Bent u op zoek naar een BIM 3D viewer die online werkt? Dan heeft Xuver de oplossing voor u bedacht. Onze 3D viewer kan iedere BIM bestand converteren naar een prachtig, interactief 3D model. Lees er in het artikel alles over.

Een unieke BIM 3D viewer

Want Xuver heeft met deze online viewer een uniek product afgeleverd, dat het resultaat is van jarenlange research en het harde werk van een ambitieus team. Om een BIM 3D bestand te bekijken was lange tijd vereist dat u een krachtige computer heeft. Onze viewer werkt volledig in de browser, waardoor u al uw modellen op ongekend eenvoudige wijze kunt bekijken, bespreken en delen.

Een interactieve BIM 3D viewer

Maar dat is nog lang niet het enige: want deze handige tool blinkt uit in zijn interactiviteit. Uw interactieve 3D model is deelbaar met anderen via een beveiligde HTML-link. Iedere genodigde kan zo gemakkelijk en snel het ontwerp bekijken en ‘loopt’ door het ontwerp met een persoonlijke avatar. Tegelijkertijd kan er via de ingebouwde spraakmodule gemakkelijk met alle aanwezigen gesproken worden.

Dichter bij een ‘echte’ bezichtiging komt dit niet. Ook kunt u details in het ontwerp aanwijzen middels de ingebouwde laser pointer. Of wat dacht u van de mogelijkheid om layers in het BIM 3D model te verwijderen en weer toe te voegen. Zo wordt het voor iedere betrokkene snel duidelijk hoe een model er uit gaat zien. Zelfs voor degenen die niet de grootste technische kennis bezitten.

Een gebruiksvriendelijke BIM 3D viewer

Maar dat is nog niet alles, want onze online viewer is ook ontzettend gebruiksvriendelijk. Deze viewer kan zonder extra training door iedereen meteen gebruikt worden. Ook proberen we zoveel mogelijk BIM 3D bestanden compatibel te maken met deze handige tool. Door middel van onze gratis plugins en converters kunnen wij de meeste BIM bestanden snel converteren naar een Xuver (.xr) bestand dat vervolgens in onze BIM viewer geüpload kan worden.

Dat bestand wordt in een mum van tijd omgezet in een prachtig, interactief model. De viewer werkt het beste in de browsers Chrome, Safari en Mozilla Firefox. Het spreekt uiteraard voor zich dat het 3D model vanuit de comfortabele omgeving van uw eigen kantoor, thuis of waar-dan-ook opgevraagd kan worden. U hoeft niet eens meer van uw plek om een ontwerp aan uw klant te laten zien!

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze bijzondere BIM 3D viewer en op welke manier u die voor toe kan passen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij geven u graag een persoonlijke demonstratie. Of bekijk het voor uzelf, door de gratis trial te activeren!