Over Xuver:

Visualisatietechnologie is onze specialiteit. Als uniek IT-bedrijf zoeken wij altijd naar nieuwe manieren die uw 3D presentaties nóg beter kunnen maken. Onze visualisatietechnologie creëert een weergaloze visualisatie vanuit de door u aangeleverde 3D-bron. Deze is te bekijken vanuit de eigen browser. Deel, beheer en leg uw ontwerp op ongekend efficiënte wijze voor aan de klant in onze speciaal voor dit doel ontwikkelde web based viewer. Deze unieke viewer, in samenspel met onze snelle convert en uw 3D bestand, brengt al uw ontwerpen tot leven.
Denk bijvoorbeeld aan een architect die zijn ontwerp wil delen met iedere betrokkene bij een bouwproces. Maar ook projectontwikkelaars, aannemers, interieurdesigners, tuinontwerpers of zelfs asset managers kunnen de viewer van Xuver gebruiken. Van professional tot hobbyist: deze tool is gemaakt voor een enorm diverse groep gebruikers.
Dit is niet nodig. Onze viewer is zo ontworpen dat iedereen er zonder speciale training gebruik van moet kunnen maken.
Een van de belangrijkste voordelen van onze unieke tool is de gebruiksvriendelijkheid en het ongekende gemak waarmee het interactieve 3D-model te bekijken is. Deel het model simpelweg door een beveiligde HTML-link naar uw klant te sturen. Uw interactieve 3D-model kan zo eenvoudig vanuit de eigen browser en vanaf de eigen locatie bekeken worden. Nog een ander belangrijk voordeel is de grote hoeveelheid bestandsformaten die binnen een mum van tijd omgezet kunnen worden in een interactief, virtueel model.
Uw financiële winst door het gebruik van onze viewer uit zich vooral in de tijdsbesparing die het gebruik ervan oplevert. Immers: tijd is geld. Als architect of ontwerper hoeft u niet langer op bezoek te gaan bij de klant om een model uit te leggen of tijdrovende traditionele visualisaties te maken. De klant, die niet altijd dezelfde technische kennis als u heeft, kan meteen zien hoe een model eruit komt te zien. U kunt letterlijk met de betrokken partijen door een ontwerp heen lopen en tevens een uitleg geven middels onze spraakmodule.
Deze viewer draait direct vanuit de browser. Dit was lange tijd onmogelijk, waardoor programma’s om 3D modellen te bekijken al gauw een krachtige computer vereisten. Maar door de inzet van een gedreven team is het toch gelukt om zowel de kwaliteit van het 3D model als een snelle performance optimaal te waarborgen.
Met onze multi-user techniek ziet u andere bezoekers als avatar rondlopen. Door middel van een eigen ontwikkelde ingebouwde spraakmodule kunt u met deze mensen praten in de viewer. Ook kunt u details in het ontwerp aanwijzen, objecten uitlichten of lagen verwijderen of weer toevoegen. Dit alles draagt bij aan de verduidelijking van het ontwerp voor alle aanwezigen in het model.
U kunt een 3D model heel eenvoudig delen door de beveiligde HTML-link te versturen, bijvoorbeeld in een e-mail. Iedereen die de link krijgt kan het model vanuit de eigen browser en vanaf de eigen locatie bekijken.
Wanneer er van u een 3D avatar scan is gemaakt door onze partner kunt u in eigen persoon als een avatar in onze viewer rondlopen.
Nog niet, maar de mobiele versie van de Xuver viewer komt er op korte termijn aan. Onze 3D Web-Based viewer wordt dan beschikbaar voor mobiele devices met Android en iOS. Dan wordt het dus ook mogelijk om met één klik de virtuele omgeving ook op een smartphone of tablet te bekijken. In onze mobiele versie kunt u in Virtual Reality door uw ontwerpen en 3D bestanden lopen. Xuver maakt een unieke VR beleving mogelijk met de Mobiele 3D Viewer. Het enige wat u nodig heeft is een VR Cardboard.
Ja, Xuver geeft u de mogelijkheid om twee weken onze unieke tool uit te proberen.

 

Xuver Plugins:

Wij hebben gratis plug-ins gemaakt voor de volgende programma’s: Archicad en Revit. Voor IFC en Sketchup gebruiken we een converter.
De plug-ins kunt u gratis downloaden via onze website. Volg de installatiestappen en gebruik de plug-in via het door u vertrouwde schetsprogramma. Wanneer uw bestandsformaat een converter nodig heeft, dan kunt u uw bestand simpelweg in de converter uploaden, waarna het omgezet wordt in een Xuver (.xr)-bestand.
Alle plug-ins zijn gratis beschikbaar en eenvoudig en snel te downloaden via onze website.
Onze plug-ins werken vanuit het door u gebruikte schetsprogramma. Na installatie zult u een melding krijgen dat er een nieuwe plug-in geïnstalleerd is, waarna u aan de slag kunt. De converter is een apart programma dat na installatie gebruikt kan worden. Maar beiden doen in essentie hetzelfde, namelijk het door u gemaakte 3D-model omzetten naar een Xuver (.xr)-bestand, dat vervolgens via ons Backend Systeem omgezet kan worden in een interactief 3D model.
Ja, omdat we onze web based viewer graag zo breed mogelijk beschikbaar willen maken, willen we voor zoveel mogelijk 3D bestandsformaten een oplossing bieden. Staat uw bestandsformaat er (nog) niet tussen? Informeer naar de mogelijkheden.
Dat is mogelijk. Als extra dienst maakt Xuver daar dan eerst een 3D versie van. Met deze versie kunnen we dan een interactief virtueel 3D model maken.
Momenteel nog niet. Wij werken aan de versies voor de Mac installer.

 

Xuver Technische specificaties:

Onze techniek is gebaseerd op WebGL wat een open standaard is voor het specificeren van 3D-computergraphics in webpagina’s. Hiermee is het mogelijk om 3D-computergraphics weer te geven zonder een speciale plug-in voor de webbrowser te downloaden. Dit maakt hardware-acceleratie mogelijk indien de computer een grafische kaart bevat. Xuver heeft een viewer ontwikkeld op basis van WebGL 1.0 en WebGL 2.0. Met name voor WebGL 2.0 is recente hardware nodig. Mocht onze viewer niet openen of mocht u problemen ondervinden dan kunt u de volgende test doen. Ga naar www.webglreport.com en kijk of uw PC of laptop geschikt is voor het gebruik van WebGL.
Besturingssystemen zijn, vanaf Windows 7, Mac OS 10.6 of hoger, Linux en Chrome OS.
Onze viewer kan gebruikt worden in de volgende browsers: Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari en Opera. De beste resultaten behaalt u met Google Chrome en Mozilla Firefox. Ons multi user systeem werkt op dit moment enkel in Google Chrome en Mozilla Firefox.
Ja, een videokaart is van belang om onze viewer te gebruiken. Hoe beter uw videokaart is hoe sneller de performance. In onze handleidingen kunt u lezen hoe u bepaalde instellingen kunt veranderen om gebruik te maken van uw extra videokaart.
Een bedrijfsnetwerk moet over videokaarten beschikken daarnaast kunnen zeer gesloten bedrijfsnetwerken soms niet werken. Wij kunnen uw netwerkbeheerder informeren om het één en ander mogelijk te maken. Neem in dit geval contact met ons op.

 

Xuver modelleer tips:

Tijdens het converteren van uw bestand comprimeren wij deze bestanden naar ongeveer tien procent van de huidige bestandsgrootte. Wanneer het model in de browser geopend wordt, dan zal dit uitgepakt worden. Het kan soms voorkomen dat zeer grote modellen met vooral veel polygonen een probleem kunnen zijn voor de browser. Wij werken aan bepaalde technieken om in de browser tot het uiterste te gaan. Mocht u problemen ondervinden met te grote bestanden, dan helpen wij u graag om te onderzoeken waar de limiet ligt.
Om door het interieur van modellen te kunnen lopen moet u tot op heden tijdens het modelleren rekening houden dat u de deuren open zet. Wij werken aan een oplossing zodat u hier in de toekomst geen rekening meer mee hoeft te houden.
Ja, alle layers zijn actief in de viewer en kunnen desgewenst geactiveerd of gedeactiveerd worden.

CONTACT

Heeft u vragen? Wilt u een offerte aanvragen of meer uitleg?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.