Je 3D ontwerp aan de klant laten zien vergt vaak wat planning op voorhand. Artist impressies moeten gemaakt worden, en bovendien moeten er afspraken gepland worden omdat uw klant niet over de juiste software beschikt om je modellen te bekijken. Maar soms wil de klant het ontwerp snel zien. Hoe ga je als ontwerper met deze directe verwachtingen om?

Jouw 3D ontwerp snel en effectief laten zien

In een tijd waarin alles binnen enkele muisklikken online beschikbaar is, is het niet meer dan logisch dat deze verwachting zich ook binnen de architectuur manifesteert. Voor de architect brengt dit nieuwe uitdagingen met zich mee. Want hoe ga je in deze vraag voorzien en jouw ontwerpen snel en effectief naar de klant terugkoppelen?

Laat uw 3D ontwerp aan de klant zien
Voor meer videomateriaal, bekijk ons Youtubekanaal

Manage instant satisfaction met Xuver

Zou het niet geweldig zijn om je 3D modellen te laten zien, simpelweg door een link te sturen aan je klanten? Na ontvangst kan iedereen door het ontwerp kan lopen in de eigen webbrowser. Dat is Xuver: ‘s werelds eerste multi-user viewer die in de browser werkt. Met Xuver ben je er zeker van dat je ontwerp ontvangen wordt zoals jij het bedoeld hebt. Na uitnodiging kan de klant gemakkelijk in het model rondlopen met een eigen, gemakkelijk te besturen 3D figuur, de avatar. De avatar zorgt ervoor dat men een duidelijk beeld van de afmetingen van jouw model krijgt.

[ut_button color=”orange” target=”_self” link=”https://app.xuver.com/trial” size=”small” shape=”round” title=”Start uw Free Trial” ]Start uw Free Trial [/ut_button]

Een communicatie- en visualisatietool

Xuver is gebouwd als een hulpmiddel om jouw ontwerpen snel en doeltreffend aan de klant te laten zien. Met Xuver bied je de klant een hulpmiddel waarmee jouw 3D ontwerp tot leven komt. Wil de klant het ontwerp graag meteen zien? Met Xuver kan dat gemakkelijk! Met de ingebouwde spraakmodule communiceer je met iedereen in het model. Ook is er een laserpointer waarmee datgene aangewezen kan worden, dat op dat moment extra aandacht nodig heeft. Door iets aan te wijzen, weet de klant meteen waar je het over hebt, waardoor de communicatie helder en doeltreffend verloopt.

Voordelen voor de architect

Met de ingebouwde spraakmodule communiceer je met iedereen in het model. Ook is er een laserpointer waarmee datgene aangewezen kan worden, dat op dat moment extra aandacht nodig heeft. Deze toegevoegde opties zorgen ervoor dat communicatie in de in-browser visualisatie snel en effectief verloopt.

Door Xuver te gebruiken krijgen al jouw klanten snel en effectief een helder beeld van je 3D ontwerp, waardoor men zich er al een voorstelling van kan maken voordat er zelfs maar een schop in de grond gezet is. Maar wat zijn de voordelen voor jou, de architect? Allereerst nemen je reistijden met ongeveer de helft af, omdat je nu online -dus vanuit je eigen kantoor of huis- met de klant vergadert.

En dat brengt meer voordelen met zich mee. Online vergaderingen worden gemakkelijker gepland, er hoeft immers niet gewacht te worden op een geplande meeting op locatie. Met Xuver kun je de klant ook verschillende scenario’s (en de gevolgen voor het gehele ontwerp) aan de klant voorleggen. Hoe ziet een ander ontwerp dak eruit, of een groter of kleiner raam? Door het in Xuver te laten zien, zorg je ervoor dat iedereen die betrokken is bij het bouwproces snel het ontwerp in 3D voor zich ziet, alsof  het al gebouwd is. Zelfs voor de klanten met weinig tot geen technisch inzicht wordt jouw ontwerp zo begrijpelijk.

Maak je 3D ontwerp online beschikbaar

De moderne klant heeft hoge verwachtingen op het gebied van communicatie en visualisatie. Met Xuver kun je de klant op haar wenken bedienen. Maak je ontwerpen in een oogwenk online beschikbaar, deelbaar en (voor de klant) begrijpelijk. Xuver kan gebruikt worden voor SketchUp, Revit, ArchiCAD en IFC bestanden. Wil je graag meer weten over Xuver? Bekijk onze website of volg onderstaande knop om je gratis trial te beginnen.