Als u een professional in de bouwbranche bent, dan bent u zeker bekend met het Bouw Informatie Model. Met behulp van dit model is het gemakkelijker om integraal samen te werken. Maar uiteraard kan het altijd beter. Hoe? Met behulp van de BIM viewer van Xuver.

 

Een BIM model driedimensionaal bekijken met de viewer van Xuver

Bij Xuver zijn we altijd bezig met het zo optimaal zichtbaar maken van 3D modellen, ontwerpen en nog veel meer. Een logische stap is dan ook om een viewer te ontwikkelen die een BIM model tot leven kan brengen, gewoon vanuit de browser. Vanuit onze ervaring weten we dat bijna alle processen en projecten profijt kunnen hebben uit een goede visualisatie. Door onze visualisatietoepassingen te koppelen aan een BIM model proberen we een zo gebruiksvriendelijk mogelijke viewer te creëren. Uiteindelijk gaat het in ieder bouwproces immers om de samenwerking tussen de verschillende partijen.

Van BIM-Model naar BIM viewer: hoe werkt het?

Maar hoe werkt de BIM viewer van Xuver nou eigenlijk precies? Alle partijen die meewerken aan het bouwproces voeren hun data in, waardoor het driedimensionale model zeer compleet wordt en alle informatie op een overzichtelijke manier beschikbaar is. Bovendien is alle data zeer snel te achterhalen. Ook blinkt de BIM viewer uit in gebruiksvriendelijkheid. Van opdrachtgever tot klant: alle betrokkenen bij een project hebben baat bij een adequate visualisatie van een BIM model. Alle gegevens komen op een handige manier beschikbaar.

Wat voegt 3D visualisatie van een BIM model toe?

Xuver wil driedimensionale visualisatie toegankelijk maken voor zoveel mogelijk verschillende bedrijven en doeleinden. Door onze uitgebreide ervaring en portfolio kunnen we ook u vast van passend advies voorzien. De voordelen van een visualisatie van een BIM model liegen er overigens niet om. Zo zorgt een driedimensionale visualisatie voor een betere integrale samenwerking, waardoor de faalkosten van een project worden teruggedrongen. Dit is slechts een van de vele voordelen van een BIM model visualisatie door Xuver.

BIM Model visualisatie door Xuver

Xuver is een bedrijf dat zich bezighoudt met virtual 3D visualisatie software en alles wat daarbij komt kijken. Een interessante branche waarin de afgelopen jaren enorm veel interessante ontwikkelingen te zien waren. Onze missie is dan ook om deze techniek toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk verschillende bedrijven. Wilt u graag weten of wij een BIM model voor uw bedrijf kunnen omzetten naar een virtuele wereld? Maak dan een afspraak met ons en we bekijken wat de mogelijkheden zijn. U kunt contact opnemen met ons via telefoon of e-mail.