Xuver ontwikkelde een online viewer die in veel opzichten uniek is. Omdat het zo’n bijzondere tool is, zijn er uiteraard veel vragen over de werking, de doelgroep en de vele toepassing van deze unieke 3D viewer. In dit artikel beantwoorden we vijf veelgestelde vragen.

1. Wat is Xuver voor een bedrijf?

Laten we allereerst bij het begin beginnen. Want wat is Xuver eigenlijk voor een bedrijf? Xuver is een toonaangevend en innovatief bedrijf dat zich bezighoudt met 3D visualisatie. Ons doel is om visualisatie zo doelgericht en eenvoudig als mogelijk te maken, terwijl een snelle performance in de browser gewaarborgd blijft. Met ’s werelds eerste in-browser viewer kunnen 3D designers hun ontwerpen aan de klant laten zien, zonder dat daar zware of kostbare software voor nodig is.

Rijke ervaring op het gebied van 3D visualisatie

Bij Xuver proberen we ons niet alleen te onderscheiden op het gebied van innovatie en het gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van VR, 3D en digitale visualisatie. Ook qua gebruiksvriendelijkheid en mogelijkheden proberen we uit te blinken. Door deze gedrevenheid, drang naar innovatie en drang naar innovatie zijn we op uiteindelijk aan het ontwikkelen van onze online viewer toegekomen: de eerste 3D viewer die vanuit de browser werkt. Een online visualisatietool die ontzettend veel mogelijkheden met zich meebrengt en die voor een enorme doelgroep geschikt is. Van professional tot hobbytekenaar, van architect tot asset manager: met onze online viewer kan iedereen binnen enkele momenten uit de voeten.

2. Wat is de Xuver online viewer precies?

De online viewer van Xuver is een unieke tool die uitblinkt in interactiviteit, gebruiksvriendelijkheid en een enorme veelvoud aan verschillende toepassingen. Met deze viewer kan iedereen die zich bezighoudt met 3D tekenen binnen enkele momenten overweg. Maar ook voor uw klanten en opdrachtgevers wordt het ongekend gemakkelijk om snel een goed beeld te krijgen van ieder project. Of het nu om een interieurimpressie, een nieuwe snelweg of een te bouwen appartement gaat: met behulp van deze viewer krijgt iedereen die betrokken is bij een project snel een goed beeld van wat er gebouwd gaat worden.

[ut_button color=”orange” target=”_self” link=”https://app.xuver.com/trial” size=”small” shape=”round” title=”Start uw Free Trial” ]Start uw Free Trial [/ut_button]

Een 3D viewer voor zowel professional als klant

En dat is nou juist een van de belangrijkste doelstellingen die wij ons bij het ontwikkelen van deze prachtige online viewer. Met deze handige online tool willen wij ervoor zorgen dat de kloof tussen klant/opdrachtgever en professional gedicht wordt. Een praktijkvoorbeeld is bijvoorbeeld dat van de architect. Wanneer u als architect een 3D model wilt laten zien aan de klant is het nodig dat daarvoor een krachtige computer gebruikt wordt. Ook moet men dezelfde software hebben en zijn veel tekenprogramma’s nogal gespecialiseerd van aard.

Loop samen met de klant door de driedimensionale omgeving

Dat kan simpeler, gemakkelijker en vooral doeltreffender, zo dachten wij bij Xuver. Doordat u met deze online viewer uw klant letterlijk door het 3D model kan laten lopen, ziet deze het model voor zich zoals het er uiteindelijk uit komt te zien. Zodoende krijgt ook de klant of opdrachtgever die geen grote technische knowhow heeft een prima beeld van het project. En het beste van dat alles? U hoeft niet eens meer naar de klant toe: iedereen kan vanaf de eigen locatie in de viewer.

3. Wat maakt deze online viewer bijzonder?

We hebben het net al een klein beetje verteld: onze 3D viewer is de enige tool in zijn soort die volledig online -dus simpelweg vanuit de browser- draait. Geen noodzaak meer dus om eerst zware en kostbare software te installeren, maar een simpele link in uw browser openen. Vervolgens kunt u met een gepersonaliseerde avatar door het levensechte gebouw lopen. Dit is levensecht. De gemakkelijke interface zorgt er bovendien voor dat iedereen meteen gebruik kan maken van de viewer. Er is dus geen speciale training vereist. Maak vervolgens gebruik van de vele interactieve functies in de 3D viewer.

Een ongekend interactieve 3D viewer

Een ander belangrijk punt van deze online viewer is dat de visualisatie ontzettend interactief is. Loop samen met de klant door het ontwerp. Terwijl u dit doet bespreekt u het model tegelijkertijd via de ingebouwde spraakmodule. Ook kunt u objecten en details aanwijzen, bijvoorbeeld als deze extra uitleg nodig hebben. Andere interactieve functies zijn tevens beschikbaar. Zo is er de handige laser pointer. Terwijl u uitlegt, wijst u aan waar de meeting op dat moment over gaat. En dan is er nog de mogelijkheid tot het verwijderen -en naderhand weer toevoegen- van lagen in het 3D model. Zo krijgt iedere aanwezige in de online viewer een snel beeld van het geheel en alle details die daarbij horen.

4. Hoe werkt deze online viewer?

Een andere veelgestelde vraag is hoe deze viewer nou eigenlijk precies werkt. Omdat we bij Xuver een bedrijf zijn dat gespecialiseerd is in de nieuwste visualisatietechnieken is het ook logisch dat we voor een zo breed mogelijke doelgroep een toepassing voor de viewer gevonden hebben. Onze online viewer werkt via web2.0-technologie en is via bijna iedere browser beschikbaar. Het beste resultaat behaalt u echter met Google Chrome of Mozilla Firefox.

Snelle conversie naar de 3D viewer

Bij Xuver visualiseren wij wat u creëert. Dat betekent dat wij uw bestandsformaat snel en moeiteloos om kunnen zitten in een Xuver (.xr)-bestand dat we vervolgens snel omzetten naar de online viewer. Dit alles gebeurt binnen enkele momenten. Om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben wij voor de meest gangbare bestandsformaten een converter of een plugin ontwikkeld. Hieronder hebben wij er een paar voor je uitgelicht. Volg de links om te zien hoe deze converters/plugins werken.

Converter voor Sketchup
Plugin voor Revit
IFC plugin
Archicad plugin

Zoals u ziet, hebben wij voor veel gangbare bestandsformaten een passende oplossing ontwikkeld. En daar komen er eigenlijk alleen maar meer bij. Ons streven voor de toekomst om nog veel meer plugins en converters te lanceren, waardoor we voor een zo groot mogelijke groep professionals én hobbyisten in een prachtige 3D visualisatie kunnen voorzien.

[ut_button color=”orange” target=”_self” link=”https://app.xuver.com/trial” size=”small” shape=”round” title=”Start uw Free Trial” ]Start uw Free Trial [/ut_button]

Van 2D bestand naar 3D viewer

Om een zo groot mogelijke doelgroep te voorzien in een prachtige visualisatie zijn we ook altijd bereid om mee te denken. Is het bestandsformaat dat door u gebruikt wordt (nog) niet beschikbaar als Xuver plugin of Xuver converter? Dan kan ons deskundige en gedreven team daar vast een oplossing in bedenken. Ook wanneer u werkt met software waarmee u 2D bestanden tekent, kunt u bij ons terecht voor een prachtige 3D visualisatie in de online viewer. Wij maken dan als extra dienst eerst een 3D bestand van uw schets, waarna deze geüpload kan worden in de online viewer.

5. Voor wie is deze online viewer?

Een andere veelgehoorde vraag over de viewer is die van de doelgroep. Deze veelzijdige tool laat zich niet zomaar in een hokje plaatsen: de toepassingen en de doelgroep van deze viewer zijn dan ook ontzettend divers. De meest voor de hand liggende is natuurlijk de architect, interieurontwerper, tuinontwerper of de binnenhuisarchitect. Maar ook voor een makelaar is het een prachtige tool: verkoop huizen voordat ze gebouwd zijn en organiseer eenvoudig bezichtigingen met geïnteresseerde partijen! Bespaar kostbare tijd (en geld) doordat u niet meer fysiek aanwezig hoeft te zijn tijdens een bespreking of bezichtiging. Iedereen kan immers vanuit de browser in het model.

Een 3D viewer voor de moderne asset manager

En dan is er nog een belangrijke doelgroep: de asset manager. In deze branche gaat geld om. Voor de moderne asset- of facility manager is het dus van uiterst belang dat er een goed systeem is dat de actuele status van assets weergeeft. Door de online viewer van Xuver te koppelen aan uw OMS (onderhoud management systeem), kunt u door de driedimensionale werkomgeving lopen, en direct actuele informatie opvragen over de verschillende assets. Welke zijn aan vervanging toe? Welke kunnen nog even mee? In een mum van tijd weet u het allemaal. Vanaf iedere plek ter wereld. Bovendien kunt u leveranciers of collega’s direct meenemen in het 3D model, waardoor iedere betrokkene snel kan zien wat u bedoelt.

De online viewer van Xuver gebruikt als asset management tool

Andere doelgroepen voor de online viewer van Xuver

Uiteraard zijn er nog enorm veel andere toepassingen te bedenken voor deze tool. Zo kan de viewer in de offshore-business gebruikt worden, of is het mogelijk om een digitale leeromgeving (een klaslokaal of trainingsprogramma) aan te maken: e-learning dus. Of wat denkt u van de mogelijkheid om een driedimensionale webshop te creëren? De mogelijkheden van dit hulpmiddel zijn nagenoeg eindeloos en daardoor horen wij graag van u. Heeft u zelf nog een goed idee waarvoor de 3D viewer wellicht gebruikt kan worden? Aarzel dan niet en neem vooral contact met ons op. Wij denken graag mee, op zoek naar nóg meer toepassingen voor de online viewer.

Meer weten?

In dit artikel gingen we uitgebreid in op onze online viewer. Maar we kunnen ons goed voorstellen dat u na het lezen van dit stuk behoefte heeft aan wat meer informatie, of misschien zelfs een persoonlijke demonstratie. In dat geval staat ons enthousiaste team klaar om u te woord te staan. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Kijk ook eens in onze FAQ. Klik op de button hieronder om u in te schrijven voor de free trial, waarmee u deze viewer twee weken lang gratis uit kan proberen.