Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en ontwikkelingen.

Xuver Nieuws

Lees meer Xuver nieuws

Een 3D viewer in de browser voor architect én klant

Xuver ontwikkelde een interactief hulpmiddel waarmee men eenvoudig door een 3D-bouwtekening kan lopen

“Onder architecten is het een bekend gegeven: wie zijn ontwerp aan klant of opdrachtgever wil laten zien, is doorgaans veel tijd kwijt aan uitleg”. Zo begint Laurens Kok, sales manager bij Xuver, zijn verhaal. “Met onze viewer loopt iedereen vanaf de eigen locatie en via de eigen browser door het 3D-ontwerp heen, terwijl het ontwerp tegelijkertijd uitvoerig besproken kan worden.”

Start uw Free Trial

Hij klapt zijn laptop open en inderdaad: binnen enkele momenten stapt er een haast levensecht persoon -de avatar- door het gebouw in de virtuele omgeving. “Kijk, en zo kun je dus heel doeltreffend de klant meenemen in een pand, al tijdens de schetsfase van de architect. Binnen de viewer kan men via de ingebouwde spraakmodule met elkaar praten of details aanwijzen met de laserpointer. En dat is slechts een kleine greep uit de vele interactieve mogelijkheden in de viewer.”

Uniek in zijn soort

Een tool als deze -werkend in de eigen browser, zonder ingewikkelde downloads- was er nog niet. Aan de viewer ging dan ook zeven jaar research en development vooraf. Laurens: “De kunst lag hem vooral in het behouden van goede prestaties in de browser met 3D grafische modellen. Wat we technisch hebben bereikt is dus uniek.”

Een model tastbaar maken

En juist het feit dat de viewer uniek in zijn soort is, onderstreept de noodzaak van de tool “Omdat de klant vaak minder technische kennis dan de architect bezit, is het belangrijk om een ontwerp tastbaar te maken. Ook heeft men niet de benodigde software om een 3D-tekening te bekijken, wat het lastig maakt om een ontwerp te bespreken. Daarom worden er vaak digitale afbeeldingen of korte video’s in hoge resolutie gecreëerd. Maar deze zijn kostbaar en bieden geen interactiviteit. Met de in-browser viewer wordt dat opgelost: iedereen kan vanaf de eigen locatie in de virtuele interactieve omgeving.”

Een veelbelovende tool

Dat dit hulpmiddel de architectenbranche veel te bieden heeft, spreekt ook uit de resultaten van de testfase die voorafging aan de lancering van de viewer. Laurens legt uit hoe Xuver hier te werk is gegaan. “Aan de test werkten zo’n tweehonderd architectenbureaus mee, het overgrote merendeel maakt nu ook gebruik van de tool. Want hoe verschillend ze ook te werk gaan: allemaal krijgen ze te maken met de leek die graag een goed beeld van het project wil krijgen. Met onze viewer kunnen we dat op een makkelijke manier bieden. Zo’n tachtig procent van de benaderde architecten reageerde enorm enthousiast en gebruikt de viewer inmiddels om ontwerpen aan de klant te laten zien.”

Een interactieve aanpak

En dat is precies waar het Xuver om te doen is. “Door de architect en de klant een gemakkelijke oplossing te bieden om het 3D-ontwerp te laten zien, wordt het bouwproject voor iedereen die betrokken is inzichtelijk. Met onze viewer kan bovendien iedereen gemakkelijk uit de voeten. Door met een ‘mens’ door het gebouw te navigeren, krijgt de opdrachtgever een goed beeld van de schaal van het 3D-model. En daarbij: men vindt het gewoon heel erg leuk om met de avatar door een gebouw te lopen.”

“Men vindt het leuk om met de avatar door een gebouw te lopen”

Beschikbaar voor Revit, ArchiCAD, SketchUP en IFC

De testfase is nu voorbij en de viewer kan gebruikt worden met bestandsformaten van vier verschillende 3D-tekenprogramma’s. Laurens legt uit welke dit zijn: “Met een passende converter of plugin kan de architect zelf gemakkelijk zijn of haar Revit-, ArchiCAD-, SketchUp- of IFC-bestand omzetten in een file die compatibel is met de viewer, waarna het binnen enkele momenten te bekijken is. Deze vier bestandsformaten zijn veelvoorkomend, maar in de toekomst volgen er ongetwijfeld meer verschillende converters en plugins.”

Gratis trial van twee weken

De online tool is nu beschikbaar en kan gedurende twee weken door iedereen gratis uitgeprobeerd worden, na een simpele registratie. Voor de toekomst biedt de online viewer ook mogelijkheden voor andere branches. Denk hierbij aan makelaars, interieurdesigners, de offshore-industrie of zelfs e-learning en webwinkels. Laurens Kok vat het kort en bondig samen: “Eigenlijk iedereen die zich bezighoudt met 3D ontwerpen én die de klant vanaf afstand een duidelijk, ondersteunend beeld wil bieden kan voor deze veelzijdige viewer wel een toepassing vinden.”

Start uw Free Trial

Nick Matulessy van Architectdirect.nl aan het woord

Een online viewer voor een online architectenbureau

De interactieve Xuver online viewer biedt een uitkomst voor een ontzettend brede doelgroep aan bedrijven. Architectdirect.nl is een online architectenbureau dat snelle 3D-tekeningen levert, voor met name kleinere bouwprojecten. Oprichter Nick Matulessy vertelt over de viewer van Xuver, en op welke manier hij deze toepast in de communicatie naar zijn klanten toe.

Het jonge bedrijf startte eigenlijk vanuit een eigentijdse gedachte over online architectuur. Matulessy legt het uit: “Architectdirect is zo’n tweeënhalf jaar geleden gestart met het idee dat het in de architectenwereld eigenlijk allemaal wel wat simpeler kan. Er wordt ontzettend veel tijd verspild met op-en-neer reizen en eindeloos vergaderen. En als je die factor nou eens eruit haalt, dan scheelt dat enorm. Als je niet steeds in de auto zit om naar je klant toe te reizen, dan kun je een heel interessante prijs aanbieden.”

En daar was vraag naar. “We merkten dat er een grote doelgroep was met een behoefte aan snelle, relatief kleine en eenvoudige projecten. Gewoon een snelle 3D-tekening van bijvoorbeeld een verbouwing aan je huis, voor een vergunningsaanvraag. En alles volledig online, wat betekent dat de geografische reikwijdte eigenlijk onbeperkt is. En daar sluit de viewer van Xuver, waar we sinds kort gebruik van maken, volledig bij aan.”

De praktijktoepassing van de online viewer

Matulessy legt hier eigenlijk meteen de essentie van de online viewer neer. Een van de belangrijkste key points van dit hulpmiddel is immers om ervoor te zorgen dat interactieve 3D-modellen op afstand bezichtigd en besproken kunnen worden. Maar hoe past Architectdirect.nl deze online viewer in de praktijk toe, en hoe ging dit voorheen? Matulessy: Voorheen stuurden we een stilstaand 3D-beeld van het ontwerp naar de klant. Dit werd ook goed ontvangen, maar er zit natuurlijk weinig interactie in. Deze viewer kan echt gebruikt worden als toelichtingstool, waardoor de communicatie tussen ons en de klant efficiënter verloopt. Wij kunnen nu met de klant door een ontwerp lopen, waarbij er dus veel sneller een goed beeld gegeven kan worden en keuzes snel toegelicht kunnen worden.”

De keuze voor de online viewer snel gemaakt

Voor Nick Matulessy was de keuze dus eigenlijk snel gemaakt. “Toen we van het bestaan van deze viewer hoorden, hoefden we eigenlijk niet lang na te denken. Het is een hulpmiddel dat bij uitstek geschikt is voor ons, juist omdat wij alles online doen. En ook zweren wij als professionals bij het tekenprogramma Revit, waar deze viewer goed op aansluit. We zijn pas sinds kort begonnen, maar de viewer biedt voor ons enorme potentie die wij de komende tijd steeds verder uit gaan bouwen. Ik zie het als een snelle bezichtigingstool: Je leidt de klant rond in het model, legt uit waarom je een bepaalde keuze gemaakt hebt en bespreekt het model terwijl je erdoorheen loopt. Doeltreffend en tijdbesparend: zo werken wij graag.”

Positieve reacties vanuit de klant

Binnen de formule van Architectdirect.nl sluit de online viewer van Xuver dus goed aan. Een online tool als deze was er in deze vorm nog niet. Maar dit unieke aspect is niet wat voor Architectdirect.nl de doorslag gaf: “Uiteraard zijn we hier als professionals enorm enthousiast over en zien we zeker de bijzonderheden van Xuver. Maar ik denk niet dat het voor de klant het veel zal uitmaken dat dit de enige interactieve viewer is die in de browser werkt. Onze klant wil vooral een snelle bouwtekening voor een interessante prijs. Als je dat proces zo soepel mogelijk kunt laten verlopen, dan krijg je tevreden gezichten. Door gebruik te maken van de Xuver viewer bereiken we dat dan ook.”

Architectdirect.nl is recent begonnen met het inzetten van de Xuver online viewer, waardoor de volledige mogelijkheden de komende tijd ervaren zullen worden. Matulessy is in ieder geval enthousiast: “Ik denk dat hier voor ons veel te halen valt. Vanuit de klanten die al kennis maakten met onze viewer krijgen we hele positieve reacties. Het is nu zaak om dit zo goed mogelijk uit te bouwen en ervoor te zorgen dat ook de klant de komende tijd zo optimaal en zelfstandig mogelijk gebruik kan maken van deze tool om onze ontwerpen snel te bekijken. Maar ik denk persoonlijk dat dat zeker goed gaat komen.”

Start uw Free Trial

Online visualisatie van al uw 3D modellen

Zoekt u naar een manier om uw 3D modellen online weer te geven? In de 3D tekenbranche zijn veel verschillende bestandsformaten gangbaar. Omdat we onze online viewer voor een zo groot mogelijke doelgroep beschikbaar willen stellen, willen we ook zoveel mogelijk 3D modellen kunnen visualiseren. Lees er alles over in dit artikel.

Start uw Free Trial

Online viewer voor 3D modellen

maar wat is onze online viewer nou eigenlijk? Bij Xuver zijn we gespecialiseerd in 3D visualisatie. We merkten dat er een grote behoefte was aan een simpele, online oplossing waarmee 3D modellen via de browser gevisualiseerd kunnen worden. Daar hebben wij achter de schermen hard aan gewerkt. Onze online viewer is momenteel een feit en daar zijn wij best trots op. Wij zorgen ervoor dat uw 3D bestand binnen enkele momenten omgezet kan worden, waarna u letterlijk door de browser kan lopen en uw 3D modellen effectief omgezet zijn in een ware driedimensionale wereld.

De voordelen van onze online viewer

Onze online viewer is eigenlijk de eerste in zijn soort. Voorheen was het lange tijd onmogelijk om 3D modellen effectief en interactief weer te geven in de browser, met behoud van goede resolutie en met toevoeging van interactieve functies. Precies dat heeft Xuver gerealiseerd. Met onze online viewer kan iedereen meteen overweg en kunnen 3D modellen simpelweg via de browser bekeken worden. Beter nog: u kunt letterlijk door de digitale versie van het gebouw heen lopen. Hierdoor ontstaat een enorme mate van interactiviteit en er gaat een schatkist aan mogelijkheden open.

Handige, interactieve functies

Om al uw 3D modellen zo goed mogelijk weer te geven, hebben wij een flink aantal interactieve functies in de online viewer toegevoegd. Zo is onze viewer een multi-user viewer. Dit betekent dat u samen met anderen door het model kunt lopen. Leid iedereen rond terwijl u het model bespreekt. Dat kan door middel van onze ingebouwde spraakmodule. Verder is het mogelijk om objecten en details in het model aan te wijzen. Hiervoor voegden we een handige laser pointer toe. Door middel van dit handige hulpmiddel kunt u alle objecten die wat aandacht verdienen aanwijzen. Verder licht je objecten gemakkelijk uit. Verwijder lagen in het model, om ze later weer toe te voegen. Zo wordt alles snel duidelijk en kan iedere betrokken partij snel begrijpen waar u naartoe wilt.

3D modellen voor iedereen verhelderd

En dat is meteen een van de grootste uitgangspunten van deze viewer. Iedereen kan, vanaf zijn of haar eigen locatie, het model bekijken en alle ins en outs in het model snel vinden. Op deze manier krijgen ook de partijen die niet zo heel veel parate technische kennis hebben, snel een accurate visualisatie van het gehele project krijgen. Alle relevante details worden op gemakkelijke wijze verhelderd. Hierdoor krijgt iedereen snel een goed beeld van het project en de vorderingen. Voor u als professional heeft deze online viewer nog een enorm voordeel. Namelijk: om uw klant op de hoogte te stellen hoeft u niet eens meer uw plek te verlaten. Integendeel: iedereen logt gewoon in vanaf de eigen locatie en in de eigen browser. Zo hoeft u niet eens uw kantoor te verlaten om de klant op effectieve wijze op de hoogte te stellen. Bespaar tijd, en dus ook geld!

Converteer 3D modellen razendsnel

Een ander enorm voordeel voor deze online viewer is de mogelijkheid om modellen razendsnel te converteren. Onder anderen Revit, Sketchup, ArchiCad en IFC kunnen wij verwerken. Hier heeft Xuver iets op bedacht. Namelijk onze converters en plugins. Speciaal voor deze veelgebruikte programma’s hebben wij deze gratis te downloaden plugins en converters ontwikkeld. Wij kunnen uw 3D modellen razendsnel converteren naar een Xuver (.xr) bestand. Vervolgens kan ons Backend System dit bestand omzetten naar een prachtige 3D visualisatie. Uw 3D modellen komen op deze manier razendsnel tot leven. Binnen enkele ogenblikken is het al mogelijk om uw 3D modellen in de online viewer te bekijken. Wilt u meer weten over het converteren? Check dan even onze FAQ.

Voor wie is de online viewer?

Maar voor wie is deze online viewer eigenlijk gecreëerd? Omdat Xuver gespecialiseerd is in innovatieve visualisatietoepassingen, is het voor ons een prachtige missie geweest om de eerste volledig online viewer te ontwikkelen. Het resultaat is een enorm veelzijdige tool die voor zowel professional, hobbyist, alsmede klanten en opdrachtgevers toegankelijk en overzichtelijk te gebruiken is. Deze online viewer kent enorm veel toepassingen en evenzoveel doelgroepen. Hieronder hebben we er een paar voor u uitgelicht. Deze lijst is echter nog bij lange na niet compleet. Mocht uw beroepsgroep er dus niet tussen staan, neem dan contact op met ons. Wij kunnen u zeker adviseren!

1. De (online) architect

Een voor de hand liggende doelgroep voor deze online viewer is natuurlijk die van de architecten. Deze groep professionals is gebaat bij een manier om 3D modellen eenvoudig aan de klant of opdrachtgever te laten zien. Dat kan met deze 3D viewer. Onze Archicad plugin zorgt ervoor dat een grote beroepsgroep voorzien kan worden en hun 3D modellen snel en effectief geconverteerd kunnen worden. Vervolgens kan de klant – die niet altijd de grootste technische kennis bezit- snel op de hoogte gebracht worden.

2. De moderne makelaar

In een competitieve markt waarin targets behaald moeten worden en vastgoed vaak al verkocht wordt voordat het daadwerkelijk gebouwd wordt, biedt onze viewer uitkomst. Middels onze viewer kunt u als moderne makelaar bezichtigingen inplannen op afstand. Stuur potentiële kopers simpelweg de beveiligde HTML-link, waarna iedereen vanaf de eigen locatie en vanuit de eigen browser toegang heeft. U loopt letterlijk met geïnteresseerden door het gebouw, terwijl u alles uitlegt! Dichter bij een ‘echte’ bezichtiging komt het niet!

3. Interieurontwerpers, binnenhuisarchitecten en hobbytekenaars

Maar ook veel anderen maken graag gebruik van 3D modellen. Ook voor deze, zeer diverse doelgroepen is de online viewer van Xuver geschikt. Bent u een interieurontwerper, binnenhuisarchitect, tuinarchitect of misschien wel iemand die het gewoon leuk vindt om 3D modellen te maken en die graag op een goede manier gevisualiseerd ziet? Ook dan kunt u gebruik maken van onze viewer!

4. Asset- of facility managers

Een beroepsgroep gericht op efficiëntie: in het facility management gaat veel geld om. Logisch dus dat er gezocht wordt naar manieren om dit proces soepeler te laten verlopen. De moderne facility manager kan middels de online viewer zijn OMS en PMS naadloos in elkaar over laten lopen en alle actuele informatie opvragen. Loop door de digitale versie van uw gebouw en klik simpelweg op de assets. En uiteraard: dit kan ook gewoon vanaf iedere locatie ter wereld. Effectief asset management met een paar muisklikken.

Meer weten over 3D modellen laten visualiseren door Xuver?

Zoals gezegd is de hierboven genoemde lijst van doelgroepen voor de online viewer verre van compleet. Bent u een professional die ook 3D modellen tekent en denkt u dat u deze bijzondere online viewer ook goed kunt gebruiken? Neem dan vooral snel contact met ons op. Wij denken altijd mee en zijn altijd op zoek naar nieuwe toepassingen, waarmee wij nog beter uw 3D modellen kunnen visualiseren in deze online viewer. Wij horen graag van u wat we kunnen betekenen!

Start uw Free Trial

Online inzicht in al uw 3D assets

Al uw 3D assets in een handig, online te bekijken 3D model. De online viewer van Xuver is een prachtige aanwinst voor iedere serieuze, moderne asset manager. Voortaan bedrijft u 3D asset management, gewoon vanuit uw eigen browser en eigen locatie!

Start uw Free Trial

3D assets bekijken vanuit uw browser

Deze geheel nieuwe manier van asset management is een prachtige aanwinst in een branche waarin veel geld omgaat en efficiëntie key is. Met dit uitgangspunt in het achterhoofd gingen we bij Xuver aan de slag om de online viewer voor 3D asset management te optimaliseren. Wij zijn een bedrijf dat gespecialiseerd is in driedimensionale visualisatie. Met onze online viewer gaan we daarin een stap verder. Loop door een digitale wereld waarin u uw 3D assets bekijkt. Door uw PMS en OMS naadloos in elkaar over te laten lopen zorgen we er bovendien voor dat alle benodigde informatie slechts een paar muisklikken verwijderd is. Welke 3D assets hebben zijn inmiddels aan vervanging toe? En welke kunnen nog wel even mee? U ziet het in één oogopslag.

3D asset management op een revolutionaire manier

Een online viewer die vanuit de browser werkt is op zichzelf al een unicum, maar de mate van interactie maakt dat deze veelzijdige tool ook uitermate geschikt is voor asset management. Omdat de viewer simpelweg vanuit de browser werkt, roept u overal ter wereld uw 3D assets op. Een ander belangrijk punt van de viewer is het feit dat deze multi-user is. Loop samen met anderen door de driedimensionale versie van het gebouw. Denk hierbij aan leveranciers of collega’s. Zo krijgt iedereen snel een duidelijk beeld van wat er gebeuren moet. En uiteindelijk is dat waar effectief asset management om draait.

Bekijk uw 3D assets waar en wanneer u dat wilt

Wanneer u deze viewer voor 3D asset management gebruikt, zult u hier zeker geen spijt van krijgen. In een bedrijfstak waar efficiëntie van groot belang is en een optimaal werkend asset management systeem geldbesparend werkt, is 3D asset management vanuit iedere plek en vanuit de browser een handige aanvulling.

Meer weten over 3D asset management?

Wilt u graag meer weten over de vele mogelijkheden en het inzicht in uw 3D assets dat u met het gebruiken van deze online viewer voor 3D asset management krijgt? Dan staan wij bij Xuver klaar voor u. Neem contact op met ons of kijk ook eens verder, in onze FAQ bijvoorbeeld.

Start uw Free Trial

5 vragen over de online viewer van Xuver

Xuver ontwikkelde een online viewer die in veel opzichten uniek is. Omdat het zo’n bijzondere tool is, zijn er uiteraard veel vragen over de werking, de doelgroep en de vele toepassing van deze unieke 3D viewer. In dit artikel beantwoorden we vijf veelgestelde vragen.

Start uw Free Trial

1. Wat is Xuver voor een bedrijf?

Laten we allereerst bij het begin beginnen. Want wat is Xuver eigenlijk voor een bedrijf? Xuver is een toonaangevend en innovatief bedrijf dat zich bezighoudt met 3D visualisatie. Ons doel is om visualisatie zo doelgericht en eenvoudig als mogelijk te maken, terwijl een snelle performance in de browser gewaarborgd blijft. Met ‘s werelds eerste in-browser viewer kunnen 3D designers hun ontwerpen aan de klant laten zien, zonder dat daar zware of kostbare software voor nodig is.

Rijke ervaring op het gebied van 3D visualisatie

Bij Xuver proberen we ons niet alleen te onderscheiden op het gebied van innovatie en het gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van VR, 3D en digitale visualisatie. Ook qua gebruiksvriendelijkheid en mogelijkheden proberen we uit te blinken. Door deze gedrevenheid, drang naar innovatie en drang naar innovatie zijn we op uiteindelijk aan het ontwikkelen van onze online viewer toegekomen: de eerste 3D viewer die vanuit de browser werkt. Een online visualisatietool die ontzettend veel mogelijkheden met zich meebrengt en die voor een enorme doelgroep geschikt is. Van professional tot hobbytekenaar, van architect tot asset manager: met onze online viewer kan iedereen binnen enkele momenten uit de voeten.

2. Wat is de Xuver online viewer precies?

De online viewer van Xuver is een unieke tool die uitblinkt in interactiviteit, gebruiksvriendelijkheid en een enorme veelvoud aan verschillende toepassingen. Met deze viewer kan iedereen die zich bezighoudt met 3D tekenen binnen enkele momenten overweg. Maar ook voor uw klanten en opdrachtgevers wordt het ongekend gemakkelijk om snel een goed beeld te krijgen van ieder project. Of het nu om een interieurimpressie, een nieuwe snelweg of een te bouwen appartement gaat: met behulp van deze viewer krijgt iedereen die betrokken is bij een project snel een goed beeld van wat er gebouwd gaat worden.

Start uw Free Trial

Een 3D viewer voor zowel professional als klant

En dat is nou juist een van de belangrijkste doelstellingen die wij ons bij het ontwikkelen van deze prachtige online viewer. Met deze handige online tool willen wij ervoor zorgen dat de kloof tussen klant/opdrachtgever en professional gedicht wordt. Een praktijkvoorbeeld is bijvoorbeeld dat van de architect. Wanneer u als architect een 3D model wilt laten zien aan de klant is het nodig dat daarvoor een krachtige computer gebruikt wordt. Ook moet men dezelfde software hebben en zijn veel tekenprogramma’s nogal gespecialiseerd van aard.

Loop samen met de klant door de driedimensionale omgeving

Dat kan simpeler, gemakkelijker en vooral doeltreffender, zo dachten wij bij Xuver. Doordat u met deze online viewer uw klant letterlijk door het 3D model kan laten lopen, ziet deze het model voor zich zoals het er uiteindelijk uit komt te zien. Zodoende krijgt ook de klant of opdrachtgever die geen grote technische knowhow heeft een prima beeld van het project. En het beste van dat alles? U hoeft niet eens meer naar de klant toe: iedereen kan vanaf de eigen locatie in de viewer.

3. Wat maakt deze online viewer bijzonder?

We hebben het net al een klein beetje verteld: onze 3D viewer is de enige tool in zijn soort die volledig online -dus simpelweg vanuit de browser- draait. Geen noodzaak meer dus om eerst zware en kostbare software te installeren, maar een simpele link in uw browser openen. Vervolgens kunt u met een gepersonaliseerde avatar door het levensechte gebouw lopen. Dit is levensecht. De gemakkelijke interface zorgt er bovendien voor dat iedereen meteen gebruik kan maken van de viewer. Er is dus geen speciale training vereist. Maak vervolgens gebruik van de vele interactieve functies in de 3D viewer.

Een ongekend interactieve 3D viewer

Een ander belangrijk punt van deze online viewer is dat de visualisatie ontzettend interactief is. Loop samen met de klant door het ontwerp. Terwijl u dit doet bespreekt u het model tegelijkertijd via de ingebouwde spraakmodule. Ook kunt u objecten en details aanwijzen, bijvoorbeeld als deze extra uitleg nodig hebben. Andere interactieve functies zijn tevens beschikbaar. Zo is er de handige laser pointer. Terwijl u uitlegt, wijst u aan waar de meeting op dat moment over gaat. En dan is er nog de mogelijkheid tot het verwijderen -en naderhand weer toevoegen- van lagen in het 3D model. Zo krijgt iedere aanwezige in de online viewer een snel beeld van het geheel en alle details die daarbij horen.

4. Hoe werkt deze online viewer?

Een andere veelgestelde vraag is hoe deze viewer nou eigenlijk precies werkt. Omdat we bij Xuver een bedrijf zijn dat gespecialiseerd is in de nieuwste visualisatietechnieken is het ook logisch dat we voor een zo breed mogelijke doelgroep een toepassing voor de viewer gevonden hebben. Onze online viewer werkt via web2.0-technologie en is via bijna iedere browser beschikbaar. Het beste resultaat behaalt u echter met Google Chrome of Mozilla Firefox.

Snelle conversie naar de 3D viewer

Bij Xuver visualiseren wij wat u creëert. Dat betekent dat wij uw bestandsformaat snel en moeiteloos om kunnen zitten in een Xuver (.xr)-bestand dat we vervolgens snel omzetten naar de online viewer. Dit alles gebeurt binnen enkele momenten. Om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben wij voor de meest gangbare bestandsformaten een converter of een plugin ontwikkeld. Hieronder hebben wij er een paar voor je uitgelicht. Volg de links om te zien hoe deze converters/plugins werken.

Converter voor Sketchup
Plugin voor Revit
IFC plugin
Archicad plugin

Zoals u ziet, hebben wij voor veel gangbare bestandsformaten een passende oplossing ontwikkeld. En daar komen er eigenlijk alleen maar meer bij. Ons streven voor de toekomst om nog veel meer plugins en converters te lanceren, waardoor we voor een zo groot mogelijke groep professionals én hobbyisten in een prachtige 3D visualisatie kunnen voorzien.

Start uw Free Trial

Van 2D bestand naar 3D viewer

Om een zo groot mogelijke doelgroep te voorzien in een prachtige visualisatie zijn we ook altijd bereid om mee te denken. Is het bestandsformaat dat door u gebruikt wordt (nog) niet beschikbaar als Xuver plugin of Xuver converter? Dan kan ons deskundige en gedreven team daar vast een oplossing in bedenken. Ook wanneer u werkt met software waarmee u 2D bestanden tekent, kunt u bij ons terecht voor een prachtige 3D visualisatie in de online viewer. Wij maken dan als extra dienst eerst een 3D bestand van uw schets, waarna deze geüpload kan worden in de online viewer.

5. Voor wie is deze online viewer?

Een andere veelgehoorde vraag over de viewer is die van de doelgroep. Deze veelzijdige tool laat zich niet zomaar in een hokje plaatsen: de toepassingen en de doelgroep van deze viewer zijn dan ook ontzettend divers. De meest voor de hand liggende is natuurlijk de architect, interieurontwerper, tuinontwerper of de binnenhuisarchitect. Maar ook voor een makelaar is het een prachtige tool: verkoop huizen voordat ze gebouwd zijn en organiseer eenvoudig bezichtigingen met geïnteresseerde partijen! Bespaar kostbare tijd (en geld) doordat u niet meer fysiek aanwezig hoeft te zijn tijdens een bespreking of bezichtiging. Iedereen kan immers vanuit de browser in het model.

Een 3D viewer voor de moderne asset manager

En dan is er nog een belangrijke doelgroep: de asset manager. In deze branche gaat geld om. Voor de moderne asset- of facility manager is het dus van uiterst belang dat er een goed systeem is dat de actuele status van assets weergeeft. Door de online viewer van Xuver te koppelen aan uw OMS (onderhoud management systeem), kunt u door de driedimensionale werkomgeving lopen, en direct actuele informatie opvragen over de verschillende assets. Welke zijn aan vervanging toe? Welke kunnen nog even mee? In een mum van tijd weet u het allemaal. Vanaf iedere plek ter wereld. Bovendien kunt u leveranciers of collega’s direct meenemen in het 3D model, waardoor iedere betrokkene snel kan zien wat u bedoelt.

De online viewer van Xuver gebruikt als asset management tool

Andere doelgroepen voor de online viewer van Xuver

Uiteraard zijn er nog enorm veel andere toepassingen te bedenken voor deze tool. Zo kan de viewer in de offshore-business gebruikt worden, of is het mogelijk om een digitale leeromgeving (een klaslokaal of trainingsprogramma) aan te maken: e-learning dus. Of wat denkt u van de mogelijkheid om een driedimensionale webshop te creëren? De mogelijkheden van dit hulpmiddel zijn nagenoeg eindeloos en daardoor horen wij graag van u. Heeft u zelf nog een goed idee waarvoor de 3D viewer wellicht gebruikt kan worden? Aarzel dan niet en neem vooral contact met ons op. Wij denken graag mee, op zoek naar nóg meer toepassingen voor de online viewer.

Meer weten?

In dit artikel gingen we uitgebreid in op onze online viewer. Maar we kunnen ons goed voorstellen dat u na het lezen van dit stuk behoefte heeft aan wat meer informatie, of misschien zelfs een persoonlijke demonstratie. In dat geval staat ons enthousiaste team klaar om u te woord te staan. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Kijk ook eens in onze FAQ. Klik op de button hieronder om u in te schrijven voor de free trial, waarmee u deze viewer twee weken lang gratis uit kan proberen.

Start uw Free Trial

Persbericht: Breda Vandaag

BredaVandaag schreef een prachig informatief artikel over onze viewer. Van asset manager tot architect, ontwerper of e-learning specialist: met deze online viewer kan een enorm diverse doelgroep aan professionals én hun opdrachtgevers meteen uit de voeten. Een interactief 3D-model kan voortaan gewoon vanaf de eigen locatie en vanuit de browser bekeken worden, een unicum in de visualisatiebranche.

Lees meer….

Een 3D file viewer en een Autocad viewer online

Xuver heeft een innovatieve 3D file viewer ontwikkeld die een grote groep professionals van een prachtige tool kan voorzien. Een van de vele functionaliteiten is die van een Autocad viewer online. Deze cad viewer online is een uniek hulpmiddel in de ontwerp- en architectenbranche.

Start uw Free Trial

Een innovatieve 3D file viewer

De Autocad viewer online is een uniek hulpmiddel. Online is bij ons ook écht online. Wij zijn jarenlang bezig geweest om deze unieke en veelzijdige cad viewer online te realiseren. Voorheen was het vaak niet direct mogelijk om een 3D Cad model vanaf de eigen locatie te bekijken met de klant, opdrachtgever of andere geïnteresseerde partijen. Voorheen moest iedereen dezelfde zware en/of dure software bezitten, of moest u lange tijd reizen om uw klant op de hoogte te brengen van het bouwproces. Maar dat is met deze cad viewer online nu verleden tijd.

Voor wie is deze 3D file viewer bedoeld?

Maar voor wie is deze 3D file viewer nou eigenlijk bedoeld? Die vraag krijgen we bij Xuver vaak. En omdat het een uniek en nieuw product betreft, is dat natuurlijk begrijpelijk. Deze 3D file viewer is een veelzijdige cad viewer online en kan gebruikt worden voor een enorm brede doelgroep, zowel professionals als hobbyisten kunnen met deze autocad viewer online uit de voeten. Hieronder zullen we een aantal van deze groepen aan u uitlichten.

Een cad viewer online voor de moderne architect

Allereerst is daar -misschien wel- de meest voor de hand liggende doelgroep voor deze opzienbarende 3D file viewer die vanuit de browser gebruikt kan worden. De moderne architect werkt met een verscheidenheid aan Cad-programma’s, zoals ArchiCad, Sketchup, Revit en het daarbij horende bestandsformaat IFC. Door deze hoge specialisatie aan software is er behoefte aan een eenvoudige manier om architectonische ontwerpen aan de betrokken partijen te laten zien. Met onze Cad viewer online kan dat. U stuurt uw klant of opdrachtgever simpelweg een beveiligde HTML-link en deze kan vervolgens zelf door het model lopen.

Start uw Free Trial

Een online viewer voor een Asset manager

Maar daar houdt het niet bij op. Want deze 3D file viewer kan ook gebruikt worden voor modern asset management. In deze branche gaat veel geld om, en is het zaak dat men snel weet wat de status van de verschillende assets is. Met onze online viewer kan de actuele status van alle assets bekeken worden, waarna snel geschakeld kan worden om beslissingen te maken die geldbesparend kunnen zien. Ook als u onze online 3D viewer als asset management-tool gaat inzetten, kunt u ten allen tijde en vanaf iedere locatie in het interactieve 3D model. Loop door het model alsof u er echt in staat.

3D asset management als nooit tevoren

Ook dit kan alleen of met anderen, denk bijvoorbeeld aan leveranciers of collega’s. Zo krijgt iedereen snel een compleet beeld van alle assets. Integreer uw OMS (Onderhoud Management Systeem) en PMS (Prestatie Management Systeem) naadloos in de viewer. Vervolgens loopt u door het model en klikt u simpelweg op de verschillende assets in het 3D model. Zo kunt u meteen de status aflezen en komt u direct uit bij tekeningen en data over uw assets. Welke zijn aan vervanging toe? Welke kunnen nog even mee of moeten nieuw besteld worden? U ziet het in een oogopslag. Waar u zich ook bevindt.

Een voorbeeld van asset management in de online viewer van Xuver

Een online bezichtiging voor de slimme makelaar

Een andere toepassing voor de veelzijdige online 3D viewer is voor de online makelaar. Deze tak van sport wil graag een 3D file viewer waarmee geïnteresseerden op een snelle en effectieve manier een ontwerp kunnen bekijken. Ook hier kan men met een persoonlijke avatar door een ontwerp lopen en vervolgens het ontwerp van alle hoeken bekijken als zijnde een echte bezichtiging. Door de viewer te gebruiken verkoopt u sneller, effectiever en efficiënter uw vastgoed, zonder uw eigen plek te verlaten.

Een 3D file viewer met snelle convert

Uiteraard is een dergelijke tool niet compleet zonder dat er een passende oplossing is gevonden voor de grote verscheidenheid aan bestandsformaten die in de 3D-branche gangbaar zijn. Om dit mogelijk te maken, hebben we een groot aantal converters en plugins gecreëerd. Deze zijn gratis te downloaden via onze website. Met deze software kunt u uw gebruikte bestandsformaat snel en effectief omzetten in een Xuver (.xr) bestand, waarna dit via het Xuver Backend System in enkele momenten omgezet kan worden in een prachtig 3D, interactief 3D model. Dit model kan vervolgens bekeken worden via de browser.

Een cad viewer online voor 3D- én 2D bestanden

Op deze manier kan deze cad viewer online een veelvoud aan verschillende bestandsformaten aan. Zo kunnen we (onder anderen) Revit, Sketchup, Pcon, Archicad en IFC moeiteloos omzetten. Staat uw gebruikte programma of bestandsformaat er niet bij? Dan betekent dat niet dat we daar niets mee kunnen. We zijn bezig met het ontwikkelen van nieuwe converters en plugins. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Ook als u uw tekeningen in 2D maakt, dan kunnen wij u van dienst zijn. Als extra dienst maakt Xuver er dan eerst een 3D-bestand van, dat vervolgens naar de 3D file viewer geconverteerd kan worden. Wij willen zoveel mogelijk verschillende doelgroepen en bestandsformaten kunnen verwerken, zodat zoveel mogelijk mensen deze veelzijdige Autocad viewer online kunnen gebruiken.

Overige doelgroepen voor de 3D file viewer

Want deze online 3D file viewer -de eerste in zijn soort- is een handige tool met enorm veel potentiële toepassingen. In dit artikel hebben wij er al een aantal genoemd, maar het houdt niet op bij de asset manager, de architect of de makelaar. Deze viewer kan ook gebruikt worden in de off-shore business, of in de e-learning sector. Zelfs voor de retail zijn er toepassingen te bedenken. Denk aan een digitale webshop waar de klant daadwerkelijk rond kan lopen, bijna als in een ‘echte’ winkel! De statische website voorbij! Uiteraard zijn wij ook altijd op zoek naar potentiële nieuwe samenwerkingen en toepassingen. Mocht u na het lezen van dit artikel een eigen idee hebben voor onze 3D file viewer, neem dan vooral contact met ons op. Bij Xuver zijn wij altijd bezig met het innoveren van onze visualisatietechniek en op zoek naar nieuwe toepassingen voor de autocad viewer online.

Interactieve functies van de 3D file viewer

Een ander punt van aandacht in de viewer is de hoge mate van interactiviteit die geboden wordt. Terwijl u -alleen of met anderen- door het gebouw loopt- is het mogelijk om over het model te praten door de ingebouwde spraakmodule. Deze mogelijkheid kan gecombineerd worden met het aanwijzen van verschillende details met de laserpointer, of het uitlichten van objecten die extra aandacht behoeven. En dan is er nog de mogelijkheid om lagen in het model toe te voegen en die vervolgens ook weer te verwijderen. Zo worden alle modellen op een snelle en effectieve wijze duidelijk voor alle betrokken partijen, zelfs diegenen die over beduidend minder technische kennis beschikken.

Een 3D file viewer voor iedereen

En laat dat nou juist een van de doelstellingen zijn van het creëren van deze unieke 3D file viewer. Voor de architect of ontwerper een bekend probleem: niet iedere klant of opdrachtgever bezit eenzelfde technische kennis. Voorheen was het soms lastig om de essentie van een model over te brengen. Ook moest u hier vaak voor reizen om de klant ter plekke te laten zien wat de bedoeling is. Dit is allemaal verleden tijd. Stuur uw klant een beveiligde HTML-link en deze kan meteen in de 3D file viewer, waarna het ontwerp uitvoerig besproken en bekeken kan worden. Bespaar tijd en (reis)kosten en loop door deze unieke 3D file viewer, samen met uw klant of opdrachtgever. Waar ook ter wereld.

Start uw Free Trial

3D visualisatie door Xuver

Bij Xuver visualiseren wij wat u creëert. Deze filosofie leidde ons uiteindelijk tot het realiseren van de allereerste 3D file viewer die via de browser werkt. Deze veelzijdige en handige tool mag nu aan de wereld getoond worden. Wilt u meer informatie omtrent de mogelijkheden van deze 3D file viewer? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijke demonstratie. Ons gedreven team laat u graag zien wat er allemaal mogelijk is met deze veelzijdige tool.

Start uw Free Trial

Een interactieve online Autocad viewer

Bent u op zoek naar een online Autocad viewer waarmee u al uw 3D Autocad ontwerpen online kunt bekijken en met anderen kunt bespreken? Zoek niet verder, Xuver heeft voor u de juiste tool ontwikkeld. Lees in dit artikel alles over de werking en de vele functies en toepassingen van deze online Autocad viewer.

Start uw Free Trial

Een online Autocad viewer als geen ander

Het resultaat van onze ambitie om de eerste volledige online 3D viewer te realiseren is er nu. Met onze viewer is het niet langer nodig om zware software te downloaden alvorens een 3D model te bekijken. Ook is het niet langer nodig om bij uw klanten, opdrachtgevers of andere geïnteresseerde partijen langs te gaan om uw Autocad model te laten zien. U kunt simpelweg de link opsturen, waarna iedereen direct vanuit de browser het model in kan gaan. Men loopt door het model, eventueel samen met anderen. Dit maakt deze online Autocad viewer uniek in zijn soort. Al uw Autocad Revit modellen worden op prachtige wijze gevisualiseerd.

Een interactieve online Autocad viewer

Een ander belangrijk detail van deze Autocad viewer is het feit dat deze uitblinkt in interactiviteit. Terwijl u door het model heenloopt, samen met andere geïnteresseerden (klanten/opdrachtgevers/potentiële kopers) kunt u tegelijkertijd alle ins en outs in het model bespreken via de ingebouwde spraakmodule. En dat is natuurlijk een enorm voordeel voor iedereen. Om nog eens extra de nadruk te leggen op bepaalde details en objecten hebt u nog een flink aantal functies om uit te kiezen.

Wijs aan terwijl u bespreekt

Terwijl u bespreekt, kunt u ook met de laserpointer alles in het model aanwijzen waardoor details voor de andere aanwezigen (die misschien niet zoveel technische kennis bezitten) snel duidelijk worden. Ook kunt u lagen verwijderen, zodat onderliggende details ook zichtbaar gemaakt kunnen worden. Dit is slechts een kleine greep uit de vele functies die deze interactieve viewer biedt. Al deze interactieve functies zijn toegevoegd om ervoor te zorgen dat iedereen snel en effectief een idee krijgt van het project. Zelfs de partijen die niet per se een enorm grote kennis van technische zaken bezitten.

Snel converteren naar de online Autocad viewer

Een ander belangrijk voordeel is de mogelijkheid tot snel converteren van uw Autocad schetsen naar de online viewer. Dit wordt mogelijk gemaakt door onze extra service. Omdat Autocad ook een veelgebruikt 2D schetsprogramma is, en onze online viewer met 3D bestanden werkt, maken wij eerst van uw Autocad schets een 3D bestand. Daarna kunnen we het eenvoudig overzetten en kunt u het snel bekijken in de online Autocad viewer.

Meer weten

Wilt u hier graag meer over weten, of wilt u een persoonlijke demonstratie inplannen zodat u zelf kunt zien waarvoor u deze handige tool kunt gebruiken? Ons enthousiaste team staat u graag te woord.

Start uw Free Trial

Een interactieve online 3D viewer

Bent u op zoek naar een interactieve, online 3D viewer? Xuver ontwikkelde de eerste 3D viewer ter wereld die volledig vanuit de browser werkt. Lees alles over deze handige tool en de vele toepassingen. Of klik op de knop hieronder om direct uw free trial van twee weken te activeren.

Start uw Free Trial

Een online 3D viewer met ultiem gebruiksgemak

Een van de uitgangspunten toen we aan het ontwikkelen van de online 3D viewer begonnen, was ultiem gebruiksgemak. Deze tool moet voor iedereen te begrijpen en te gebruiken zijn. Voor de professionals: architecten, ontwerpers, asset managers etcetera, maar ook voor hun klanten. En die klant bezit niet altijd dezelfde technische kennis als de professional die al jaren in het vak zit. Zodoende kwamen we uit bij een uiterst visuele aanpak: een online 3D viewer waarmee je als het ware door een model heenloopt. Alleen of met anderen, gewoon vanuit de eigen browser en vanaf de eigen locatie. Ultiem gebruiksgemak en een grote interactiviteit.

Een interactieve online 3D viewer

Maar waar komt die interactiviteit dan naar voren? Allereerst is daar het feit dat onze viewer multi-user is, er kunnen dus meerdere gebruikers tegelijkertijd in het model. Voorheen moest er krachtige, en vaak kostbare software gedownload worden om een model te bekijken. Maar dat is nu verleden tijd. Het enige wat u voor deze viewer nodig heeft is een laptop met internet. Open de beveiligde HTML link en een paar momenten later loopt u al door het ontwerp. Maar dat is nog lang niet alles.

Bespreek, wijs aan en licht uit

Want tijdens deze online bezichtiging kunt u ook met de andere aanwezigen in het model praten. Dit kan door middel van de ingebouwde spraakmodule. Andere handige functionaliteiten zijn de laser pointer, waarmee u details aanwijst die wat extra aandacht nodig hebben, of de mogelijkheid om objecten uit te lichten. Ook kunt u naar behoefte lagen verwijderen of weer toevoegen. Zo kunt u onderliggende details goed zichtbaar maken. Op deze manier wordt bespreken van uw modellen wel heel gemakkelijk. Voorheen kostte het veel tijd om iedereen op de hoogte te stellen. Met onze viewer omzeilt u dit: en niemand hoeft ervoor de eigen locatie te verlaten!

Een online 3D viewer als geen ander

Het resultaat van jarenlang research door een gedreven en ambitieus team mag er zeker zijn. Wij creëerden een tool die door zowel professional als hobbyist gebruikt kan worden. Van architect tot interieurdesigner, tot asset manager en hobbytekenaar: iedereen vindt wel een toepassing voor deze ontzettend veelzijdige viewer.

Meer weten?

Momenteel is onze viewer klaar om aan de wereld getoond te worden en door een grote verscheidenheid aan professionals gebruikt te worden. Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden? Dan horen wij uiteraard graag van u. Maak een afspraak voor een persoonlijke demonstratie van de vele functionaliteiten van deze veelzijdige viewer. Ons enthousiaste team staat klaar om u te woord te staan.

Start uw Free Trial

Van ifc model naar online viewer

Xuver heeft een manier bedacht om ieder ifc model snel om te zetten in een interactief 3D model. Met onze online viewer breekt een nieuwe tijd van visualiseren aan. Voortaan bekijkt u al uw ontwerpen samen met anderen in de browser. Deze viewer kan twee weken gratis uitgeprobeerd worden.

Start uw Free Trial

Ieder ifc model snel geconverteerd

Als professionele 3D tekenaar bent u bekend met het bestandsformaat IFC. Onze unieke online viewer, de eerste op de markt die volledig in de browser werkt. Deze bijzondere tool is bovendien op de markt gebracht met als een van de belangrijkste uitgangspunten een ultieme gebruiksvriendelijkheid. Ook voor de ifc gebruiker dus. Om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk aan de slag kunt met deze viewer, hebben wij ervoor gezorgd dat al uw ifc bestanden zo snel mogelijk geconverteerd kunnen worden. Het enige wat u hiervoor moet doen is onze gratis ifc converter downloaden. Na het downloaden van deze converter kunt u simpelweg uw ifc bestand naar het programma slepen, waarna het .ifc bestand meteen omgezet wordt in een Xuver (.xr) bestand. Dit bestand kunt u vervolgens in ons Backend System uploaden. Na enkele momenten wordt dit al omgezet in een prachtig en interactief 3D model.

Van ifc model naar interactieve 3D technologie

En met dit interactieve 3D model kan letterlijk iedereen meteen overweg. Onze online viewer is zo ontworpen, dat er geen enkele training nodig is om er gebruik van te maken. Letterlijk iedereen met een goede laptop en internetverbinding kan de link openen en meteen door het ontwerp heen lopen. Zo kan iedereen een ontwerp op eigen gelegenheid bekijken. En dit kan ook samen, omdat onze viewer multi-user is. Uiteraard gaat iedereen in het model vanaf de comfortabele eigen locatie. Door de vele interactieve functies wordt het model ook nog eens gemakkelijk bespreekbaar.

Uw ifc model interactief gemaakt

Want naast die gebruiksvriendelijkheid, is interactiviteit ook nog een uitgangspunt van de online viewer. Terwijl u met anderen door het ontwerp loopt, kunt u alles bespreken door middel van de ingebouwde spraakmodule. Ook kunt u details aanwijzen, objecten uitlichten en lagen verwijderen en weer toevoegen. Zo wordt alles heel snel en effectief duidelijk. Omdat we in een visuele tijd leven en niet iedereen nou eenmaal dezelfde grote technische kennis bezit, is deze online viewer een enorme aanwinst waarmee u bovendien tijd (en geld) bespaart. U kunt immers gewoon de HTML-link delen in plaats van langs gaan bij deze personen om uw blauwdruk van het model uit te vouwen en veel tijd kwijt te zijn aan het uitleggen van een technische tekening.

Wordt uw ifc model binnenkort gevisualiseerd?

Wellicht bent u na het lezen van dit artikel geïnteresseerd in het laten visualiseren van uw eigen ifc model, in onze online viewer. In dat geval horen wij uiteraard graag of wij iets voor u kunnen betekenen. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Start uw Free Trial

CONTACT

Heeft u vragen? Wilt u een offerte aanvragen of meer uitleg?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.