FAQ

Frequently asked questions

Hoe werkt XUVER?

Wij helpen u graag verder

WAT DOET XUVER EIGENLIJK?

Communicatie en visualisatietechnologie is onze specialiteit. Als uniek IT-bedrijf zoeken wij altijd naar nieuwe manieren die uw 3D presentaties nóg beter kunnen maken. Onze communicatie en visualisatietechnologie creëert een weergaloze presentatie vanuit de door u aangeleverde 3D-bron. Deze is te bekijken vanuit de eigen browser. Deel, beheer en leg uw ontwerp op ongekend efficiënte wijze voor aan de klant in onze speciaal voor dit doel ontwikkelde browser based viewer met spraaktechnologie. Deze unieke viewer, in samenspel met onze snelle convert en uw 3D bestand, brengt al uw ontwerpen tot leven.

WIE KAN VAN DE XUVER VIEWER GEBRUIK MAKEN?

Denk bijvoorbeeld aan een architect die zijn ontwerp wil delen met iedere betrokkene bij een bouwproces. Maar ook projectontwikkelaars, aannemers, interieurdesigners, tuinontwerpers of zelfs asset managers kunnen de viewer van Xuver gebruiken. Van professional tot hobbyist: deze tool is gemaakt voor een enorm diverse groep gebruikers.

IS ER APARTE TRAINING NODIG OM VAN DE VIEWER GEBRUIK TE MAKEN?

Dit is niet nodig. Onze viewer is zo ontworpen dat iedereen er zonder speciale training gebruik van moet kunnen maken.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN HET GEBRUIK VAN DE XUVER VIEWER?

Een van de belangrijkste voordelen van onze unieke tool is de gebruiksvriendelijkheid en het ongekende gemak waarmee het interactieve 3D-model te presenteren en te bespreken is. Deel het model simpelweg door een beveiligde HTML-link naar uw klant te sturen. Uw interactieve 3D-model kan zo eenvoudig vanuit de eigen browser en vanaf de eigen locatie bekeken worden. Nog een ander belangrijk voordeel is de grote hoeveelheid bestandsformaten die binnen een mum van tijd omgezet kunnen worden in een interactief, virtueel model.

OP WELKE MANIER BESPAART DE ONLINE VIEWER MIJ IN BEDRIJFSKOSTEN?

Uw financiële winst door het gebruik van onze viewer uit zich vooral in de tijdsbesparing die het gebruik ervan oplevert. Immers: tijd is geld. Als architect of ontwerper hoeft u niet langer op bezoek te gaan bij de klant om een model uit te leggen of tijdrovende traditionele visualisaties te maken. De klant, die niet altijd dezelfde technische kennis als u heeft, kan meteen zien hoe een model eruit komt te zien. U kunt letterlijk met de betrokken partijen door een ontwerp heen lopen en tevens een uitleg geven middels onze spraakmodule.

WAAROM IS DIT DE MEEST INNOVATIEVE 3D TECHNOLOGIE?

Deze viewer draait direct vanuit de browser. Dit was lange tijd onmogelijk, waardoor programma’s om 3D modellen te bekijken al gauw een krachtige computer vereisten. Maar door de inzet van een gedreven team is het toch gelukt om zowel de kwaliteit van het 3D model als een snelle performance optimaal te waarborgen.

HOE WERKT HET MULTI-USER SYSTEEM?

Met onze multi-user techniek ziet u andere bezoekers als avatar rondlopen. Door middel van een eigen ontwikkelde ingebouwde spraakmodule kunt u met deze mensen praten in de viewer. Ook kunt u details in het ontwerp aanwijzen, objecten uitlichten of lagen verwijderen of weer toevoegen. Dit alles draagt bij aan de verduidelijking van het ontwerp voor alle aanwezigen in het model.

HOE DEEL IK EEN 3D MODEL MET ANDEREN?

U kunt een 3D model heel eenvoudig delen door de beveiligde HTML-link te versturen, bijvoorbeeld in een e-mail. Iedereen die de link krijgt kan het model vanuit de eigen browser en vanaf de eigen locatie bekijken.

KAN IK EEN GEPERSONALISEERDE AVATAR GEBRUIKEN?

Wanneer er van u een 3D avatar scan is gemaakt door onze partner kunt u in eigen persoon als een avatar in onze viewer rondlopen.

HEEFT XUVER EEN MOBIELE VERSIE BESCHIKBAAR?

Ja, voor mobiele devices met Android en iOS. Download één van onze apps en je loopt samen met je klant op een mobiel apparaat door je model heen.

IS ER EEN FREE TRIAL?

Ja, Xuver geeft u de mogelijkheid om zeven dagen onze unieke tool uit te proberen.

Over XUVER

Frequently asked questions hoe gebruik ik XUVER.

VOOR WELKE 3D CAD PROGRAMMA’S ZIJN ER PLUG-INS BESCHIKBAAR?

Wij hebben gratis plug-ins gemaakt voor de volgende programma’s: SketchUp, Archicad en Revit. Voor IFC en FBX gebruiken we een converter.

HOE GEBRUIK IK DE PLUG-INS?

De plug-ins kunt u gratis downloaden via onze website. Volg de installatiestappen en gebruik de plug-in via het door u vertrouwde schetsprogramma. Wanneer uw bestandsformaat een converter nodig heeft, dan kunt u uw bestand simpelweg in de converter uploaden, waarna het omgezet wordt in een Xuver (.xr)-bestand.

WAT KOSTEN DE PLUG-INS?

Alle plug-ins zijn gratis beschikbaar en eenvoudig en snel te downloaden via onze website.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN PLUG-IN EN DE CONVERTER?

Onze plug-ins werken vanuit het door u gebruikte schetsprogramma. Na installatie zult u een melding krijgen dat er een nieuwe plug-in geïnstalleerd is, waarna u aan de slag kunt. De converter is een apart programma dat na installatie gebruikt kan worden. Maar beiden doen in essentie hetzelfde, namelijk het door u gemaakte 3D-model omzetten naar een Xuver (.xr)-bestand, dat vervolgens via ons Backend Systeem omgezet kan worden in een interactief 3D model.

ZIJN ER NOG PLUG-INS IN ONTWIKKELING?

Ja, omdat we onze web based viewer graag zo breed mogelijk beschikbaar willen maken, willen we voor zoveel mogelijk 3D bestandsformaten een oplossing bieden. Staat uw bestandsformaat er (nog) niet tussen? Informeer naar de mogelijkheden.

KAN IK OOK EEN SCHETS IN 2D AANLEVEREN?

Dat is mogelijk. Als extra dienst maakt Xuver daar dan eerst een 3D versie van. Met deze versie kunnen we dan een interactief virtueel 3D model maken.

Xuver Plug-Ins

Frequently asked questions hoe werken de Plug-Ins.

WAT VOOR HARDWARE MOET IK HEBBEN?

Onze techniek is gebaseerd op WebGL wat een open standaard is voor het specificeren van 3D-computergraphics in webpagina’s. Hiermee is het mogelijk om 3D-computergraphics weer te geven zonder een speciale plug-in voor de webbrowser te downloaden. Dit maakt hardware-acceleratie mogelijk indien de computer een grafische kaart bevat. Xuver heeft een viewer ontwikkeld op basis van WebGL 1.0 en WebGL 2.0. Met name voor WebGL 2.0 is recente hardware nodig. Mocht onze viewer niet openen of mocht u problemen ondervinden dan kunt u de volgende test doen. Ga naar www.webglreport.com en kijk of uw PC of laptop geschikt is voor het gebruik van WebGL.

WELK BESTURINGSSYSTEEM MOET IK GEBRUIKEN?

Besturingssystemen zijn, vanaf Windows 7, Mac OS 10.6 of hoger.

WELKE BROWSER IS GESCHIKT VOOR DE VIEWER?

Onze viewer kan gebruikt worden in de volgende browsers: Google Chrome en Mozilla Firefox.

MOET IK EEN VIDEOKAART HEBBEN?

Ja, een videokaart is van belang om onze viewer te gebruiken. Hoe beter uw videokaart is hoe sneller de performance. In onze handleidingen kunt u lezen hoe u bepaalde instellingen kunt veranderen om gebruik te maken van uw extra videokaart.

WERKT XUVER OP EEN BEDRIJFSNETWERK?

Een bedrijfsnetwerk moet over videokaarten beschikken daarnaast kunnen zeer gesloten bedrijfsnetwerken soms niet werken. Wij kunnen uw netwerkbeheerder informeren om het één en ander mogelijk te maken. Neem in dit geval contact met ons op.

Xuver Technische specificaties

Frequently asked questions over onze technische specificaties.

HOE GROOT MAG MIJN BESTAND ZIJN?

Tijdens het converteren van uw bestand comprimeren wij deze bestanden naar ongeveer tien procent van de huidige bestandsgrootte. Wanneer het model in de browser geopend wordt, dan zal dit uitgepakt worden. Het kan soms voorkomen dat zeer grote modellen met vooral veel polygonen een probleem kunnen zijn voor de browser. Wij werken aan bepaalde technieken om in de browser tot het uiterste te gaan. Mocht u problemen ondervinden met te grote bestanden, dan helpen wij u graag om te onderzoeken waar de limiet ligt.

ZIJN DE LAGEN UIT MIJN BIM MODEL ZICHTBAAR IN DE VIEWER?

Ja, alle layers zijn actief in de viewer en kunnen desgewenst geactiveerd of gedeactiveerd worden.

Xuver modelleer tips

Frequently asked questions hoe te modelleren.

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op!

Probeer de Free Trial

Start Vandaag