Officiële reseller van SketchUp en ADOMI voegt Xuver toe aan assortiment

VMV cad-Adviseurs is een bedrijf dat al sinds 1987 actief is op het gebied van virtueel bouwen. Zij zijn onder andere de leveranciers van ADOMI en SketchUp Pro, waarin zij ook trainingen aanbieden. Daarnaast is VMV cad-Adviseurs altijd op zoek naar nieuwe, innovatieve plugins waarmee zij haar klanten nog beter kan bedienen. En sinds kort zijn zij de eerste Xuver GOLD Partner. 

Een toevoeging aan het productportfolio

Het Delftse bedrijf draait vanaf de begindagen van het virtueel bouwen mee en heeft al heel wat plug-ins, applicaties en software zien komen en gaan. In haar aanbod maken zij een duidelijke selectie van wat het meest waardevol is voor haar klantenbestand. Algemeen directeur Suzanne Smits legt kort uit waarom zij voor Xuver kozen. “Wij bieden alleen applicaties aan waarin wij zelf een toevoeging zien. Xuver heeft als grote voordeel dat het zeer gemakkelijk te gebruiken is, iedereen kan er binnen een mum van tijd mee aan de slag.” 

Eén programma voor gebruikers van ADOMI en SketchUp

Een ander punt was de veelzijdigheid van Xuver, zo vertelt Smits. “Terwijl SketchUp een van de meest gebruikte 3D ontwerpprogramma’s ter wereld is, concentreert de markt voor ADOMI zich vooral op de Benelux, met een grote nadruk op Nederland. Xuver kan, met behulp van bijbehorende plugins, zowel het SketchUp bestandsformaat (.skp) als dat van ADOMI (.ifc) binnen enkele momenten converteren naar een online te bekijken 3D-visualisatie. En dat is handig voor ons, dit zorgt er immers voor dat we één programma aan zowel ADOMI- als SketchUp gebruikers aan kunnen bieden.” 

Gebruiksvriendelijkheid en snelheid

Een ander belangrijk punt voor VMV cad-Adviseurs is de gebruiksvriendelijkheid en snelheid waarmee iedereen, zowel leek als professional, Xuver direct kan gebruiken. Xuver is zo ontworpen dat er geen moeilijke stappen ondernomen te hoeven worden om een model te bekijken. Smits: “Ik denk dat Xuver er in ieder geval voor zorgt dat je communicatie als architect verbreed wordt. Met Xuver ziet de klant iets echt voor zich, en dat verduidelijkt enorm.” 

Kennis maken met Xuver vanuit de eigen, vertrouwde omgeving

Ook voor Xuver biedt deze samenwerking mooie kansen. Sales manager Laurens Kok legt het als volgt uit: “VMV CAD-Adviseurs is een gevestigde naam met een mooi klantenbestand en een uitstekende reputatie. Klanten hebben al jaren een goede samenwerking met VMV CAD-Adviseurs. Doordat VMV CAD-Adviseurs nu Xuver aanbiedt kunnen Xuver aanschaffen via een bedrijf dat zij goed kennen. Zo krijgen wij een mooie kans om onszelf te presenteren in een voor de klant eigen en vertrouwde omgeving.”

Een SketchUp model in Xuver
Bekijk ons Youtubekanaal voor meer video’s