visualisatie. Met Xuver kun je de klant op haar wenken bedienen. Maak je ontwerpen in een oogwenk online beschikbaar, deelbaar en (voor de klant) begrijpelijk. Xuver kan gebruikt worden voor SketchUp, Revit, ArchiCAD en IFC bestanden. Wil je graag meer weten over Xuver? Bekijk onze website of volg onderstaande knop om je gratis trial te beginnen.

Start uw Free Trial

Hoe neem je de klant mee op virtuele reis door je ontwerp?

Het is vaak niet eenvoudig om de klant op effectieve en snelle wijze op de hoogte brengen van het modelleerproces. Niet iedereen heeft immers het benodigde ruimtelijke inzicht om een 3D-tekening te ontcijferen. Door Xuver te gebruiken neem je de klant als het ware mee op een virtuele reis door je ontwerp, waardoor het gemakkelijker wordt om jouw ontwerpen volledig te begrijpen. In dit blog lichten we een paar verschillende manieren om je klant op een virtuele reis door je model te nemen voor je uit.

Start uw Gratis Trial

Om je klant op effectieve wijze op de hoogte te brengen van het ontwerpproces, is het essentieel dat deze een helder beeld van het ontwerp in het hoofd krijgt. Dit kan echter een uitdaging zijn, omdat de meeste klanten geen of weinig technische kennis op het gebied van 3D-tekenen bezitten. Om een leek effectief op de hoogte te stellen is het meestal noodzakelijk om dure en tijdrovende impressies te maken. Deze werken prima, maar zijn weinig interactief en laten alleen zien wat de video of afbeelding weergeeft.

Neem toekomstige huiseigenaren mee op een virtuele reis door je ontwerp
Meer videomateriaal vind je hier

Neem toekomstige huiseigenaren mee in je ontwerp

Zou het niet beter zijn wanneer je je klant mee kon nemen op een virtuele reis door je ontwerp en er samen doorheen lopen alsof het al gebouwd is. Met Xuver is dat mogelijk. Met ‘s Werelds eerste in-browser visualisatieplatform neem je de klant mee op een virtuele tour in jouw ontwerp. Laat ze de toekomstige woning echt beleven door er doorheen te lopen met een 3D-figuur, de avatar. De proporties van het ontwerp worden zo snel duidelijk. En niet geheel onbelangrijk: Je klanten hebben gegarandeerd een plezierige en inspirerende ervaring door in hun toekomstige woning rond te lopen.

Start uw Gratis Trial

Breng grootschalige projecten voor commerciële klanten tot leven

Maar Xuver kan ook toegepast worden voor klanten die wel technisch onderlegd zijn. Bijvoorbeeld wanneer je een groot industrieel complex moet bouwen voor een klant die al kennis van zaken heeft omtrent 3D tekeningen. Terwijl vergaderen met deze groep meestal gemakkelijk is,heeft Xuver ook voor deze klant toegevoegde waarde. Loop met de klant door het ontwerp zodat iedereen een goed beeld krijgt van het enorme complex. Terwijl je dat doet, kan iedereen door middel van de voice module live met elkaar communiceren. Door heldere, live communicatie te combineren met de interactieve 3D viewer kan iedereen vragen stellen terwijl men het ontwerp tegelijkertijd voor zich ziet.

Doe inspiratie op

Voor deze commerciële klant werkt het ook perfect om door het model te lopen en een goed beeld te krijgen van de potentie van de ruimte. Op eenzelfde manier als de huiseigenaren zullen ook zij geïnspireerd raken door de verschillende ruimten. Welke machine kan waar geplaatst worden? En wat zijn de precieze afmetingen? Met de toegevoegde laser pointer wijs je elementen in het model aan, terwijl de meet-tool ervoor zorgt dat muren, ramen en deuropeningen precies opgemeten kunnen worden. Ook is er de mogelijkheid om verschillende lagen in je ontwerp te laten zien en weer te verwijderen. Hierdoor komen verborgen onderdelen in je ontwerp aan het licht waardoor je er zeker van kunt zijn dat alles gezien en besproken kan worden.

Krijg de controle over het modelleerproces

Behalve het feit dat Xuver al je klanten – zowel particulier als commercieel – de mogelijkheid geeft om je ontwerp écht voor zich te zien, geeft het je meer controle over jouw modelleerproces. Vanaf nu kun je jouw ontwerpen laten zien zonder daarvoor op en neer te hoeven reizen. Vergaderingen worden makkelijker en sneller ingepland, waardoor ontwerpkeuzes gemakkelijker gemaakt worden. En jij hebt ook de volledige controle over wat de klant te zien krijgt. Wil je het volledige model laten zien of alleen het ruwe ontwerp zonder al te veel details? Het is allemaal mogelijk. Xuver kan uit de voeten met bronbestanden uit SketchUp, Revit, ArchiCAD of IFC. Al deze bestandsformaten worden in slechts enkele momenten geconverteerd en geüpload, waarna jij de klant uitnodigt door ze de browserlink te sturen.

Neem je klant vandaag nog mee op een virtuele reis door je ontwerp

Van leek tot bedrijfsmatige opdrachtgever of zelfs een collega-architect of ontwerper: met Xuver breng je iedereen, ongeacht technische kennis, snel op de hoogte. Nodig vandaag nog je eerste klanten uit voor een reis door je ontwerp! Klik op onderstaande knop om te beginnen. Xuver is beschikbaar als gratis trial van twee weken.

Start uw Gratis Trial

Ruimtelijk inzicht een uitdaging? De beste manier om je 3D ontwerp uit te leggen

Jouw klant is vaak een leek die weinig tot geen ervaring heeft in het interpreteren van een technische 3D-tekening. Hoe leg je je ontwerp op een zo efficiënt mogelijke wijze aan de klant voor, zodat zelfs diegenen met weinig ruimtelijk inzicht het snel kunnen begrijpen?

Start uw Free Trial

Een alternatief voor 3D impressies

Een manier om je ontwerp aan de klant uit te leggen is door er een render van te maken. Echter is dit vaak een tijdrovend proces. Ook vraagt het gebrek aan technische kennis van de klant om 3D impressies, hetgeen ook nog eens het financiële kostenplaatje opdrijft. En terwijl 3D impressies zeker hun waarde hebben, zijn er soms situaties waarin ze toch nét niet toereikend zijn. Bijvoorbeeld wanneer je snel feedback op je 3D ontwerp wil, of verschillende opties in hetzelfde ontwerp wilt laten zien. In dat geval kun je ervoor kiezen om andere middelen in te zetten.

Start uw Free Trial

Logistieke vraagstukken

En dan zijn er ook nog eens de logistieke vraagstukken die bij ieder project om de hoek komen kijken. Een kleine situatieschets: Je mag binnenkort beginnen met het ontwerpen van een nieuw huis voor een jong stel. Een mooie uitdaging en zowel jij als de klant zijn bereid om tijd en moeite te steken en betrokken te blijven bij het proces. Helaas is het wel lastig een gaatje te vinden in overvolle agenda’s en een vergadering te planning om de toekomstige huiseigenaren op de hoogte te brengen. Dit kost allemaal aardig wat tijd en vertraagt het maken van belangrijke beslissingen.

Loop met de klant door een 3D ontwerp van een huis
Meer videomateriaal op ons Youtubekanaal

De oplossing: interactieve visualisatie

‘s Werelds eerste in-browser visualisatietool kan de oplossing bieden voor dit logistieke vraagstuk. Met Xuver leg je jouw 3D ontwerp uit terwijl je er samen met de klant doorheen loopt. En dat schept mogelijkheden. Het stel waarvoor je een nieuw huis ontwerpt is totaal niet bekend met technische tekeningen. Hoe bereik je dan toch overeenstemming over je ontwerp? Met Xuver loop je samen door het model met een gemakkelijk te besturen 3D-figuur, de avatar. Deze avatar zorgt ervoor dat jouw klanten een realistisch beeld kunnen vormen van de afmetingen van hun toekomstige woning. Door de avatar krijgt men bovendien een goed beeld van de schaal van het ontwerp.

Start uw Free Trial

Neem snel beslissingen

Omdat iedereen vanaf zijn of haar eigen locatie inlogt in Xuver, hoef je ook veel minder op en neer te reizen, wat veel tijdsbesparing oplevert. Om precies te zijn reizen de architecten die Xuver gebruiken ongeveer de helft minder en worden beslissingen sneller genomen. Je legt gemakkelijk en snel verschillende opties voor aan de klant: wel of geen open keuken? Of wat voor stijl dak past het beste? Met Xuver laat je de klant zien wat er mogelijk is, waarna jullie samen een beslissing nemen. Daarna kun je weer door met modelleren, zonder vertraging in het proces.

Laat de klant de toekomstige woning ervaren

Xuver is een geweldig platform voor de klant die over weinig ruimtelijk inzicht beschikt. Door gebruik te maken van deze visualisatietool schep je duidelijkheid en kunnen uw klanten écht begrijpen en ervaren hoe het project eruit gaat zien. Laat zien wat er gebouwd gaat worden en loop samen door het model. Buiten het feit dat Xuver ervoor zorgt dat alles duidelijk wordt, krijg je gegarandeerd enthousiaste reacties. Met Xuver komt een 3D ontwerp daadwerkelijk tot leven en wordt een toekomstig droomhuis bijna tastbaar!

Begin vandaag nog!

Nodig vandaag nog je eerste klanten uit in Xuver. Xuver werkt met SketchUp, Revit, ArchiCAD en IFC-bestanden als bron. Wil je eerst meer weten over Xuver? Bekijk onze website of klik op onderstaande knop om je gratis trial van twee weken te starten.

Start uw Free Trial

Van skp bestand naar Xuver: in drie stappen uitgelegd

Xuver ontwikkelde de eerste in-browser viewer ter wereld. Met deze unieke tool, en onze speciaal voor het doel ontwikkelde Sketchup converter, komen al jouw skp-bestanden tot leven. In dit artikel leggen we in drie simpele stappen uit hoe dit proces -van skp-bestand naar Xuver- in zijn werk gaat.

Start uw Free Trial

Jouw SketchUp designs zijn jouw trots en uiteraard wil je deze zo goed mogelijk voor de dag laten komen. Xuver is een walk-through versie van jouw creaties, die je eenvoudig met anderen kunt delen. Of je nou als hobby of op professionele basis ontwerpt met SketchUp: met Xuver kun je iedereen die betrokken is bij het proces eenvoudig uitnodigen. Ook kun je alle aanwezigen in het model live updaten, terwijl je samen door het 3D model loopt met meen avatar (een 3D-figuur).

Stap 1: inschrijving en converter download

Beginnen met het gebruiken van Xuver is een gemakkelijk en snel proces. In enkele momenten kun je al door je design lopen en anderen uitnodigen om het met je te bekijken. De eerste stap is de inschrijving. Xuver biedt een gratis trial van twee weken aan, na deze periode hebben we verschillende abonnementen. Na je inschrijving download je de SketchUp converter. Deze converter is gratis en werkt snel en gemakkelijk na installatie. Met deze converter zet je je skp-bestand om in een Xuver (.xr)-bestand.

Start uw Free Trial

Stap 2: convert je skp bestand

Gefeliciteerd! Je bent nu klaar om je allereerste skp bestand om te zetten naar een Xuver file. Dit is nodig omdat dit bestandsformaat compatibel is met de in-browser viewer. Na het installeren van de converter kun je deze openen. Sleep jouw skp-bestand simpelweg in het venster en klik ‘convert file’. Selecteer waar je je bestand wil opslaan en klaar is kees! Jouw bestandsformaat is nu geconverteerd en klaar om geupload te worden in het Backend System van Xuver.

Stap 3: Upload, bekijk en deel!

Log in op het Backend System en selecteer de optie: ‘add new project’. Geef je project een naam naar keuze en selecteer het geconverteerde bestand op je harddrive. Upload dit .xr-bestand en Xuver doet de rest. Vervolgens selecteer je ‘set avatar starting point’. Nu kun je selecteren waar je wil dat je avatar neergezet wordt in het model en voila: je loopt rond in het model met de avatar. Vanaf nu kun je je model ontdekken terwijl je rondloopt zoals je dat bij een ‘echte’ bezichtiging ook zou doen. Maar de echte potentie van Xuver ligt in het delen van je model. Nodig anderen uit in jouw SketchUp design. Neem je klanten mee op reis met deze unieke in-browser viewer.

Het delen van je model met klanten, collega’s of vrienden is een ontzettend gemakkelijk proces. Ga terug naar je projecten en klik op ‘share project’. Hier vul je het e-mailadres (of adressen) in. Je uitnodigingen zijn nu verstuurd, en iedereen die uitgenodigd is kan nu het model in vanuit de eigen locatie, met hun eigen avatar. Nu kun je samen door het model lopen, terwijl je de spraakmodule gebruikt om iedereen die aanwezig is meteen te updaten en alle details te bespreken. Met de ingebouwde laserpointer kun je ook op details wijzen om verder te bespreken waar de bezichtiging over gaat. Ultieme multi-user interactiviteit, zonder je eigen locatie te verlaten!

Start uw Free Trial

Xuver heet je welkom!

Dit unieke platform werd gecreeërd met u, de ontwerper, in gedachte. De gebruiksvriendelijkheid van in-browser visualisatie, in combinatie met interactiviteit en multi-user compatibiliteit maakt Xuver de ultieme tool om jouw ontwerpen met iedereen die ze wil zien te delen. We heten de SketchUp community dan ook graag welkom en nodigen graag iedereen uit om onze viewer te ontdekken.

Wil je graag meer weten over Xuver en hoe je je skp-bestand in Xuver kunt zetten? Kijk ook eens in onze FAQ of neem direct contact op voor meer informatie. Of klik op de knop hieronder en beleef Xuver direct!

Start uw Free Trial

Een 3D viewer in de browser voor architect én klant

Xuver ontwikkelde een interactief hulpmiddel waarmee men eenvoudig door een 3D-bouwtekening kan lopen

“Onder architecten is het een bekend gegeven: wie zijn ontwerp aan klant of opdrachtgever wil laten zien, is doorgaans veel tijd kwijt aan uitleg”. Zo begint Laurens Kok, sales manager bij Xuver, zijn verhaal. “Met onze viewer loopt iedereen vanaf de eigen locatie en via de eigen browser door het 3D-ontwerp heen, terwijl het ontwerp tegelijkertijd uitvoerig besproken kan worden.”

Start uw Free Trial

Hij klapt zijn laptop open en inderdaad: binnen enkele momenten stapt er een haast levensecht persoon -de avatar- door het gebouw in de virtuele omgeving. “Kijk, en zo kun je dus heel doeltreffend de klant meenemen in een pand, al tijdens de schetsfase van de architect. Binnen de viewer kan men via de ingebouwde spraakmodule met elkaar praten of details aanwijzen met de laserpointer. En dat is slechts een kleine greep uit de vele interactieve mogelijkheden in de viewer.”

Uniek in zijn soort

Een tool als deze -werkend in de eigen browser, zonder ingewikkelde downloads- was er nog niet. Aan de viewer ging dan ook zeven jaar research en development vooraf. Laurens: “De kunst lag hem vooral in het behouden van goede prestaties in de browser met 3D grafische modellen. Wat we technisch hebben bereikt is dus uniek.”

Een model tastbaar maken

En juist het feit dat de viewer uniek in zijn soort is, onderstreept de noodzaak van de tool “Omdat de klant vaak minder technische kennis dan de architect bezit, is het belangrijk om een ontwerp tastbaar te maken. Ook heeft men niet de benodigde software om een 3D-tekening te bekijken, wat het lastig maakt om een ontwerp te bespreken. Daarom worden er vaak digitale afbeeldingen of korte video’s in hoge resolutie gecreëerd. Maar deze zijn kostbaar en bieden geen interactiviteit. Met de in-browser viewer wordt dat opgelost: iedereen kan vanaf de eigen locatie in de virtuele interactieve omgeving.”

Een veelbelovende tool

Dat dit hulpmiddel de architectenbranche veel te bieden heeft, spreekt ook uit de resultaten van de testfase die voorafging aan de lancering van de viewer. Laurens legt uit hoe Xuver hier te werk is gegaan. “Aan de test werkten zo’n tweehonderd architectenbureaus mee, het overgrote merendeel maakt nu ook gebruik van de tool. Want hoe verschillend ze ook te werk gaan: allemaal krijgen ze te maken met de leek die graag een goed beeld van het project wil krijgen. Met onze viewer kunnen we dat op een makkelijke manier bieden. Zo’n tachtig procent van de benaderde architecten reageerde enorm enthousiast en gebruikt de viewer inmiddels om ontwerpen aan de klant te laten zien.”

Een interactieve aanpak

En dat is precies waar het Xuver om te doen is. “Door de architect en de klant een gemakkelijke oplossing te bieden om het 3D-ontwerp te laten zien, wordt het bouwproject voor iedereen die betrokken is inzichtelijk. Met onze viewer kan bovendien iedereen gemakkelijk uit de voeten. Door met een ‘mens’ door het gebouw te navigeren, krijgt de opdrachtgever een goed beeld van de schaal van het 3D-model. En daarbij: men vindt het gewoon heel erg leuk om met de avatar door een gebouw te lopen.”

“Men vindt het leuk om met de avatar door een gebouw te lopen”

Beschikbaar voor Revit, ArchiCAD, SketchUP en IFC

De testfase is nu voorbij en de viewer kan gebruikt worden met bestandsformaten van vier verschillende 3D-tekenprogramma’s. Laurens legt uit welke dit zijn: “Met een passende converter of plugin kan de architect zelf gemakkelijk zijn of haar Revit-, ArchiCAD-, SketchUp- of IFC-bestand omzetten in een file die compatibel is met de viewer, waarna het binnen enkele momenten te bekijken is. Deze vier bestandsformaten zijn veelvoorkomend, maar in de toekomst volgen er ongetwijfeld meer verschillende converters en plugins.”

Gratis trial van twee weken

De online tool is nu beschikbaar en kan gedurende twee weken door iedereen gratis uitgeprobeerd worden, na een simpele registratie. Voor de toekomst biedt de online viewer ook mogelijkheden voor andere branches. Denk hierbij aan makelaars, interieurdesigners, de offshore-industrie of zelfs e-learning en webwinkels. Laurens Kok vat het kort en bondig samen: “Eigenlijk iedereen die zich bezighoudt met 3D ontwerpen én die de klant vanaf afstand een duidelijk, ondersteunend beeld wil bieden kan voor deze veelzijdige viewer wel een toepassing vinden.”

Start uw Free Trial

CONTACT

Heeft u vragen? Wilt u een offerte aanvragen of meer uitleg?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.