Het IFC (Industry and Foundation Classes) bestandsformaat is een van de meestgebruikte bestandsformaten binnen de BIM-wereld. Logischerwijs heeft Xuver ook een converter voor IFC ontwikkeld. Met deze converter kan een IFC-bestand in de 3D viewer gevisualiseerd worden op een zeer eenvoudige manier. Lees het in dit artikel.

De Xuver viewer in het kort

Wellicht is het eerst even handig om het over onze unieke web based viewer te hebben. Waarschijnlijk bent u er als professional al eens achter gekomen dat het vrij lastig is om een model te laten zien aan opdrachtgevers of klanten. Niet iedereen bezit de technische kennis om een bouwtekening te ontcijferen. Bij Xuver zijn we gespecialiseerd in 3D visualisatie, en zodoende ontwikkelden we onze viewer, waarmee ontwerpen voortaan vanuit de browser bekeken en besproken kunnen worden. En omdat IFC zo’n veelgebruikt bestandsformaat is, lag het voor de hand om voor deze viewer ook een converter voor IFC te ontwikkelen.

Wat doet de converter voor IFC precies?

Om een bestand zichtbaar te maken in de viewer, is het nodig om dit eerst te converteren naar een .xr (Xuver) bestand. Via onze website kunt u de converter gratis downloaden. Na downloaden volgt u simpelweg de stappen in de converter op. Zoek het gewenste .IFC bestand op en zet het om in een .xr-bestand. Vervolgens uploadt u dit bestand in het Xuver Backend Platform. Nu begint het pas echt: binnen enkele momenten zetten wij dit bestand om in een prachtige driedimensionale visualisatie.

Waarom kiezen voor de Xuver web based viewer?

Het is niet langer nodig om zware plugins of software te downloaden alvorens een model zichtbaar te maken. Met de Xuver viewer kan iedereen die de link heeft een 3d-model bekijken vanuit de eigen browser en vanaf de eigen locatie. Maar daar houdt het niet op. Want door de hoge mate van interactiviteit kan een model perfect uitgelegd worden. Loop als het ware door het model heen en vertel iedereen wat de bedoeling is. Zo worden ontwerpen voor iedereen duidelijk, zelfs als de andere partijen geen groot technisch inzicht hebben.

Wilt u meer weten?

Wellicht heeft dit artikel uw nieuwsgierigheid opgewekt en wilt u graag meer weten over onze revolutionaire viewer en onze converter voor IFC. Dat kan. Neem contact op met ons en wij leiden u graag rond aan de hand van ons uitgebreide portfolio. Wij horen graag van u!