Voor al uw bim software één viewer: dat zou nou handig zijn. De viewer die ontwikkeld werd door Xuver kan het allemaal. Welke BIM-software u ook gebruikt. 

Voor iedere BIM software een passende conversie

Lange tijd leek het onmogelijk om een interactief 3D model te ontwikkelen zonder daarvoor eerst zware en soms kostbare software te moeten downloaden. Dat is met de viewer van Xuver verleden tijd. Deze viewer werkt namelijk vanuit uw eigen browser. En ook kunnen we met bijna iedere gangbare BIM software uit de voeten. Door middel van handige plugins of converters kunnen we ook het door u gebruikte  bestandsformaat gemakkelijk converteren in een prachtig, interactief 3D model. 

Welke BIM software kunnen we omzetten?

Wij hebben deze online viewer ontwikkeld met een enorm diverse groep gebruikers in het achterhoofd. Met dat uitgangspunt is het natuurlijk logisch dat we onze viewer zo toegankelijk mogelijk gemaakt hebben voor een brede groep aan bestandsformaten. Zo kunnen we o.a. uw .ifc, .skp en .rvt, bestanden moeiteloos converteren middels onze gratis plugins of converters voor deze programma’s. Download simpelweg de juiste plugin via onze website (dit is gratis) en zet uw schets met uiterst gemak om in een Xuver (.xr) bestand. Dit bestand kun je vervolgens gebruiken om te uploaden in ons Backend System. Na deze stap maken we een prachtige visualisatie die binnen enkele momenten al te bekijken is in uw eigen browser. 

Voordelen van de online viewer

En dat brengt enorm veel voordelen met zich mee. Als professional weet u vast wel dat het lastig kan zijn om een technische schets uit te leggen aan andere betrokkenen. Niet iedereen heeft immers de benodigde technische know-how om een model te ontcijferen. Dat kan anders, zo dachten wij. En met onze viewer kan iedereen het model vanaf de eigen locatie bekijken. Ook is het mogelijk om door het model heen te lopen met alle andere betrokkenen, terwijl u het model uitlegt aan de andere aanwezigen in het model. Ook kunt u details aanwijzen met de laserpointer en is er de mogelijkheid om lagen in het model te verwijderen en weer terug te brengen. Op deze manier krijgt iedereen heel snel een goed beeld van het te bouwen model. 

Meer weten? 

Wilt u graag meer weten over deze bijzondere viewer en of de BIM software die u gebruikt compatibel is met deze handige tool? Dan nodigen wij u uiteraard van harte uit om contact met ons op te nemen. Graag laten wij dan persoonlijk aan u zien wat deze online viewer allemaal kan.