Het is vaak niet eenvoudig om de klant op effectieve en snelle wijze op de hoogte brengen van het modelleerproces. Niet iedereen heeft immers het benodigde ruimtelijke inzicht om een 3D-tekening te ontcijferen. Door Xuver te gebruiken neem je de klant als het ware mee op een virtuele reis door je ontwerp, waardoor het gemakkelijker wordt om jouw ontwerpen volledig te begrijpen. In dit blog lichten we een paar verschillende manieren om je klant op een virtuele reis door je model te nemen voor je uit.

Om je klant op effectieve wijze op de hoogte te brengen van het ontwerpproces, is het essentieel dat deze een helder beeld van het ontwerp in het hoofd krijgt. Dit kan echter een uitdaging zijn, omdat de meeste klanten geen of weinig technische kennis op het gebied van 3D-tekenen bezitten. Om een leek effectief op de hoogte te stellen is het meestal noodzakelijk om dure en tijdrovende impressies te maken. Deze werken prima, maar zijn weinig interactief en laten alleen zien wat de video of afbeelding weergeeft.

Neem toekomstige huiseigenaren mee op een virtuele reis door je ontwerp
Meer videomateriaal vind je hier

Neem toekomstige huiseigenaren mee in je ontwerp

Zou het niet beter zijn wanneer je je klant mee kon nemen op een virtuele reis door je ontwerp en er samen doorheen lopen alsof het al gebouwd is. Met Xuver is dat mogelijk. Met ‘s Werelds eerste in-browser visualisatieplatform neem je de klant mee op een virtuele tour in jouw ontwerp. Laat ze de toekomstige woning echt beleven door er doorheen te lopen met een 3D-figuur, de avatar. De proporties van het ontwerp worden zo snel duidelijk. En niet geheel onbelangrijk: Je klanten hebben gegarandeerd een plezierige en inspirerende ervaring door in hun toekomstige woning rond te lopen.

[ut_button color=”orange” target=”_self” link=”https://app.xuver.com/trial” size=”small” shape=”round” title=”Start uw Free Trial” ]Start uw Gratis Trial [/ut_button]

Breng grootschalige projecten voor commerciële klanten tot leven

Maar Xuver kan ook toegepast worden voor klanten die wel technisch onderlegd zijn. Bijvoorbeeld wanneer je een groot industrieel complex moet bouwen voor een klant die al kennis van zaken heeft omtrent 3D tekeningen. Terwijl vergaderen met deze groep meestal gemakkelijk is,heeft Xuver ook voor deze klant toegevoegde waarde. Loop met de klant door het ontwerp zodat iedereen een goed beeld krijgt van het enorme complex. Terwijl je dat doet, kan iedereen door middel van de voice module live met elkaar communiceren. Door heldere, live communicatie te combineren met de interactieve 3D viewer kan iedereen vragen stellen terwijl men het ontwerp tegelijkertijd voor zich ziet.

Doe inspiratie op

Voor deze commerciële klant werkt het ook perfect om door het model te lopen en een goed beeld te krijgen van de potentie van de ruimte. Op eenzelfde manier als de huiseigenaren zullen ook zij geïnspireerd raken door de verschillende ruimten. Welke machine kan waar geplaatst worden? En wat zijn de precieze afmetingen? Met de toegevoegde laser pointer wijs je elementen in het model aan, terwijl de meet-tool ervoor zorgt dat muren, ramen en deuropeningen precies opgemeten kunnen worden. Ook is er de mogelijkheid om verschillende lagen in je ontwerp te laten zien en weer te verwijderen. Hierdoor komen verborgen onderdelen in je ontwerp aan het licht waardoor je er zeker van kunt zijn dat alles gezien en besproken kan worden.

Krijg de controle over het modelleerproces

Behalve het feit dat Xuver al je klanten – zowel particulier als commercieel – de mogelijkheid geeft om je ontwerp écht voor zich te zien, geeft het je meer controle over jouw modelleerproces. Vanaf nu kun je jouw ontwerpen laten zien zonder daarvoor op en neer te hoeven reizen. Vergaderingen worden makkelijker en sneller ingepland, waardoor ontwerpkeuzes gemakkelijker gemaakt worden. En jij hebt ook de volledige controle over wat de klant te zien krijgt. Wil je het volledige model laten zien of alleen het ruwe ontwerp zonder al te veel details? Het is allemaal mogelijk. Xuver kan uit de voeten met bronbestanden uit SketchUp, Revit, ArchiCAD of IFC. Al deze bestandsformaten worden in slechts enkele momenten geconverteerd en geüpload, waarna jij de klant uitnodigt door ze de browserlink te sturen.

Neem je klant vandaag nog mee op een virtuele reis door je ontwerp

Van leek tot bedrijfsmatige opdrachtgever of zelfs een collega-architect of ontwerper: met Xuver breng je iedereen, ongeacht technische kennis, snel op de hoogte. Nodig vandaag nog je eerste klanten uit voor een reis door je ontwerp! Klik op onderstaande knop om te beginnen. Xuver is beschikbaar als gratis trial van twee weken.