SketchUp is met recht een veelgebruikt schetsprogramma. Met dit veelzijdige programma worden ideeën werkelijkheid. Logischerwijs heeft Xuver ook een converter voor SketchUp ontwikkeld, waarmee uw schetsen in no-time geconverteerd worden en zichtbaar worden in onze revolutionaire web based viewer.

De Xuver viewer: een introductie

Voordat we het uitgebreid gaan hebben over deze handige converter voor Sketchup, is het misschien handig om eerst even onze revolutionaire web based viewer te introduceren. Met deze handige tool is het nu mogelijk om ontwerpen in 3D te bekijken vanuit de eigen browser. Voor architecten, makelaars, interieurdesigners, asset managers en eigenlijk iedereen die zich bezighoudt met ontwerp, constructie, verkoop en management van onroerend goed is het een onmisbare tool geworden. ‘Loop’ door een 3D-model heen terwijl u alle ins en outs uitvoerig bespreekt met alle geïnteresseerden. Hoe onze converter voor SketchUp in die uitleg past?

Gemakkelijk bestanden overzetten met de converter voor SketchUp

Uiteraard komen die prachtige driedimensionale modellen niet zomaar uit de lucht vallen. Om uw SketchUp-files over te zetten naar een .xr (Xuver) bestand dat door onze viewer gelezen kan worden, maakt u simpelweg gebruik van onze gratis converter voor SketchUp. Deze converter is te downloaden via onze website. Na het installeren van de converter is het een fluitje van een cent om uw schetsen te converteren.

Hoe werkt de converter voor SketchUp precies?

In het kort gezegd: ontzettend eenvoudig. U downloadt en installeert de converter vanaf onze website. Nu volgt u eenvoudigweg de stappen van het programma op. Zoek uw SketchUp-bestand van uw keuze en upload het in de converter. Nu zet de converter het bestand over in een .xr-bestand. Middels het Xuver Backend-platform kunnen we dit bestand omzetten in een prachtig 3D model dat in de viewer bekeken kan worden. De converter voor Sketchup staat dus aan de basis van dit alles.

Waarom kiezen voor de Xuver viewer?

In een woord: gebruiksgemak. Het is niet langer nodig om zware en soms dure software-applicaties te downloaden. Een bestand binnen enkele momenten omzetten in een interactief 3d-model? Dat was lange tijd niet mogelijk, maar nu kan dit. Toon uw ontwerpen aan uw klant zonder uw kantoor te verlaten. Neem onduidelijkheden weg en verleen zo een extra service aan de klant. Met de Xuver viewer kan dit alles op een ongekend gemakkelijke manier. Zo zorgt u ervoor dat u altijd een verbluffende indruk achterlaat op klanten, opdrachtgevers en andere geïnteresseerden. Door middel van een deelbare link kan iedereen het 3D-model vanuit de eigen browser bekijken.

Meer weten?

Wellicht bent u na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van deze revolutionaire viewer en de converter voor SketchUp in het bijzonder. Dan nodigen wij u van harte uit om met ons in contact te treden. Ons ambitieuze team leidt u graag rond aan de hand van ons uitgebreide portfolio. Zo krijgt u zeker en goed beeld van wat deze viewer voor u kan betekenen. Wij horen graag van u!