Het Industry and Foundation Classes (IFC) bestandsformaat is een belangrijk neutraal bestandsformaat voor het uitwisselen van BIM-informatie (Bouw Informatie Modellen). Met dit bestandsformaat kunnen zo’n beetje alle professionals die betrokken zijn bij het bouwproces uit de voeten. Logischerwijs heeft Xuver ook een IFC converter gemaakt, waarmee deze bestanden eenvoudig geconverteerd kunnen worden.

Het gemak van de IFC converter

Met de IFC converter van Xuver kunt u op een ongekend eenvoudige wijze een IFC-bestand converteren naar een Xuver (.xr) bestand. De IFC converter kan gratis gedownload worden via onze website. Na het downloaden opent u de converter, waarna u aan de slag kunt. Volg vervolgens de stappen en upload uw IFC bestand in het programma. Het bestand wordt vervolgens omgezet in ons speciaal voor de viewer ontwikkelde .xr-bestand. Vervolgens logt u in in het Xuver Backend System en zoekt u het zojuist aangemaakte bestand op. Onze software maakt er nu een prachtige visualisatie van.

De unieke Xuver viewer

Wat is er zo uniek aan onze viewer? Allereerst is daar het feit dat deze viewer volledig web-based is. Het is dus niet langer nodig om zware software te downloaden alvorens de visualisatie van een ontwerp te bekijken. Dit maakt de viewer ontzettend toegankelijk en makkelijk in gebruik. En dan zijn er natuurlijk nog de vele opties om te communiceren. Ieder vanaf zijn eigen locatie kan door het ontwerp lopen, waarbij alle aspecten naar hartenlust uitgelicht kunnen worden. Dat zorgt ervoor dat er veel minder tijd besteed hoeft te worden aan het uitleggen van ontwerpen. Maak indruk op uw klanten en maak precies duidelijk wat u bedoelt!

Nieuwsgierig geworden?

Bent u na het lezen van dit stuk nieuwsgierig geworden naar de vele mogelijkheden van de Xuver viewer en onze IFC converter? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor meer informatie. Ons jonge en ambitieuze team staat u graag te woord. Neem contact op voor meer informatie! U kunt ons bereiken via telefoon of e-mail.