Xuver ontwikkelde de eerste in-browser viewer ter wereld. Met deze unieke tool, en onze speciaal voor het doel ontwikkelde Sketchup converter, komen al jouw skp-bestanden tot leven. In dit artikel leggen we in drie simpele stappen uit hoe dit proces -van skp-bestand naar Xuver- in zijn werk gaat.

Jouw SketchUp designs zijn jouw trots en uiteraard wil je deze zo goed mogelijk voor de dag laten komen. Xuver is een walk-through versie van jouw creaties, die je eenvoudig met anderen kunt delen. Of je nou als hobby of op professionele basis ontwerpt met SketchUp: met Xuver kun je iedereen die betrokken is bij het proces eenvoudig uitnodigen. Ook kun je alle aanwezigen in het model live updaten, terwijl je samen door het 3D model loopt met meen avatar (een 3D-figuur).

Stap 1: inschrijving en converter download

Beginnen met het gebruiken van Xuver is een gemakkelijk en snel proces. In enkele momenten kun je al door je design lopen en anderen uitnodigen om het met je te bekijken. De eerste stap is de inschrijving. Xuver biedt een gratis trial van twee weken aan, na deze periode hebben we verschillende abonnementen. Na je inschrijving download je de SketchUp converter. Deze converter is gratis en werkt snel en gemakkelijk na installatie. Met deze converter zet je je skp-bestand om in een Xuver (.xr)-bestand.

[ut_button color=”orange” target=”_self” link=”https://app.xuver.com/trial” size=”small” shape=”round” title=”Start uw Free Trial” ]Start uw Free Trial [/ut_button]

Stap 2: convert je skp bestand

Gefeliciteerd! Je bent nu klaar om je allereerste skp bestand om te zetten naar een Xuver file. Dit is nodig omdat dit bestandsformaat compatibel is met de in-browser viewer. Na het installeren van de converter kun je deze openen. Sleep jouw skp-bestand simpelweg in het venster en klik ‘convert file’. Selecteer waar je je bestand wil opslaan en klaar is kees! Jouw bestandsformaat is nu geconverteerd en klaar om geupload te worden in het Backend System van Xuver.

Stap 3: Upload, bekijk en deel!

Log in op het Backend System en selecteer de optie: ‘add new project’. Geef je project een naam naar keuze en selecteer het geconverteerde bestand op je harddrive. Upload dit .xr-bestand en Xuver doet de rest. Vervolgens selecteer je ‘set avatar starting point’. Nu kun je selecteren waar je wil dat je avatar neergezet wordt in het model en voila: je loopt rond in het model met de avatar. Vanaf nu kun je je model ontdekken terwijl je rondloopt zoals je dat bij een ‘echte’ bezichtiging ook zou doen. Maar de echte potentie van Xuver ligt in het delen van je model. Nodig anderen uit in jouw SketchUp design. Neem je klanten mee op reis met deze unieke in-browser viewer.

Het delen van je model met klanten, collega’s of vrienden is een ontzettend gemakkelijk proces. Ga terug naar je projecten en klik op ‘share project’. Hier vul je het e-mailadres (of adressen) in. Je uitnodigingen zijn nu verstuurd, en iedereen die uitgenodigd is kan nu het model in vanuit de eigen locatie, met hun eigen avatar. Nu kun je samen door het model lopen, terwijl je de spraakmodule gebruikt om iedereen die aanwezig is meteen te updaten en alle details te bespreken. Met de ingebouwde laserpointer kun je ook op details wijzen om verder te bespreken waar de bezichtiging over gaat. Ultieme multi-user interactiviteit, zonder je eigen locatie te verlaten!

[ut_button color=”orange” target=”_self” link=”https://app.xuver.com/trial” size=”small” shape=”round” title=”Start uw Free Trial” ]Start uw Free Trial [/ut_button]

Xuver heet je welkom!

Dit unieke platform werd gecreeërd met u, de ontwerper, in gedachte. De gebruiksvriendelijkheid van in-browser visualisatie, in combinatie met interactiviteit en multi-user compatibiliteit maakt Xuver de ultieme tool om jouw ontwerpen met iedereen die ze wil zien te delen. We heten de SketchUp community dan ook graag welkom en nodigen graag iedereen uit om onze viewer te ontdekken.

Wil je graag meer weten over Xuver en hoe je je skp-bestand in Xuver kunt zetten? Kijk ook eens in onze FAQ of neem direct contact op voor meer informatie. Of klik op de knop hieronder en beleef Xuver direct!