Bent u op zoek naar een CAD viewer online? Xuver heeft de oplossing voor u. Met onze online viewer kunt u al uw 3D CAD-bestanden in een handomdraai bekijken, converteren en bespreken naar een interactief model. Lees in dit artikel over de voordelen van deze handige tool.

De voordelen van deze CAD viewer online

Aan het gebruik van deze Xuver online viewer, die dus ook als uw CAD viewer online te gebruiken is, kleven vele voordelen. Het was lange tijd niet mogelijk om zonder zware en soms dure software een interactief 3D model te kunnen bekijken. Met deze unieke online viewer kan het, zonder afbraak te doen aan kwaliteit. Uw modellen zijn voortaan via de browser te bekijken. En dit kan alleen of met anderen, vanaf de eigen locatie. De mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos.

Voor wie is deze CAD viewer online?

Maar voor wie is deze online viewer van Xuver eigenlijk bedoelt? Dat antwoord is simpel: eigenlijk voor iedereen die regelmatig gebruikmaakt van 3D CAD-bestanden. Denk aan architecten, interieurontwerpers, tuinontwerpers, asset managers, makelaars of zelfs hobby-tekenaars. Iedereen die zich bezighoudt met ontwerp, beheer en verkoop van een 3D-ontwerp vindt in deze unieke viewer wel een toepassing. Het is bovendien kinderlijk eenvoudig om een CAD-schets van uw gebruikte bestandsformaat te converteren naar de online viewer. Middels de gratis plug-ins en converters die wij voor zeer veel bestandsformaten (o.a. IFC, Revit, AutoCad) ontwikkelden wordt converteren een fluitje van een cent. Download gratis de gewenste plug-in of converter en upload vervolgens het geconverteerde .xr (Xuver)-bestand in ons Backend Systeem. Nu wordt uw model omgezet in een prachtige, interactieve 3D-versie van uw schets.

Uitblinken in interactiviteit en gebruiksgemak

Want deze online viewer blinkt uit in zowel gebruiksgemak als interactiviteit. Met deze viewer, uw persoonlijke CAD viewer online, kunt u alleen of met anderen door een ontwerp lopen, met een persoonlijke avatar. Spreek in real-time met de anderen in het model. Andere handige features zijn de laser pointer, waarmee u punten van aandacht kunt aanwijzen, en de mogelijkheid om objecten te selecteren. Uiteraard zijn er ook een groot aantal verschillende camerastandpunten die ervoor zorgen dat het model wel heel gemakkelijk vanuit alle hoeken bekeken kan worden. En dat brengt voordelen met zich mee.

Duidelijkheid voor iedereen

Doordat iedereen die betrokken is bij het bouwproces een driedimensionale, interactieve versie van een model voor zich ziet, wordt het gemakkelijker om een ontwerp te doorgronden. Zelfs voor diegenen die niet de meeste technische kennis bezitten wordt alles zo snel duidelijk. En uiteraard kunt u altijd met de anderen in het model praten, waardoor er zeker geen onduidelijkheden zullen ontstaan.

Nieuwsgierig geworden?

Wilt u graag meer informatie over de Xuver viewer, uw nieuwe CAD viewer online? Dan kunnen wij u bij Xuver helpen. Voor eventuele vragen kunt u onze faq eens bekijken. Maar uiteraard kunt u ook vrijblijvend contact met ons opnemen en wie weet kunnen wij u binnenkort een persoonlijke rondleiding geven in onze werkzaamheden en de vele toepassingen van deze prachtige viewer.