Werkt u als professioneel tekenaar met de IFC BIM software? Dan kunt u onze viewer gebruiken als een prachtige tool om uw schetsen op prachtige wijze online tot leven te laten komen. Lees in dit artikel alles over dit prachtige hulpmiddel van Xuver.

Van IFC BIM model naar interactief 3D model

Uw IFC BIM schets kan binnen enkele momenten omgezet worden naar een interactief 3D model dat bovendien online te bekijken is. Dit kan met onze speciaal voor dit doel ontwikkelde plugins of converters. Door middel van deze gratis te downloaden software kunnen we inmiddels een groot aantal bestandsformaten omzetten. En ook voor IFC bestanden hebben we een oplossing bedacht. Download onze gratis IFC converter en binnen enkele momenten kan uw schets omgezet worden in een Xuver (.xr) bestand. Dit bestand kan vervolgens geüpload worden in ons Backend System, waarna het omgezet wordt in een prachtig, interactief 3D model.

Uw IFC BIM schets optimaal gevisualiseerd

Deze interactiviteit zit hem in het feit dat onze viewer de eerste tool op de markt is die volledig online werkt. Dit is een unicum dat ontzettend veel voordelen biedt. Voorheen was het nodig om eerst zware (en vaak kostbare) software te downloaden, alvorens een 3D model te kunnen bekijken. Dit is nu verleden tijd. Voortaan kunt u uw omgezetten IFC BIM schets met uiterst gemak met alle betrokken partijen delen. Simpelweg door de link naar anderen te sturen.

Interactiviteit en gebruiksgemak

Vervolgens kan iedereen vanuit de eigen browser, vanaf de eigen locatie en met een eigen avatar door het model lopen. Tegelijkertijd kan dit model besproken worden in real-time, middels de ingebouwde spraakmodule. Of wijs de verschillende details aan met de laserpointer. Het is ook mogelijk om lagen te verwijderen en weer toe te voegen. Zo krijgt iedere betrokken gemakkelijk en snel een goed beeld van het model, zelfs diegenen die geen grote technische kennis voorhanden hebben.

Meer voordelen van de IFC BIM viewer

En misschien wel het mooiste van dit alles? Iedereen bekijkt het model vanuit de comfortabele eigen locatie. Ongekend interactief en ontzettend handig. U bespaart zo tijd (en geld) want u hoeft niet meer persoonlijk langs maar vraagt simpelweg iedereen om de link naar het 3D model in de browser te openen. Een werkbespreking of bouwvergadering was nog nooit zo gemakkelijk en doeltreffend.

Meer weten over de IFC BIM viewer?

Wilt u graag meer weten over deze bijzondere online viewer, die ook als IFC BIM viewer gebruikt kan worden? Dan nodigen wij u van harte uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Ons ambitieuze team geeft u graag een persoonlijke demonstratie zodat u voor uzelf kan zien hoe deze IFC BIM viewer u van dienst kan zijn!