Virtual reality wat is het eigenlijk? De wereld van de virtuele realiteit is er eentje die wel wat aandacht verdient. De techniek zelf is niet nieuw, maar de toepassing ervan in het bedrijfsleven is meer recent en minder bekend. Maar wat is virtual reality en waar komt het eigenlijk vandaan? In dit artikel beantwoorden we deze vragen. Lees hier over de ontwikkeling van deze interessante techniek, en hoe u die als professional toe kunt passen.

Virtual reality: een geschiedenis

Virtual reality betekent letterlijk virtuele realiteit. Door middel van het ‘misleiden’ van zintuigen is het mogelijk om een andere realiteit te creëren dan onze eigen werkelijkheid. Er wordt dus als het ware een schijnwerkelijkheid gecreëerd. Deze techniek werd voor het eerst ontwikkeld in de Verenigde Staten in de jaren tachtig van de vorige eeuw en de term ‘virtual reality’ werd waarschijnlijk bedacht door Jaron lanier. Deze Amerikaan werkte voor een bedrijf dat bezig was met het creëren van de eerste VR-systemen waarin kijkers ‘ondergedompeld’ worden in een virtuele omgeving. Denk bijvoorbeeld aan de 3D-bril in de bioscoop. Dat is tegenwoordig gemeengoed.

Virtual reality voor bedrijven.

Maar de techniek kan ook op vele andere manieren toegepast worden. Zo kan VR ook gemakkelijk in het bedrijfsleven toegepast worden. De techniek leent zich uitstekend voor het visualiseren van allerlei modellen. Of het nu om een te bouwen kantoor, appartementencomplex of park gaat. Met virtual reality is het mogelijk om iets te visualiseren zoals dat zelden mogelijk was. Voor de moderne professional is het natuurlijk zeer aantrekkelijk om gebruik te maken van deze moderne techniek. Bij Xuver zijn we hier van op de hoogte, en hebben we een handige tool ontwikkeld die het wel heel gemakkelijk maakt om virtual reality ook in uw bedrijf toe te passen.

Virtual reality met Xuver?

Xuver is een toonaangevend bedrijf in de wereld van de 3D-visualisatie, virtual reality en alles wat hier bij komt kijken. De techniek ontwikkelt zich razendsnel. Ons team is altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Zo kunnen we virtual reality op een voor uw bedrijf toegespitste manier toepassen. Onze viewer is speciaal voor dit doel ontwikkeld. Met deze innovatieve tool kunnen we uw bestaande 3D tekeningen of 3D modellen uit bijvoorbeeld Autodesk makkelijk omzetten naar een virtuele omgeving.

Vooral voor uw klanten is dit een heel handige dienst. Niet iedere klant heeft immers het technische inzicht dat nodig is om een bouwtekening te ontcijferen. De viewer is ontzettend gebruiksvriendelijk. Er is dus geen speciale training voor nodig. Een andere prettige bijkomstigheid is dat de viewer van Xuver rechtstreeks vanuit de browser draait. Het is dus niet langer nodig om zware software of plugins te downloaden.

Wilt u meer weten? Dan kunt u contact opnemen met ons team. Aan de hand van ons uitgebreide portfolio laten wij graag zien wat de mogelijkheden op dit gebied zijn.