Zo’n beetje iedere architect gebruikt het 3D tekenprogramma Archicad. Het is dan ook logisch dat Xuver ook een gratis plugin voor Archicad heeft ontwikkeld. Met deze plugin kunnen bestanden eenvoudig omgezet en uiteindelijk gevisualiseerd worden in onze web based viewer.

De Xuver viewer in het kort

Maar wat is die Xuver web based viewer nou precies? In het kort: een 3D-visualisatieprogramma dat door meerdere personen tegelijk gebruikt kan worden. Vanuit de eigen browser en vanaf de eigen locatie kan er als het ware door een model gelopen worden, waarbij aspecten uitgelicht en uitgelegd kunnen worden. Om dit mogelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek, moeten bestanden omgezet worden. Met de plugin voor Archicad kunnen we bestanden snel en efficiënt omzetten in onze viewer. Deze viewer brengt uw modellen werkelijk tot leven en zorgt ervoor dat alle betrokken partijen een goed beeld krijgen van uw model.

Hoe werkt onze plugin voor Archicad?

Zoals gezegd, is de plugin te downloaden op onze website. Wanneer de download klaar is, opent u Archicad. Binnen het programma ziet u een melding dat er een plugin geïnstalleerd is. Sla uw schets op. Deze wordt nu geconverteerd naar een Xuver (.xr)-bestand. Met dit bestand kunnen wij uit de voeten. Vervolgens logt u in op het Xuver Backend Platform. Zoek het .xr-bestand op en upload het hier. Wij maken er nu een prachtige visualisatie van, die na enkele momenten al te bekijken is binnen de in-browser viewer.

Waarom de Xuver web based viewer?

Maar waarom zou u nu eigenlijk kiezen voor deze viewer van Xuver. In een woord: gebruiksgemak. Onze viewer is ongeëvenaard makkelijk in het gebruik. U kunt met meerdere personen tegelijk in het model terecht en dit zorgt ervoor dat iedereen een goed beeld krijgt. Middels de spraakmodule kan alles uitvoerig besproken worden en door middel van de laserpointer kunnen de verschillende aspecten van een gebouw aangewezen worden. De plugin voor Archicad sluit naadloos bij deze visie van gebruiksgemak aan. Hiermee wordt het ontzettend makkelijk voor de vele gebruikers van dit schetsprogramma om hun schetsen naar een 3D-wereld te converteren.

Wilt u meer weten over plugin voor Archicad?

Misschien wilt u graag meer weten over onze plugin voor Archicad, de viewer van Xuver of andere diensten die wij wellicht voor u kunnen betekenen. Dat kan, neem dan vooral contact met ons op voor meer informatie. Wij leiden u graag rond aan de hand van ons grote portfolio. Zo krijgt u een goed en helder beeld van de vele mogelijkheden die Xuver u kan bieden.