Bent u op zoek naar een viewer die al uw ontwerpen op prachtige wijze weergeeft? Xuver heeft de juiste tool voor u ontwikkeld. De afgelopen jaren werkten wij achter de schermen aan een viewer die vanuit de browser werkt en uitblinkt in gebruiksgemak. Lees in deze uitgebreide gids wat onze viewer voor u kan betekenen.

Een online viewer voor veel verschillende branches

Jarenlang leek het onmogelijk om een manier te vinden om verschillende soorten ontwerpen driedimensionaal te maken, zonder tussenkomst van zware en/of dure software. Door hard werken, veel research en een gedreven team speelde Xuver het toch klaar. Wij ontwikkelden ’s werelds eerste online multi-user viewer. Met dit prachtige hulpmiddel kunnen 3D schetsen van allerlei verschillende bestandsformaten met uiterst gemak geconverteerd worden naar een prachtig, interactief, driedimensionaal model.

Interactiviteit en gebruiksgemak voorop

Want interactiviteit en gebruiksgemak staan bij Xuver altijd voorop, en daar is dit laatste hulpmiddel een goed voorbeeld van. Want letterlijk iedereen kan er binnen enkele momenten mee aan de slag, er is dus geen extra training vereist. Ook hebben we een groot aantal interactieve mogelijkheden toegevoegd. Zo kan er in real-time gepraat worden met anderen in het model. Ook is het mogelijk om aandachtspunten aan te wijzen met de speciaal voor dit doel ingestelde laser pointer. Verder kunnen er objecten uitgelicht worden, of lagen verwijderd en weer toegevoegd. En natuurlijk spreekt het vanzelf dat een driedimensionaal model vanuit alle mogelijke hoeken en camerastandpunten bekeken kan worden. Zo wordt het ontzettend makkelijk om een model te bekijken en te bespreken.

Een online viewer voor zowel professional als hobbyist

Bij Xuver willen we graag 3D-visualisatietechnieken toegankelijk maken voor zoveel mogelijk verschillende gebruikers. Daarom hebben we dan ook deze handige tool ontwikkeld. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos, de verschillende toepassingen dus ook. Denk aan een architect, interieurdesigner of tuinontwerper die zijn ontwerp aan opdrachtgevers wil laten zien. Of een asset manager die snel en doeltreffend overzicht wil van zijn assets, de levensduur hiervan en welke aan vervanging toe zijn. Ook dat kan op simpele wijze met de viewer. Eigenlijk zijn er ontzettend veel mogelijkheden en toepassingen te bedenken voor deze veelzijdige en interactieve tool.

Een viewer die beloftes waarmaakt

Loop met behulp van deze handige tool door een interactief 3D-model, waarbij anderen u kunnen vergezellen. Door de spraakmodule bespreekt u alle ins en outs eenvoudig terwijl u het model bezichtigd. Nodig op uiterste gemakkelijke wijze anderen uit om het model te bekijken, simpelweg door het delen van een beveiligde HTML-link. Zo wordt delen van een model wel heel gemakkelijk. Omdat onze viewer volledig online is, kan iedereen vanaf zijn of haar eigen locatie inloggen. Dit bespaart u als professional tijd en dus ook geld. U hoeft immers niet meer voor iedere bespreking naar de klant toe. Ook wordt het voor iedere betrokken partij veel gemakkelijker om te zien wat de bedoeling precies is van een model. Niet iedereen heeft immers de benodigde technische kennis. Maar door deze viewer te gebruiken, kan iedereen snel precies zien hoe een ontwerp er uiteindelijk uit komt te zien.

Uw bestanden naar de viewer converteren

Een ander uitgangspunt bij het maken van deze tool was het creëren van diversiteit binnen de te converteren bestandsformaten. Uiteraard zijn er ontzettend veel verschillende bestandsformaten gangbaar die allemaal in een andere branche of beroepsgroep gebruikt worden. Door middel van onze gratis converters en plugins is het kinderlijk eenvoudig om het door u gebruikte bestandsformaat te converteren naar de viewer. Download simpelweg via onze website de gratis converter of plugin die voor uw bestandsformaat (.skp, .ifc, .rvt, etc) van toepassing is. Vervolgens uploadt u na conversie het .xr (Xuver)-bestand in ons Backend-System. Enkele momenten later is uw schets al te bekijken als een prachtig 3D-model en kan en mag het gedeeld worden met betrokken partijen.

Meer weten over de viewer?

U begrijpt dat wij bij Xuver gepast trots zijn op de prestatie die wij de afgelopen jaren geleverd hebben. Wij willen het ongeëvenaarde gebruiksgemak van deze tool dan ook graag delen met de wereld. Wilt u meer weten over de viewer? Kijk eens rond in onze FAQ. Ook kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij laten u graag zien wat de vele verschillende mogelijkheden zijn en lichten dit alles graag voor u uit in een persoonlijke demonstratie.