Een 3d viewer die via de browser werkt: lange tijd was het voor veel professionals een droom, zo ook bij Xuver. Uiteindelijk maakten wij deze droom werkelijkheid. Met onze 3D viewer, volledig web-based en multi-user, kunnen weergaloze 3D visualisaties gecreëerd worden.

Hoe onze 3D viewer werkt

Maar hoe werkt die web based viewer van Xuver nou precies? Het is niet langer nodig om zware software te downloaden, maar in plaats daarvan werken we met converters en plugins. Via onze website kunnen die gratis gedownload worden. Met deze programmaatjes kunnen uw BIM-bestanden (SketchUp, Archicad, .ifc en vele anderen) omgezet worden in ons speciale .xr-bestand. Via het Xuver Backend platform zetten we dit bestand om in een prachtige visualisatie, die al binnen enkele momenten te bekijken is.

De 3D viewer: een interactieve en innovatieve tool

Met het opleveren van onze web based viewer hebben we afgeleverd wat lang onmogelijk geacht werd. Maar deze tool is meer dan ‘slechts’ een manier om op een handige manier uw ontwerpen te bekijken. Met een avatar kunt u, alleen of met anderen, door het ontwerp lopen. Iedereen doet dit gewoon vanaf de eigen locatie en vanuit de eigen browser. Interactie met de anderen in het model is mogelijk via de spraakmodule. Overleg in real-time en wijs alle ins en outs van het ontwerp aan met de laserpointer. Een andere handige functie is de mogelijkheid om lagen tijdelijk te verwijderen, waardoor het extra makkelijk wordt om uit te leggen wat u bedoelt. En het mooiste van dat alles is misschien wel dat iedereen met de 3D viewer uit de voeten kan. Er is geen speciale training nodig om de viewer te gebruiken.

Voor wie hebben we de 3d viewer ontwikkeld?

Deze viewer hebben wij ontwikkeld met in ons achterhoofd een brede doelgroep aan professionals. Allereerst zijn daar de architecten en ontwerpers. Maar ook asset managers, interieur en- tuindesigners kunnen met deze viewer uit de voeten. De viewer vindt verder nog toepassing in de horeca of zelfs de maritieme wereld. Kortom: overal waar een goed, interactief driedimensionaal overzicht nodig is. En voor iedere doelgroep die zich bezighoudt met ontwerp, bezichtiging of management.

Meer weten? Dat kan!

Uiteraard staan wij open voor contact. Wilt u meer weten over onze bijzondere 3D viewer of andere mogelijke diensten van Xuver? Dan laten wij u graag een voorproefje zien van wat onze viewer allemaal kan. Wij horen graag van u! Of maak gebruik van de gratis trial van twee weken.