Lange tijd leek het onmogelijk om een online viewer te ontwikkelen die volledig werkt zonder zware software te hoeven downloaden. Xuver deed het. Wij ontwikkelden een multi-user online viewer die voor alle BIM-modellen gebruikt kan worden. Lees meer over deze handige viewer.

Waarom deze online viewer?

Xuver ontwikkelde deze veelzijdige tool voor een grote groep professionals in het achterhoofd. Want wij leven nu eenmaal in een steeds meer visueel georiënteerde wereld. Klanten en opdrachtgevers willen graag een snel en accuraat beeld van het eindresultaat zien. Bovendien speelt een groot deel van ons leven zich inmiddels online af. Neem de architect die zijn ontwerp wil laten zien aan opdrachtgevers of andere geïnteresseerde partijen: dit kan voortaan gewoon vanaf de eigen locatie en vanuit de eigen browser. Evenals de asset manager die een goed beeld wil hebben van zijn assets en daar meteen alle benodigde data bij wil halen. Dit is slechts een kleine greep uit de vele toepassingen van deze viewer. Eigenlijk iedereen die zich bezighoudt met ontwerp, onderhoud en bezichtiging heeft baat bij deze handige tool.

Een online viewer die de kijker onderdompelt

Bij Xuver zijn we gespecialiseerd in de nieuwste vormen van visualisatie. Wij willen deze techniek bovendien zo innovatief, interactief en gebruiksvriendelijk mogelijk toepassen. Met onze online viewer durven wij wel te stellen dat we dit voor elkaar gekregen hebben. De viewer biedt een geheel nieuwe kijkervaring, die bovendien door iedereen direct benut kan worden. Iedereen kan meteen met de gebruiksvriendelijke viewer uit de voeten. Het model is bovendien makkelijk deelbaar middels de beveiligde link, waarmee iedere gebruiker zo door het model kan lopen met een persoonlijke avatar.

Interactiviteit en mogelijkheden

En daar houdt de interactiviteit die deze online viewer biedt niet op. Want de gebruiker kan als het ware door het model heen lopen, terwijl alles uitvoerig besproken wordt, door middel van de spraakmodule, met de andere gebruikers in het model. Mocht het nog niet geheel duidelijk zijn waar de bespreking precies over gaat, dan zijn er verschillend tools beschikbaar om te verduidelijken. Zo is daar de laserpointer, waarmee je alles aanwijst. Of verwijder lagen, die vervolgens weer toegevoegd worden. Zo krijgt iedereen een goed beeld van het totaal. Andere functies zijn onder anderen verschillende camerastandpunten of het selecteren en uitlichten van bepaalde objecten. Dit alles zorgt voor een ongekende kijkervaring.

Wilt u meer weten?

Meer weten over deze bijzondere online viewer, zijn gebruiksgemak en de interactiviteit? Dat kan. Neem contact met ons op en wij geven u met alle plezier een demonstratie.