Digital asset management schept orde op zaken. Asset management is ontzettend belangrijk in ontzettend veel verschillende bedrijven. Het is veel meer dan alleen onderhoudsmanagement alleen. Het is belangrijk om te allen tijde te weten welke assets onderhoud nodig hebben en wat bijvoorbeeld de levenscyclus van deze assets is. Dat dit ook digitaal kan, is misschien een nieuwtje voor u. Wij vertellen u graag meer over deze techniek: digital asset management.

Digital asset management in een virtuele omgeving.

Bij Xuver onderscheiden we ons in het creëren van virtuele omgevingen en het zo accuraat mogelijk visualiseren daarvan. Deze techniek hebben we ook toegepast op het principe van asset management. Want hoe makkelijk is het om door een virtuele omgeving te lopen, en de onderhoudsmiddelen die je tegenkomt tegelijk te identificeren op werkbon? Zo kunt u meteen zien welke assets aan vervanging toe zijn, of hoe ver een asset in zijn levenscyclus zit. Een systeem van digital asset management zorgt er bovendien voor dat alles overzichtelijk te vinden is.

Digital asset management in de Xuver viewer.

Bij Xuver zijn we thuis in de wereld van de digitale visualisatie. Wij werken altijd met het oog op de toekomst. Mede daardoor hebben wij een innovatieve viewer ontwikkeld die werkt zonder het installeren van zware software of plugins. Nee, deze viewer werkt gewoon vanuit de browser en blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid. U kunt nu met een avatar rondlopen door een virtuele omgeving, waar u alle assets voorbij ziet komen. Een volledig nieuwe ervaring, en bovendien een methode die veel tijd scheelt. De kosten blijven zo altijd aanvaardbaar en de risico’s acceptabel.

Efficiënt assetmanagement is digital asset management.

Een van de belangrijkste aspecten van asset management is dat het kostenbesparend moet werken. Efficiëntie is dan ook van groot belang. Bovendien zorgt goed assetmanagement er bovendien voor dat kwaliteit en veiligheid van objecten op peil blijven. Het is al met al dus best een complex werkterrein, en dan is het ook handig als er tools zijn die er bij helpen om dit proces zo vloeiend mogelijk te laten lopen. Onze viewer is daar eentje van. Door middel van interactief driedimensionaal beeld wordt in een oogopslag duidelijk wat er allemaal precies nodig.

Digital asset management door Xuver.

Bij Xuver kunnen we uw OMS (onderhouds management systeem) koppelen aan een driedimensionale omgeving. Met deze koppeling kunt u schakelen tussen de virtuele omgeving en het OMS. Zo bent u altijd op de hoogte en kunt u al rondwandelend door de virtuele omgeving data oproepen die relevant is voor het bedrijven van efficiënt asset management. Deze viewer is bovendien ontzettend gebruiksvriendelijk en vergt dus geen specifieke training. Met onze software kunnen we dus die onmisbare brug slaan tussen uw OMS en een adequate en overzichtelijke visualisatie. Nieuwsgierig geworden naar wat digital asset management voor uw organisatie kan betekenen? Wij lichten graag de voordelen voor u toe in een persoonlijk gesprek.

Neem contact met ons op via e-mail of telefoon.