Xuver heeft een manier bedacht om ieder ifc model snel om te zetten in een interactief 3D model. Met onze online viewer breekt een nieuwe tijd van visualiseren aan. Voortaan bekijkt u al uw ontwerpen samen met anderen in de browser. Deze viewer kan twee weken gratis uitgeprobeerd worden.

Ieder ifc model snel geconverteerd

Als professionele 3D tekenaar bent u bekend met het bestandsformaat IFC. Onze unieke online viewer, de eerste op de markt die volledig in de browser werkt. Deze bijzondere tool is bovendien op de markt gebracht met als een van de belangrijkste uitgangspunten een ultieme gebruiksvriendelijkheid. Ook voor de ifc gebruiker dus. Om ervoor te zorgen dat u zo snel mogelijk aan de slag kunt met deze viewer, hebben wij ervoor gezorgd dat al uw ifc bestanden zo snel mogelijk geconverteerd kunnen worden. Het enige wat u hiervoor moet doen is onze gratis ifc converter downloaden. Na het downloaden van deze converter kunt u simpelweg uw ifc bestand naar het programma slepen, waarna het .ifc bestand meteen omgezet wordt in een Xuver (.xr) bestand. Dit bestand kunt u vervolgens in ons Backend System uploaden. Na enkele momenten wordt dit al omgezet in een prachtig en interactief 3D model.

Van ifc model naar interactieve 3D technologie

En met dit interactieve 3D model kan letterlijk iedereen meteen overweg. Onze online viewer is zo ontworpen, dat er geen enkele training nodig is om er gebruik van te maken. Letterlijk iedereen met een goede laptop en internetverbinding kan de link openen en meteen door het ontwerp heen lopen. Zo kan iedereen een ontwerp op eigen gelegenheid bekijken. En dit kan ook samen, omdat onze viewer multi-user is. Uiteraard gaat iedereen in het model vanaf de comfortabele eigen locatie. Door de vele interactieve functies wordt het model ook nog eens gemakkelijk bespreekbaar.

Uw ifc model interactief gemaakt

Want naast die gebruiksvriendelijkheid, is interactiviteit ook nog een uitgangspunt van de online viewer. Terwijl u met anderen door het ontwerp loopt, kunt u alles bespreken door middel van de ingebouwde spraakmodule. Ook kunt u details aanwijzen, objecten uitlichten en lagen verwijderen en weer toevoegen. Zo wordt alles heel snel en effectief duidelijk. Omdat we in een visuele tijd leven en niet iedereen nou eenmaal dezelfde grote technische kennis bezit, is deze online viewer een enorme aanwinst waarmee u bovendien tijd (en geld) bespaart. U kunt immers gewoon de HTML-link delen in plaats van langs gaan bij deze personen om uw blauwdruk van het model uit te vouwen en veel tijd kwijt te zijn aan het uitleggen van een technische tekening.

Wordt uw ifc model binnenkort gevisualiseerd?

Wellicht bent u na het lezen van dit artikel geïnteresseerd in het laten visualiseren van uw eigen ifc model, in onze online viewer. In dat geval horen wij uiteraard graag of wij iets voor u kunnen betekenen. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.